Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Archívum
Keresztény Magyarország Portál - Archívum - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Enikő, Melitta napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

Lóhere
Jézus feltámasztja a naimi ifjút
Archív hírek
2013-02-28 Forrás: Vatikáni Rádió
Róma derűs, gyönyörű ege ezúttal is a Szentatya mellé szegődött pápasága utolsó Vatikánban töltött napján. Csütörtökön délelőtt a Szent Péter téren ődöngő római lakosok, zarándokok, turisták és a média állványzatokon szorgoskodók várakozva szemlélték az Apostoli Palotát, ahol XVI. Benedek az utolsó órákat töltötte Péter utódaként és ahol egyszer és mindenkorra búcsút vett a bíborosoktól, hogy ezentúl „másként szolgálja és szeresse az egyházat és másként szegődjön az Úr Jézus nyomába.”
2013-02-28 Forrás: Vatikáni Rádió
XVI. Benedek pápa péteri szolgálatának utolsó napján, február 28-án, csütörtökön délelőtt kihallgatáson fogadta a Rómában tartózkodó bíborosokat, közöttük Erdő Péter bíborost, esztergom-budapesti érseket, aki beszámolt műsorunknak a baráti hangulatú találkozóról.
2013-02-28 Forrás: Vatikáni Rádió
XVI. Benedek pápa lemondásának hírére Spányi Antal megyés püspök a Betegek Világnapján tartott szentmiséje végén, - a betegek szentségének közös kiszolgáltatása után - bejelentette, hogy a Szentatya utolsó hivatali napján, február 28-án, csütörtökön 18 órakor a Székesegyházban hálaadó szentmisét mond a pápáért, megköszönve Istennek Őszentsége kegyelmekkel teli apostoli szolgálatát.
2013-02-28 Forrás: Erdély.ma
Alapvetően pozitív érzelmekkel nyilatkoztak szerdán a sajtónak a Szent Péter téren összegyűlt hívők, akik a távozó XVI. Benedek legutolsó általános audienciáján vettek részt, köztük a Rómába érkezett nagyváradi zarándokok is. - „Jó érzés volt látni az emberek arcán a meghatódottságot és a pápához való ragaszkodást. XVI. Benedek távozása szomorú esemény, mégis tömeges ünneppé vált, mivel utolsó szavaival is megerősítette hitükben az embereket!" – mondta Kovács Ferenc Zsolt, a nagyváradi egyházmegye irodaigazgatója Rómában az MTI-nek.
2013-02-28 Forrás: Magyar Kurír
Idén a Váci Egyházmegye jeles papja, Brusznyai József nyugdíjas esperes-plébános vehette át Mádl Dalma asszonytól a Parma Fidei – A Hit Pajzsa-díjat az atya utolsó aktív szolgálati helyén, Dunakeszin, a Szent Mihály-plébániatemplomban. - Ezt a kitüntetést – amelyet 2002-ben Horváth Béla kisgazda országgyűlési képviselő és Gyurkovics Tibor író alapított – azoknak az élő egyházi személyeknek ítélik oda, akik a kommunista diktatúra alatt is hűségesek maradtak hitükhöz és magyarságukhoz.
2013-02-28 Forrás: Parókia.hu
Miért lesz valaki lelkész? Felkészít-e a teológia a lelkészi szolgálatra? Hogyan telnek egy lelkipásztor napjai? Könnyebb vagy nehezebb társat találnia? Összeállításunkban fiatal lelkészekről olvashatnak, akik arról meséltek nekünk, hogyan kezdődött szolgálatuk.
2013-02-28 Forrás: Magyar Kurír
A szalézi család magyarországi letelepedésének századik évfordulóját ünnepelve emléknapot tartott a kommunisták által 1953. június 8-án kivégzett Sándor István szalézi szerzetes testvér tiszteletére. A Don Bosco Szaléziak és a Terror Háza Múzeum együttműködésével rendeztek Budapesten emlékülést a mártír sorsú Sándor István szalézi szerzetes tiszteletére.
2013-02-27 Forrás: Vatikáni Rádió
Február 27-én, szerdán délelőtt fél 11-kor kezdődött a Szent Péter téren az általános pápai audiencia, amelyre a vártnál is nagyobb hívősereg érkezett az olasz egyházmegyékből és a világ minden részéről, amint ezt jelezték a spanyol, amerikai, magyar, lengyel, horvát, szlovák, bajor és egyéb nemzeti zászlók, valamint hatalmas transzparensek, amelyeken különböző nyelveken olvashattuk: „Köszönjük Szentatyánk, hiányozni fogsz, mindig a szívünkben maradsz”.
2013-02-27 Forrás: Vatikáni Rádió
A Szentszék sajtóirodájának igazgatója, P. Federico Lombardi a keddi napon is tartott sajtótájékoztatót, amelyen számtalan fontos, hasznos és érdekes hírt közölt. - A mai napon nincsenek kihallgatások és beszédek. A pápa imádkozik és készülődik a következő két napra, beleértve a költözködést is, mivel szerda és csütörtök lesz az utolsó két nap, amit a pápa itt a Vatikánban tölt. XVI. Benedek február 28-án délután hagyja el a Vatikánt. A Castel Gandolfo-i pápai rezidencián lakik mindaddig, amíg a Vatikáni Kertek magaslatán állandó lakhelyének felújítása tart.
2013-02-26 Forrás: Parókia.hu
Órarendbe iktatva tanítják a hittant vagy az erkölcstant szeptembertől. Egyes bírálatok szerint nem szerencsés a világnézetet „beültetni” az iskolapadokba. A keresztyének többsége úgy véli: a hittan esély lehet azoknak a gyerekeknek is, akik ateista környezetben nevelkednek. Március elsején kezdődik a beiratkozás az első osztályokba, a szülőknek pedig választaniuk kell az erkölcstan, illetve a hit- és erkölcstan között.
További archív hírek:
Huzat
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép