Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Archívum
Keresztény Magyarország Portál - Archívum - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Enikő, Melitta napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Feszület
Babák, Topor M.
Archív hírek
2013-08-31 Forrás: Magyar Kurír
Az almáskamarási általános iskola augusztus 30-án, a tanévnyitó alkalmával felvette a falu szülöttje, Károlyi Bernát ferences vértanú nevét – tájékoztatta szerkesztőségünket a Ferences Sajtóközpont.
2013-08-31 Forrás: Vatikáni Rádió
Augusztus 31-én, szombaton délelőtt 11 órakor Ferenc pápa küldötte, Angelo Amato bíboros, a Szentté avatási Kongregáció prefektusa volt a főcelebránsa az ünnepi szentmisének, amelyen a boldogok sorába iktatták a román vértanút, az első birituális romániai katolikus papot.
2013-08-30 Forrás: Magyar Kurír
Vallomások a San Giovanni Rotondó-i archívumokból - „Szóval csak álom volt, mi?” - Egy házaspár, akinek nem lehetett gyermeke, Pio atya közbenjáró imáit kérte. Az asszony rövidesen várandós lett, és nagyon félt, hogy elveszíti a babát. Már a szülés ideje közeledett, amikor egy éjjel azt álmodta, hogy a szülészeti műtőben van, és mielőtt az orvos bejött volna, meglátott egy szakállas embert, aki a műtő egyik sarkából mosolyogva tekintett rá.
Levél a családokhoz, a házaspárokhoz, a jegyesekhez és a szerelmesekhez, a családokat szerető szerzetesekhez és paptestvérekhez és mindenkihez, aki a család és az élet mellett áll. - Valamikor, jó 30 évvel ezelőtt vonaton utazva akaratlanul is hallottam két egyetemista fiú beszélgetését.
2013-08-30 Forrás: Parókia.hu
Azt mondod, elég volt? Nem bírod? Hogy egész életed, a megannyi apró jelenet egyetlen nagy alkalmazkodássá sűrűsödik? - Jegyzet.
2013-08-30 Forrás: Erdély.ma
Boldoggá avatják Vladimir Ghikát, az első birituális – latin és bizánci rítus szerint is miséző – román katolikus papot, aki a bukaresti római katolikus főegyházmegye első boldoggá avatottja lesz – jelentette be pénteken a román fővárosban Francisc Dobos, a bukaresti főegyházmegye szóvivője
2013-08-29 Forrás: Vatikáni Rádió
Interjú Kiss-Rigó László Szeged-Csanádi megyéspüspökkel. - Magyarország Alaptörvénye Nemzeti Hitvallással kezdődik, amelynek bevezető sorai többek között megállapítják:
2013-08-29 Forrás: Parókia.hu
„Ha nem vagyok Krisztus követője, hiába vagyok református" - vallja Bibó István. A Baár-Madas Református Gimnázium nyugalmazott iskolaigazgatója szerint az igazi identitás a közösen vállalt feladatban nyilvánul meg és csakis közösségben élhető meg. Független a sikertől éppúgy, mint a kudarctól, és nem ingatható meg akkor sem, ha kölcsönhatásba kerül egy másik identitással.
2013-08-29 Forrás: Magyar Kurír
Az Egri Főegyházmegye negyven köznevelési intézményének, valamint egy felsőoktatási kollégiumának pedagógusai és iskolalelkészei, valamint a főegyházmegye területén működő szerzetesrendek és katolikus egyházi szervezetek fenntartásában működő köznevelési intézmények vezetői kaptak meghívást az augusztus 27-én, az egri bazilikában megtartott főegyházmegyei tanévnyitóra.
2013-08-29 Forrás: Vatikáni Rádió
A szertartást az Ágoston-rendi szerzetesek nagy várakozása előzte meg, ugyanis egyben 184. általános káptalanuk kezdetét jelentette. P. Michael Di Gregorio, a rend általános helynöke rádiónknak adott interjújában elmondta: fontos pillanatról van szó, amikor jelentős döntések születnek a rend jövőjét illetően.
További archív hírek:
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép