Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Archívum
Keresztény Magyarország Portál - Archívum - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Diána napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

Szép álmokat
A csantavéri Pádovai szt. Antal plébániatemplom
Archív hírek
2013-07-31 Forrás: Magyar Kurír
A magyar és nemzetközi média forradalmi tettként üdvözli Ferenc pápa melegekre vonatkozó szavait, amelyeket a repülőn mondott a riói ifjúsági világtalálkozóról hazafelé, s szembeállítja Ferenc hozzáállását elődjével, XVI. Benedekkel. De mit mondott pontosan a pápa, és milyen kontextusban kell ezt értelmezni?
2013-07-31 Forrás: Parókia.hu
„Ki vagyok én?" - a világ talán legegyszerűbb, mégis legbonyolultabb kérdése állt az idei Csillagpont református ifjúsági találkozó középpontjában. Mintegy négyezer fiatal - köztük kilencszáz önkéntes - látogatott el Mezőtúrra, ahol nemcsak önmagukhoz és egymáshoz kerülhettek közelebb a fiatalok, hanem annak megértéséhez is, Isten hogyan tekint rájuk. Összefoglaló.
2013-07-30 Forrás: Vatikáni Rádió
"Hazaérkeztem és biztosítlak benneteket, hogy örömöm sokkal nagyobb, mint a fáradtság, amit érzek." - Ezzel a rövid Twitter üzenettel fordult követőihez a Szentatya, miután gépe leszállt Róma Ciampino repülőterén, ahonnan helikopter helyett autón tért vissza a Vatikánba.
2013-07-30 Forrás: Vatikáni Rádió
Július 28-án, vasárnap az Ifjúsági Világtalálkozó befejezése után a brazil TV Globo interjút készített Ferenc pápával. - A riporter elsőnek a fogadtatásról kérdezte a Szentatyát. A pápa a következőket válaszolta: „Rendkívül nagy szívélyességgel, olyan szeretettel fogadtak, amely idáig ismeretlen volt számomra. A brazil népnek nagy szíve van. Ami az Argentína és Brazília közötti vetélkedést illeti, azt hiszem, hogy már túl vagyunk rajta. Egyezséget kötöttünk: a pápa argentin, Isten azonban brazil.
2013-07-30 Forrás: Magyar Kurír
A pannonhalmi főapátság főapátja és konventje a hozzátartozók nevében is fájdalommal, de Isten akaratában megnyugodva tudatja, hogy szeretett rendtársa, Dr. Büki Károly Gábor O.S.B. életének 89., szerzetességének 70., áldozópapságának 65. évében, a betegek szentségével megerősítve, 2013. július 23-án, az ausztriai St. Pöltenben hazatért Mennyei Atyjához.
2013-07-29 Forrás: Vatikáni Rádió
Nagy örömmel fogadtam a hírt Ferenc pápától, hogy a következő Ifjúsági Világtalálkozóra Lengyelországban kerül sor 2016-ban. Nagy öröm, megtiszteltetés és elkötelezettség ez számunkra – hangsúlyozta a krakkói bíboros érsek.
2013-07-29 Forrás: Vatikáni Rádió
A szentmise végén, amellyel felemeltük Istenhez dicsőítő énekünket és hálánkat minden kegyelemért, amelyet az Ifjúsági Világtalálkozón kaptunk köszönetet mondok Orani Tempesta riói érseknek, Stanislaw Rylko bíborosnak és a fiataloknak mindazért az örömért, amelyet kaptam tőletek ezekben a napokban - kezdte az Úrangyala előtti beszédét a Szentatya.
2013-07-29 Forrás: Vatikáni Rádió
Vasárnap délelőtt ünnepi szentmise zárta le Rio de Janeiro-i Ifjúsági Találkozót, melynek végén a Szentatya bejelentette, hogy a következő találkozót 2016-ban Krakkóban tartják. A szentmisét, amint az előző esti imavirrasztást is eredetileg egy erre az alkalomra kialakított hatalmas térre tervezték, ám a rendkívül rossz időjárás miatt a „Campus Fidei” használhatatlanná vált. Brazíliában most tél van, de a hőmérséklet Rio-ban nem szokott 18-20 fok alá süllyedni.
2013-07-29 Forrás: Vatikáni Rádió
Több mint kétmillióan gyűltek össze a riói Copacabana tengerparton július 27-én, szombaton este a 28. Ifjúsági Világtalálkozó imavirrasztására. A pápa ez alkalommal is nyitott fehér autóján haladt végig az ünneplő tömeg sorfalai között, többször leszállt a dzsipről, hogy átöleljen egy fogyatékkal élőt, hogy kezet fogjon a zarándokokkal.
2013-07-29 Forrás: Vatikáni Rádió
Július 27-én, szombaton a pápa együtt ebédelt Brazília püspöki konferenciájának elnökségével, az ország bíborosaival és püspökeivel Rio de Janeiro érseki rezidenciáján. A hatalmas ország 275 egyházkerületet számlál.
További archív hírek:
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép