Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Archívum
Keresztény Magyarország Portál - Archívum - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Diána napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendég



Képek a galériából

Feszület
Caravaggio festménye
Archív hírek
2013-03-31 Forrás: P. Kiss Ulrich SJ
Nem tudom, hova tették! - A hét első napján, korra reggel, amikor még sötét volt, Mária Magdolna kiment a sírhoz. Odaérve látta, hogy a követ elmozdították a sírtól. Erre elfutott Simon Péterhez és a másik tanítványhoz, akit Jézus szeretett, és hírül adta nekik:
2013-03-30 Forrás: Vatikáni Rádió
„Kedves Testvérek! - Veletek együtt én is a Szent Leplet szemlélem és köszönetet mondok az Úrnak, aki napjaink eszközeivel felkínálja nekünk ezt a lehetőséget. Szemlélődésünk, a jelenlegi forma ellenére, nem egyszerűen csak megfigyelés, hanem egyben tisztelet és az ima tekintete.
2013-03-30 Forrás: Magyar Kurír
A Magyar Katolikus Egyház és a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa nevében Erdő Péter, Steinbach József, Fischl Vilmos közös húsvéti üzenetet fogalmaztak meg.
2013-03-30 Forrás: Parókia.hu
Több mint 260 ezerrel csökkent az ország lakossága tíz év alatt – derül ki a két évvel ezelőtti népszámlálás hivatalos adataiból. A családok több mint felében nincs gyermek. 10-ről 27-százalékra nőtt a vallási kérdésre nem válaszolók aránya. A válaszadók 53,5 százaléka, azaz 3 millió 871 ezer 881 vallotta magát katolikusnak, 15,9 százalékuk, azaz 1 millió 153 ezer 442 reformátusnak, 3 százalékuk, azaz 214 965 pedig evangélikusnak. Az ortodox keresztények 13 710-en, az izraeliták pedig 10 965-en vannak.
2013-03-29 Forrás: Vatikáni Rádió
„Melyik út vezet az örök életre? Jézus adott választ erre a lelkünk legmélyén égő kérdésre, azzal, hogy végigment a keresztúton”. Ezekkel a szavakkal kezdődik a nagypénteki elmélkedés, amelyet március 29-én, nagypénteken este olvasnak fel a Colosseum mellett a Ferenc pápa által vezetett Via Crucis szertartásán. Az elmélkedéseket libanoni fiatalok írták, Béchara Boutros Raï bíboros, a maroniták antióchiai pátriárkája vezetésével.
2013-03-29 Forrás: Magyar Kurír
Nagypénteken Krisztus kereszthalálára emlékezik a Katolikus Egyház. E napon az Egyház nem mutat be szentmiseáldozatot, az úgynevezett csonka mise szertartásával fejezi ki a Krisztus halála felett érzett gyászt.
2013-03-29 Forrás: Vatikáni Rádió
A Szentatya pápasága első Nagycsütörtökén két szentmisét mutatott be. Délelőtt a Szent Péter bazilikában mondta mutatta be a krizmaszentelési misét, délután pedig a hagyománytól eltérően egy római börtönben mondott misét, ahol kiskorú bűnözőket tartanak fogva. Itt végezte el a szolgáló szeretet gesztusát a lábmosás szertartását is Jézus példája nyomán. A Szent Péter bazilikában fél tízkor kezdődött a krizmaszentelési szentmise, az olajok és a krizma megáldásának szertartásával, amelyeket az egyházi év során a szentségek kiszolgáltatásához használnak.
2013-03-28 Forrás: Magyar Kurír
A Szentatya március 27-én, szerdán fogadta Angelo Amato szalézi érseket, a Szenttéavatási Ügyek Kongregációjának prefektusát, és engedélyezte 63 új boldog dekrétumának kihirdetését. Közöttük van az is, amely elismeri Sándor István szalézi testvér vértanúságát, akit 1953. június 8-án végeztek ki. A magyarországi jelenlétük századik évfordulóját ünneplő Don Bosco Szaléziak első boldogjukat tisztelhetik a sztálinista egyházüldözés áldozatául esett Sándor Istvánban, hiszen ő az első magyar szalézi szerzetes, akit az egyház a boldogok sorába emel.
2013-03-27 Forrás: Evangélikus.hu
A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa tagegyházai nevében húsvéti üzenetet adott ki. Az üzenetet minden nagyobb magyarországi keresztény felekezet vezetője aláírta.
2013-03-27 Forrás: Vatikáni Rádió
Ferenc pápa március 27-én, szerdán délelőtt a Szent Péter téren tartotta meg az első általános audienciáját, két héttel megválasztása után. Katekézisében hangsúlyozta, hogy nagy hálával és tisztelettel folytatja szeretett előde, XVI. Benedek tanúságtételét. Húsvét után folytatja majd a Hit évének katekézisét. Ma azonban a Nagyhét jelentőségét magyarázta tanításában a híveknek.
További archív hírek:
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép