Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Archívum
Keresztény Magyarország Portál - Archívum - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Diána napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Topor Márta  A Navona ma
Szent Jozafát
Archív hírek
2014-01-30 Forrás: Vatikáni Rádió
A pápa az egyházhoz való tartozás érzésének három pillérét jelölte meg: alázat, hűség és ima az egyházért. Homíliájában Dávid király alakjából indult ki, amelyet az első olvasmány mutat be (2Sám 7,18-19.24-29). Olyan ember ő, aki úgy beszél az Úrral, mint ahogy egy fiú beszél apjával és örömmel fogadja el azt is, ha kérésére nemleges választ kap. Dávid erős érzelmekkel kötődik Isten népéhez.
2014-01-30 Forrás: Magyar Kurír
Nem sokkal a Magyar Máltai Szeretetszolgálat 1989-es megalakulása után dr. Párkányi Ferenc főorvos javaslatára Székesfehérváron is elkezdődött a szeretetszolgálat megszervezése. A székesfehérvári csoport Kozma Imre atya megbízó levele alapján végül 1992. március 20-án kezdte meg működését dr. Nagy László főorvos vezetésével, mintegy 20 alapító taggal.
2014-01-30 Forrás: Parókia.hu
„Az imádság az egyetlen hívás, amelyet egyetlen kormány sem hallgat le" - ez a mottója a Ráday Gyűjtemény Évszázadok imádságoskönyvei című kiállításának. A Biblia Múzeumban nyílt tárlat a reformációtól napjainkig megjelent imakönyveket mutatja be.
2014-01-29 Forrás: Vatikáni Rádió
A rendkívüli hideg ellenére január 29-én, szerdán délelőtt több ezer hívő jelent meg a Szent Péter téren, hogy részt vegyen az általános pápai kihallgatáson. Ferenc pápa a szentségekről szóló harmadik katekézisét a bérmálásnak szentelte. Ez a szentség – más néven konfirmáció, vagyis megerősítés - folytatása a keresztségnek, amelyhez szorosan kapcsolódik.
2014-01-29 Forrás: Magyar Kurír
Laikus, hétköznapi embereknek szóló, az otthoni ápolás alapvető ismereteit átadó tudásanyagot tett közzé az interneten a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. Az ingyenesen elérhető WebNővér honlap oktatófilmjei és szakmai tanácsai a gondoskodásra szoruló idős emberek, fekvőbetegek, sérültek ellátásához nyújtanak gyakorlati segítséget.
2014-01-28 Forrás: Parókia.hu
Ételt és ruhát osztottak a rászorulóknak a Szilágyi Dezső téren január utolsó hétvégéjén. Olvasónk beszámolója. „Aki könyörül a nincstelenen, az Úrnak ad kölcsön, mert ő megtéríti jótéteményét.” (Példabeszédek könyve 19. rész 17 vers)
2014-01-28 Forrás: Magyar Kurír
A Győri Hittudományi Főiskola felvételt hirdet a 2014/2015-ös tanévre. E tanévben a következő új szakok indulnak: hittanár-nevelőtanár osztatlan tanári mesterképző szak egyszakos és kétszakos, nappali és levelező tagozaton. Győrött egyszakos, Szombathelyen egyszakos és kétszakos képzés is indul. Itt a következő szakpárok választhatók:
2014-01-28 Forrás: Vatikáni Rádió
A Szentatya kedden reggel 7 órai kezdettel mutatta be szokásos napi szentmiséjét a Szent Márta Ház kápolnájában. Homíliájában Dávid örvendező magatartását magyarázta a szentmise első olvasmányából kiindulva. „Dávid teljes erejéből táncolt az Úr előtt” – olvassuk Sámuel második könyvében. Isten egész népe nagy ünneplésben volt, mert visszaszerezték Isten ládáját.
2014-01-28 Forrás: Erdély.ma
Ellopták a II. János Pál pápa vérét tartalmazó ampullát az abruzzói San Pietro della Ienca templomából. A bűncselekményt hétfő reggel fedezték fel. Több mint ötven csendőr keresi nyomkövető kutyákkal az ereklyét az apró templom körüli mezőkön. A hatóságok nem zárták ki, hogy a tolvajok eldobták a kegytárgyat. A lopást a hét végén követték el. Az ereklyével együtt egy kisebb méretű feszületet is elvittek a templomból.
2014-01-27 Forrás: Magyar Kurír
Január 17-18-án Vácon került sor az egyházmegyei családreferensek szokásos, évindító országos találkozójára, melyen Részt vett Bíró László családreferens püspök, a Magyar Katolikus Családegyesület munkatársai, valamint 13 egyházmegye küldöttei.
További archív hírek:
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép