Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Archívum
Keresztény Magyarország Portál - Archívum - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Diána napja
6 felhasználó online
0 tag, 6 vendégKépek a galériából

Három
II.János Pál pápa a Máriapócsi templomban
Archív hírek
2013-12-31 Forrás: Magyar Kurír
December 29-én, Szent Család vasárnapján a Szent István-bazilikában a főpásztor arra buzdított, hogy bizalommal keressük, és váltsuk bátran valóra Isten akaratát. Beszélt arról, hogy a családon belül mindenki felelőssége az örömhír átadása, közvetítése. - Szentbeszédében hangsúlyozta, hogy a Szent Család nem saját akaratából indul útnak, hanem azért, mert József angyali üzenetet kap.
2013-12-30 Forrás: Magyar Kurír
Hittan-stratégiai munkacsoportot hozott létre az evangélikus egyház annak érdekében, hogy megállapítsák, miként lehet az optimumot kihozni a kötelezően választható hit- és erkölcstan oktatásból, megállapításaikat pedig közlik majd az állammal is - jelentette be Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke az MTI-nek adott interjúban.
2013-12-30 Forrás: Vatikáni Rádió
December 29-én, Szent Család ünnepén a vasárnapi Úrangyala elimádkozása után a Szentatya azt kérte a hívektől, hogy vele együtt mondják el az általa személyesen írt imát a világ összes családjáért. Csatlakozzunk mi is a pápa imájához: Imádság a Szent Családhoz
2013-12-29 Forrás: Vatikáni Rádió
A Karácsony nyolcadába eső vasárnap Szentcsalád ünnepe. A szentleckében Szent Pál a Kolosszeiekhez írt levelének kijelölt szakaszában előbb egyetemes buzdítást a keresztény életre. A felsorolt erények: szívbeli irgalom és jóság, türelem, egymás elviselése, kölcsönös megbocsátás után kiemeli a leglényegesebbet: a szeretetet, hiszen ez a többi forrása:
2013-12-28 Forrás: Magyar Kurír
Gondolatok az evangéliumhoz (Mt 2,13–15,19–23) - Honnan az apa tekintélye? Mitől függ? Attól-e, hogy mennyi pénzt hoz haza, milyen karriert fut be, milyen a társadalmi rangja? Vagy attól, hogy mennyire félelmetes a tekintete, hangja, megjelenése? Hogy hazatértekor, ha csak csörren a kulcsa a zárban, mindenkinek a gyomra görcsbe rándul-e?
2013-12-28 Forrás: Vatikáni Rádió
December 28-tól január elsejéig tartja szokásos éves találkozóját a taizéi közösség, ezúttal Strasbourgban. A bizalom zarándokútjának 36. találkozójáról van szó, amelynek mottójául a közösség priorja, Alois testvér a következő gondolatot jelölte meg: „Keressük a látható egységet mindazokkal, akik szeretik Krisztust”. Alois testvér november 28-án járt audiencián a Vatikánban, ekkor találkozott először Ferenc pápával.
2013-12-28 Forrás: Parókia.hu
"Vannak, akik igyekszenek szabadulni egyéni adottságaiktól, ahelyett, hogy megtanulnának azokkal együtt élni, sőt, jól élni." - Gondolatok a szépségről.
2013-12-27 Forrás: Parókia.hu
Magyar örökség díjat kapott a Fasori Református Egyházközség. A kitüntetést a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében vehették át a gyülekezet képviselői. A 100 éves Budapest-Fasori református templomban élő gyülekezet hitmegtartó ereje és lelkisége magyar örökség – olvasható az oklevélen. A megtisztelő cím különös lezárása a fasori templom centenáriumi évsorozatának.
2013-12-27 Forrás: Magyar Kurír
Boldog Salkaházi Sára halálának évfordulóján a Szociális Testvérek Társasága ma 17 órakor koszorút helyez el a Bokréta u. 3. számú házon lévő emléktáblánál. Ezt követően 18 órakor Erdő Péter bíboros mutat be szentmisét az Üllői úti Örökimádás-templomban. Az 1944. december 27-én vértanúságot szenvedett egykori újságíróra, szociális nővérre, közel száz magyarországi zsidó megmentőjére, a 2006-ban boldoggá avatott Salkaházi Sára nővérre emlékezünk.
2013-12-27 Forrás: Magyar Kurír
Boldog Salkaházi Sára halálának 69. évfordulóján a Szociális Testvérek Társasága szerzetesközösség – melynek tagja volt – pénteken délután koszorúzást tartott Budapesten a Bokréta u. 3. számú házon lévő emléktáblánál, majd ezt követően az Üllői úti Örökimádás-templomban Erdő Péter bíboros mutatott be szentmisét. 1944. december 27-én a nyilasok körülzártak a Bokréta utcai munkásnőotthont, amely Sára testvér vezetése alatt állt.
További archív hírek:
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép