Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Archívum
Keresztény Magyarország Portál - Archívum - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Enikő, Melitta napja
5 felhasználó online
0 tag, 5 vendégKépek a galériából

Ladik.  Topor Márta
III. Callixtus
Archív hírek
2013-11-30 Forrás: Vatikáni Rádió
A Szentatya megerősítette megbízásában Zenon Grocholewski bíborost, a Katolikus Nevelésügyi Kongregáció prefektusát és titkárát Angelo Vincenzo Zani prelátust. Továbbá bíborosokat és érsekeket nevezett ki a vatikáni dikasztérium tagjai közé.
2013-11-30 Forrás: Magyar Kurír
Egyre több felajánlás érkezik a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Jónak lenni jó! elnevezésű jótékonysági kampányára, amely ebben az évben a Katolikus Karitász munkáját támogatja. A budapesti Magyar Szentek Templomának plébániáján szombaton már elkezdődött a felajánlások egy részének csomagolása.
2013-11-29 Forrás: Vatikáni Rádió
„Az Osservatore az Új emberért” címmel adott hírt a vatikáni napilap az új együttműködésről, amely december 1-jével veszi kezdetét az Osservatore Romano és az Új Ember katolikus hetilap között.
2013-11-29 Forrás: Magyar Kurír
Idén december 1-jén veszi kezdetét az advent, amely a karácsonyra való lelki felkészülés négy vasárnapot felölelő időszaka. A Jézus születésének ünnepére való várakozást a böjt, a bűnbánat és a tettekben megnyilvánuló jócselekedetek mellett a kifejezetten csak erre az időre jellemző katolikus szertartások és szokások is segítik.
2013-11-28 Forrás: Vatikáni Rádió
Az általános kihallgatás végén a Szentatya köszöntötte a világ minden részéről érkezett zarándokokat, akik a hideg téli időjárás ellenére is már délelőtt 10 órára megtöltötték a Szent Péter teret. A pápa a fél 11-kor kezdődő audiencia előtt közel egy órával megjelent fehér nyitott dzsipjén és körbejárta a teret, hogy üdvözölhesse a híveket, közöttük rengeteg kisiskolás gyermeket.
2013-11-27 Forrás: Magyar Kurír
Amint arról korábbi hírünkben is olvashattak, Debrecenben gyermeket szült és életeket mentett egy agyhalott asszony. A gyermekért kilencven napon keresztül küzdöttek a DEOEC orvosai. A gyermek egészségért és megszületéséért Bálint Sándor közbenjárásáért imádkoztak. A közbenjáró imát Fülesdi Béla, a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrumának elnöke, az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Tanszék vezetője jelentette be a debreceni Szent József Gimnáziumban azon az előadáson, amelyet Barna Gábor tanszékvezető, egyetemi tanár tartott a boldoggá avatás előtt álló Bálint Sándor kiváló néprajztudósról – tájékoztatta szerkesztőségünket Kovács Ágnes.
Levél a családokhoz, a házaspárokhoz, a jegyesekhez és a szerelmesekhez, a családokat szerető szerzetesekhez és paptestvérekhez és mindenkihez, aki a család és az élet mellett áll. - A munka és az ünnep életünk természetes része, de ahhoz, hogy mind a munkában, mind az ünnepben eredményesnek, sikeresnek érezzük magunkat, szükségünk van kapcsolatokra.
2013-11-27 Forrás: Vatikáni Rádió
November 26-án, kedden délelőtt fél 12-kor a szentszéki Sajtóteremben bemutatták a Szentatya buzdítását, amely a fenti mondattal kezdődik. A sajtótájékoztatón a következő személyek szólaltak fel:
2013-11-26 Forrás: Magyar Kurír
Amint arról már hírt adtunk, 2013. november 24-én elhunyt Benkő Antal S.J. Az alábbiakban a jezsuita rend közleményét olvashatják. Közzétesszük Benkő Antal atya búcsúlevelét, amelyben összefoglalja élettörténetét és hálát ad a hit kegyelméért.
2013-11-26 Forrás: Vatikáni Rádió
A Szentatya szokásos napi szentmiséjét kedden reggel 7 órakor lakhelyén a vatikáni Szent Márta Ház szép, modern kápolnájában mutatta be. A napi olvasmányokról elmélkedve szentbeszédében azt mondta, hogy egyedül Isten az idő ura. Két tanácsot adott a pápa: az imádságban megkapjuk az erényt, hogy meg tudjuk különböztetni életünk minden egyes pillanatát.
További archív hírek:
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép