Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Archívum
Keresztény Magyarország Portál - Archívum - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Diána napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

A hívek
Levelek
Archív hírek
2013-05-31 Forrás: Vatikáni Rádió
Május 31-én, pénteken reggel, a Szent Márta Házban bemutatott szentmisén Ferenc pápával koncelebrált Jozef Tomko bíboros, Kuriakose Bharanikulangara, Faridabad-Delhi érseke, valamint Walmor Oliveira de Azevedo, Belo Horizonte érseke. A szertartáson a Vatikán gazdasági részlegének alkalmazottai, valamint a Svájci Gárda munkatársai voltak jelen.
2013-05-30 Forrás: Magyar Kurír
A győri Klastrom Szálloda barokk könyvtártermében tartotta meg a Bencés Diákok Győri Egyesülete a Czuczor Gergely Bencés Gimnázium diákjai számára alapított Jó tanuló – Jó sportoló-díj átadását május 29-án. Az idei évben két tanulót díjaztak: Hancz Bianka versenytáncost, Nyugat-Magyarország bajnokát, a Platina TSE sportolóját, valamint Szalay Bence ifjúsági válogatott kenust, a Graboplast VSE versenyzőjét.
2013-05-30 Forrás: Vatikáni Rádió
A szertartás május 30-án este 7 órakor kezdődik és a hagyománynak megfelelően a Santa Maria Maggiore bazilikához vezető körmenettel zárul. Ferenc pápa két és félhónapos péteri szolgálata során több ízben is elmélkedett az Eucharisztia központi szerepéről, folytonosságban előzetes tanításával. „Egy keresztény szíve olyan, mint az Utolsó Vacsora asztala: meg kell terítenie az Oltáriszentség számára” – fejtette ki tavaly, az úrnapi szentmisén Buenos Airesben a város érseke, Jorge Mario Bergoglio bíboros.
HÁZASPÁROKAT, JEGYESEKET ÉS SZERELMESEKET, A CSALÁDOKAT SZERETŐ SZERZETES- ÉS PAPTESTVÉREKET, ÉS MINDENKIT, AKI A CSALÁD ÉS AZ ÉLET MELLETT ÁLL! - Ma már természetesnek tartjuk, hogy a családok nagy többségében mind a férj, mind pedig a feleség a családon kívül is dolgozik, a munkahelyén tölt napi hat-nyolc órát, sokszor még többet is.
2013-05-29 Forrás: Magyar Kurír
Érsek úr! A csíksomlyói zarándoklatnak külsőleg nagyon látványos része a több mint másfél órás „hegymászás”. A 150 éve született Gárdonyi Géza, az Egri csillagok szerzője szerint „a hegymászás testi bolondságnak tűnik, pedig az életünk mindvégig hegymászás”. Kérem, mint „pásztor” értelmezze röviden a „nyáj” számára ezt a szép metaforát!
2013-05-29 Forrás: Vatikáni Rádió
Május 29-én, szerdán délelőtt az immár szokásos 100 ezres zarándoksereg vett részt az általános pápai kihallgatáson, nem törődve a ragyogó napsütést hirtelen felváltó sűrű záporral. A pápa a szeszélyes időjárás ellenére most is nyitott dzsipjén, esernyő nélkül járta körbe a Szent Péter teret és ezekkel a szavakkal fordult a hívekhez: „Gratulálok a bátorságotokért, kitartotok az eső ellenére!”
2013-05-28 Forrás: Vatikáni Rádió
A Szentatya kedden reggel 7 órai kezdettel a Szent Márta Ház kápolnájában szentmisét mutatott be, amelyen vatikáni alkalmazottak vettek részt. Ferenc pápával együtt misézett Rino Fisichella olasz érsek, az Új Evangelizáció Pápai Tanácsának elnöke és a Tanács titkára, José Octavio Ruiz Arenas kolumbiai érsek.
2013-05-28 Forrás: Magyar Kurír
A Déli Evangélikus Egyházkerület budapesti, Puskin utcai székházában találkoztak a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Állandó Bizottsága tagjai, a református és evangélikus egyházak püspökei.
2013-05-27 Forrás: Vatikáni Rádió
Ahhoz, hogy követhessük Jézust, le kell vetnünk magunkról a jólét kultúráját és le kell mondanunk a tovatűnő dolgok varázsáról – hangsúlyozta Ferenc pápa május 27-én, hétfőn reggel a Szent Márta Házban bemutatott szentmisén.
2013-05-27 Forrás: Magyar Kurír
Az ereklye nyomán...Szolnok, Eger, Kazincbarcika, Nagymaros, Mogyoród. - Bosco Szent János ereklyéje magyarországi zarándokútjának utolsó állomásai.
További archív hírek:
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép