Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Archívum
Keresztény Magyarország Portál - Archívum - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Enikő, Melitta napja
5 felhasználó online
0 tag, 5 vendégKépek a galériából

Amíg lehet.  Topor Márta
Karácsonyi fény
Archív hírek
2013-10-30 Forrás: Magyar Kurír
A kétszáz éve született Simor János bíboros, hercegprímás tiszteletére rendeztek ünnepi konferenciát az esztergomi Szent Adalbert Központban. Ez alkalomból Erdő Péter bíboros a hittudományi főiskola könyvtárának ajándékozta elődje kispapi imakönyvét.
2013-10-30 Forrás: Vatikáni Rádió
Október 30-án, szerdán délelőtt a Szentatya mintegy 80 ezer hívő számára megtartotta pápasága 23. általános kihallgatását. A katolikus egyház katekizmusa szerint a „szentek közössége” kifejezésnek két, egymáshoz szorosan kapcsolódó értelme van: „a szent dolgok közössége, a sancta” és a szent személyek közössége, a sancti”. (948. pont).
2013-10-30 Forrás: Magyar Kurír
Mindenszentek ünnepe, amely eddig tanácsolt ünnep volt Magyarországon, az idei évtől ismét bekerült a kötelező egyházi ünnepek közé. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a hívek számára kötelező a szentmisén való részvétel.
2013-10-29 Forrás: Vatikáni Rádió
Szent Simon és Júdás Tádé vértanú apostolok ünnepén, október 28-án, hétfőn reggel Ferenc pápa homíliájában az evangéliumi szakaszhoz fűzte gondolatait (Lk 6,12-16). Jézus az egész éjszakát imában töltötte, mielőtt kiválasztotta volna a 12 apostolt.
2013-10-29 Forrás: Parókia.hu
Milyen boldogság diót találni, ősszel csősszel találkozni, s tenyerünkbe a világ minden gesztenyéjét összegyűjteni. - A fák és a természet tavaszi, a zöld minden árnyalatát felvonultató üde divatbemutatója és a nyár élénk, harsány színkavalkádja után az ősz átvált a sárga, a narancs, a piros, a vörös és a barna végtelen árnyalataira, hogy előkészítse a tél egyhangú szürkeségét és megnyugtató fehérségét.
2013-10-28 Forrás: Magyar Kurír
Pietro Parolin érsek pénteken elhagyta a padovai kórházat, ahol sebészeti beavatkozáson esett át. A hírt Federico Lombardi szentszéki szóvivő közölte, hozzátéve, hogy a műtét sikeres volt. Az államtitkár a lábadozás idejére most még szűkebb hazájában, Veneto tartományban marad. A kórházból kijövet az államtitkár autója a Szent Antal-bazilika mellett haladt el, a járókelők egy mosolygós arcú főpásztort láthattak.
2013-10-27 Forrás: Vatikáni Rádió
Több mint 100 ezer hívő vett részt a világ minden részéről október 27-én, vasárnap délelőtt azon a szentmisén, amellyel Ferenc pápa lezárta a Hit évében megrendezett kétnapos családtalálkozót. Homíliájában az évközi 30. vasárnap olvasmányaiból kiindulva elemezte a keresztény család néhány fontos jellemzőjét.
2013-10-26 Forrás: Magyar Kurír
Kivándorlás és menekültkérdés ma. „Nem szabhatunk határokat saját kedvünk szerint” – Európa, a Közel-Kelet és Afrika-Madagaszkár jezsuita provinciálisainak nyilatkozata október 25-én kelt Rómában.
2013-10-26 Forrás: Vatikáni Rádió
A család: szeretetközösség, amely a házasságon alapul, védelmezi a gyermekeket és az időseket - mondta a Szentatya - Október 23-25-ig tartotta XXI. plenáris ülését a Pápai Családtanács Rómában. Az összejövetel résztvevőit pénteken fogadta a pápa. Beszédében elsőként a tanács elnökét, Vincenzo Paglia érseket köszöntötte.
2013-10-26 Forrás: Magyar Kurír
Boldog XXIII. János pápa emléknapján a Csornai Premontrei Apátság egyik jelöltje, Rábai Mihály magára öltötte a premontrei rend fehér habitusát, és megkezdte novíciátusát. - Mihály rendi neve Dániel lett, védőszentje Comboni Szent Dániel misszionárius és vértanú.
További archív hírek:
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép