Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Archívum
Keresztény Magyarország Portál - Archívum - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Diána napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Alsósófalva katolikus templom
Rosaire-Lourdes-d
Archív hírek
2013-04-29 Forrás: Parókia.hu
Visszaszorulóban van a drogdílerhálózat, mégsem lélegezhetünk fel, mert csupán a terjesztési módszerek változtak: ma már többségében az interneten keresztül rendelik a kábítószert a fogyasztók. Kínában és Indiában jól képzett vegyészek állítják elő a drogot, amelyet fürdősóként vagy növényi tápszerként hoznak be az országba – erről is beszélt a Parókia portálnak Victorné Erdős Eszter, a húszéves református Válaszút Misszió vezetője.
2013-04-29 Forrás: Magyar Kurír
Márfi Gyula érsek április 27-én diakónussá szentelte a Boldog Gizella Papi Szeminárium két növendékét, Darnai Jánost és Megyesi Ferencet. - A szertartás a katolikus hagyomány jegyében szentmise keretében történt. Az evangélium felolvasása után a liturgia sorrendjében először bemutatkoztak a felszentelendők, majd Varga István szemináriumi rektor felkérte a főpásztort az Anyaszentegyház nevében a keresztény nép megkérdezése és az illetékes elöljárók véleménye alapján a szerpapi szolgálatra méltónak találtatott fiatalok felszentelésére.
2013-04-29 Forrás: Vatikáni Rádió
Április 29-én, hétfőn Ferenc pápa, szokásához híven reggel 7 órakor mutatta be a szentmisét a vatikáni Szent Márta ház kápolnájában. A szertartáson részt vett az Apostoli Szék Vagyonkezelőségének néhány alkalmazottja, továbbá szerzetesnők. A pápával együtt misézett Domenico Calcagno bíboros, a dikasztérium elnöke, valamint Francesco Gioa érsek, a Peregrinatio ad Petri Sedem szentszéki intézmény elnöke.
2013-04-28 Forrás: Magyar Kurír
Hamarosan magyarul is megjelenik Andrea Torniellinek, a La Stampa újságírójának Ferenc pápáról szóló könyve. A szerző neves Vatikán-szakértő, aki az Il Timone katolikus havilap és a Vatican Insider hírportál szerzője is. A Ferenc pápa életét, eszméit és megnyilatkozásait bemutató kötet megismerteti az olvasót azzal az emberrel, akire hívők és nem hívők egyaránt várakozással tekintenek.
2013-04-28 Forrás: Erdély.ma
XVI. Benedek nyugalmazott pápa május elsején költözhet vissza a Vatikánba Castel Gandolfóból, ahol február 28-i lemondása óta tartózkodott – jelentette az olasz sajtó. A Corriere della Sera napilap pénteki száma arról írt, hogy a nyugalmazott pápa a jövő héten, valószínűleg május elsején vagy az „ehhez közeli napokban" visszatér a pápai államba. Így értesült a Vatican Insider hírportál is.
2013-04-28 Forrás: Vatikáni Rádió
A húsvét utáni hetekben első olvasmányként az Apostolok Cselekedeteit jelöli ki az Egyház. Krisztus feltámadása és Pünkösd után az apostolok a Szentlélek erejében bátran hirdetik az örömhírt: Krisztus meghalt bűneinkért az írások szerint és harmadnapra feltámadt szintén az írások szerint: aki hisz benne és megkeresztelkedik, annak örök élete van. Jeruzsálemben hamarosan kitör az üldözés, de ez nem rettenti el a hithirdetőket, akiknek működését csodajelek kísérik.
2013-04-27 Forrás: Vatikáni Rádió
Tekintsünk Jézusra, aki arra hív, hogy evangelizáljuk, hirdessük örömmel nevét. Így buzdított a Szentatya a Szent Márta Házban, szálláshelyének kápolnájában megtartott szentmiséjén.
2013-04-27 Forrás: Magyar Kurír
A Család Pápai Tanácsának közleménye. - A Család Pápai Tanácsa április 25-én, csütörtökön délelőtt közleményben adta hírül: semmi alapja nincs annak az egyes sajtóorgánumok által terjesztett hírnek, miszerint dokumentum készülne az elváltak és újraházasodtak szentáldozását illetően.
2013-04-26 Forrás: Vatikáni Rádió
„A hit útja arra készíti fel szívünket, hogy meglássa Isten csodálatos arcát” – mondta Ferenc pápa április 26-án, pénteken reggel bemutatott szentmiséje alkalmával a vatikáni Szent Márta Ház kápolnájában. Ez alkalommal a Vatikáni Tipográfia, a Csendőrség és az Apostoli Szentszék munkaügyi osztályának egyes alkalmazottai vettek részt a szertartáson.
2013-04-26 Forrás: Magyar Kurír
Ötödik alkalommal tart idén borválogatást a Piarista Rend Magyar Tartománya. Várják a nevezéseket – borokat – a Piarista Bor 2013 pályázatra, mely igen népszerű volt az elmúlt években is a magyar borászok körében. - A piaristák – a kegyesrendiek – évszázadok óta tanítanak, Magyarországon is számos iskolát alapítottak 1642 óta. Manapság is több ezer gyermeket, fiatalt oktatnak általános iskoláikban, gimnáziumaikban és szakiskolájukban.
További archív hírek:
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép