Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Archívum
Keresztény Magyarország Portál - Archívum - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Diána napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Pár
XVI. Benedek
Archív hírek
2013-06-30 Forrás: Vatikáni Rádió
Ferenc pápa június 30-án, a hónap utolsó napján vasárnap délben a dolgozószobája ablakából imádkozta el a Szent Péter teret megtöltő hívekkel együtt az Úrangyala imádságot. Minthogy a pápa ezen a napon nem mutatott be nyilvános szentmisét, vasárnapi üzenetében megkülönböztetett figyelemmel fordult a napi evangélium örömhíre felé.
2013-06-29 Forrás: Vatikáni Rádió
Június 29-én szombaton, Szent Péter és Pál apostolok ünnepén Ferenc pápa szentmisét mutatott be a vatikáni Szent Péter bazilikában. A vele együtt koncelebráló bíborosok, érsekek és püspökök között jelen volt az a 34 érsek-metropolita, akiknek a pápa a szentmise előtti rövid szertartás során átadta a palliumot.
2013-06-29 Forrás: Magyar Kurír
A Pannónia Kulturális Központ és a Szent Imre Plébánia bensőséges, lélekemelő együttlétben fogadta június 27-én Balatonalmádiban Böjte Csaba ferences szerzetest, az erdélyi gyermekotthonok megteremtőjét és éltetőjét, valamint a vele érkezett Marosszéki Kodály Zoltán Gyermekkart, akik a Csillagösvény című jótékonysági körútjukon a Balaton-parti városban töltöttek egy délutánt.
2013-06-28 Forrás: Parókia.hu
A Heidelbergi Káté Krisztuson keresztül tanít az Atyáról és a Szentlélekről. Hittel és értelemmel íródott – fogalmazott ünnepi előadásában Fekete Károly, a káté magyarázatának szerzője a Magyar Református Egyház közös zsinatán Debrecenben. - Ünnepi ülést tartott a Magyar Református Egyház közös zsinata a debreceni Református Nagytemplomban a Heidelbergi Káté megjelenésének 450. évfordulója alkalmából.
2013-06-28 Forrás: Vatikáni Rádió
„Az Úr azt kéri tőlünk, hogy türelmesek és feddhetetlenek legyünk, járjunk mindig az ő jelenlétében!” – hangsúlyozta Ferenc pápa péntek reggel a Szent Márta ház kápolnájában bemutatott szentmiséjén, amelyen - többek között – a Vatikáni Egészségügyi Igazgatóság munkatársainak egy újabb csoportja vett részt.
2013-06-28 Forrás: Magyar Kurír
apostolok ünnepe utáni első vasárnap, idén június 30-án tartja a péterfillérek gyűjtését az ország katolikus templomaiban. A befolyt összeget a Szentatya karitatív céljaira fordítják.
2013-06-28 Forrás: Parókia.hu
Vidám, közvetlen, sportosan elegáns - ezúttal nem a televíziós, hanem a magánember foglal helyet a masszív szerkesztőségi fotelben. Készségesen megadja magát az interjúszituációnak, bár a kérdező szerepébe most nem ő bújik. Újságírói becsületről, szakmai helytállás és családi élet összhangjáról, valamint egy lezáratlan párbeszédről mesélt nekünk az egyik legszebben beszélő magyar riporter, Nagy Katalin.
2013-06-27 Forrás: Vatikáni Rádió
„Vannak olyan emberek, aki „kereszténynek álcázzák magukat”, akik mértéktelen felületességgel, vagy túlzó merevséggel vétkeznek, elfeledve, hogy az igazi keresztény az öröm embere, aki életét Krisztus sziklájára alapozza” – mondta Ferenc pápa csütörtök reggel a Szent Márta házban tartott szentmiséjén. Ez alkalommal vele együtt misézett Raimundo Damasceno Assis, a brazíliai Aparecida bíboros érseke, más püspökökkel együtt. Jelen volt a pápa miséjén a Vatikáni Egészségügyi Igazgatóság személyzete, Patrizio Polisca doktorral, a pápa orvosával együtt.
2013-06-27 Forrás: Magyar Kurír
M. Nagy József faszobrász gyűjteményes kiállítását nyitották meg június 24-én Veszprémben, az érseki palotában a Boldog Gizella Főegyházmegyei Gyűjtemény rendezésében. - Udvarhelyi Erzsébet, az intézmény vezetője köszöntőjében méltatta a kiállító művész munkásságát, akinek mostani tárlata hetvenedik születésnapja előtt tiszteleg. M. Nagy József az egyik legismertebb és legnépszerűbb alkotója a kortárs szakrális művészetnek – hangzott el a megnyitón.
2013-06-26 Forrás: Vatikáni Rádió
Szerdán reggel hét órakor a Szent Márta Ház kápolnájában Ferenc pápa szentmisét mutatott be a papszentelésének 60. évfordulóját ünneplő Salvatore De Giorgi palermoi bíborossal és az általa felszentelt mintegy 80 egyházmegyés pappal együtt. Ferenc pápa a gyémántmisés bíboros köszöntésekor a papi élet egyik lényegi vonását hangsúlyozta: „Isten azt akarta, hogy a papok a rájuk bízott lelkekkel való kapcsolatukban éljék meg az atyaság teljességét és annak különleges kegyelmét”.
További archív hírek:
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép