Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Archívum
Keresztény Magyarország Portál - Archívum - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Diána napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

Kolozsvári Szent Mihály templom  8.
Mézeskalács-angyalok (A)
Archív hírek
2013-09-30 Forrás: Magyar Kurír
Szeptember 30-án délelőtt 10 órakor a Vatikáni Apostoli Palota Konzisztóriumi termében, a napközi imaóra keretében, Ferenc pápa rendes nyilvános konzisztóriumot tartott a két boldog pápa szenttéavatási ügyében.
Levél a családokhoz, a házaspárokhoz, a jegyesekhez és a szerelmesekhez, a családokat szerető szerzetesekhez és paptestvérekhez és mindenkihez, aki a család és az élet mellett áll. - Minden közösségben, így a családban is, szükség van kisebb-nagyobb szertartásszerű szokásokra, rítusokra. Rítusok nélkül az élet a családban gépiesen ismétlődő események sorává válik.
2013-09-29 Forrás: Vatikáni Rádió
A dúsgazdag és a szegény Lázár történetéről szóló jézusi példabeszéd életünk és halálunk központi kérdését érinti: mi lesz a sorsom, ha elközeleg a vég? A halál semmibe hullás, avagy átmenet a teljesebb életbe Istenhez, amely a feltámadással valósul meg, ha hisszük a test feltámadását és az örök életet. Ha Krisztussal halunk meg, Vele együtt feltámadunk.
2013-09-29 Forrás: Vatikáni Rádió
Szeptember 29-én, vasárnap délelőtt fél 10-kor kezdődött a Szent Péter téren az a szentmise, amellyel Ferenc pápa a Hit évében lezárta a világ minden részéről érkezett hitoktatók nemzetközi találkozóját. Homíliájának középpontjában Isten emlékezete állt. A szertartáson több mint 100 ezren vettek részt, megtöltve a Szent Péter teret és a környező utcákat.
2013-09-28 Forrás: Parókia.hu
A Kárpát-medencei reformátusság számára 2014 az ünneplés éve lesz. Tervezik az Institutio és a Második Helvét Hitvallás kiadását; és jövőre, a Kárpát-medencei református egység ötéves évfordulóján, Debrecenben tartják a Magyar Református Világtalálkozó központi rendezvényét - többek között erről is döntöttek a Generális Konvent elnökségi ülésén.
2013-09-28 Forrás: Vatikáni Rádió
A „pletyka” a Vatikánban „betiltott nyelv”, mert rosszat szül – hangsúlyozta Ferenc pápa szeptember 28-án, reggel 9 órakor a Vatikáni Kertek Lourdes-i Barlangjánál bemutatott szentmise homíliájában. A szertartáson a Vatikáni Csendőrség tagjai vettek részt. - A vatikáni fellegvárba beszivárgó gonosz szétfröcsköli mérgét: ez nem más, mint a pletyka, amely arra ösztönöz egyeseket, hogy másokról rosszakat mondjanak, és ezáltal megtörjék az egységet. Ennek a „konkolynak” a fertőzésétől senki sem mentes.
2013-09-28 Forrás: Vatikáni Rádió
Ezt az imát fogalmazta meg Ferenc pápa szentmiséje során, amelyet szokásának megfelelően a Szent Márta Ház kápolnájában mutatott be. Szentbeszédében a napi evangéliumból indult ki, amelyben Jézus bejelenti tanítványainak szenvedését.
2013-09-28 Forrás: Magyar Kurír
Magyarország kormánya 2012 augusztusában közel 2,5 milliárd forint uniós pályázati pénzt ítélt meg a Mátraverebély-Szentkúti Nemzeti Kegyhely fejlesztésére. A Confector Mérnök Iroda Kft, amely a kivitelezésre kiírt közbeszerzési pályázatot megnyerte, október elején kezdi meg az újjáépítési munkálatokat. Az ünnepélyes alapkőletételt Szent Ferenc ünnepének vigíliáján tartják.
2013-09-27 Forrás: Magyar Kurír
A Váci Egyházmegye főpásztorát választották az idén Nógrád megye díszpolgárává. A címet Becsó Zsolt, a megyei önkormányzat elnöke adta át a VII. Nógrádi megyenap alkalmából rendezett ünnepi közgyűlésen, szeptember 26-án.
2013-09-27 Forrás: Vatikáni Rádió
A bizonyíték annak megértéséhez, hogy valóban keresztények vagyunk-e abban áll, hogy képesek vagyunk-e örömmel és türelemmel viselni a megaláztatásokat. Ferenc pápa a hitéletnek ezt az aspektusát emelte ki homíliájában pénteken reggel a Szent Márta Házban, szálláshelye kápolnájában bemutatott szentmiséjén. A Szentatya ismét óvott a „spirituális jólét” kísértésétől, amely megakadályozza, hogy teljes lényünkkel szeressük Krisztust.
További archív hírek:
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép