Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Archívum
Keresztény Magyarország Portál - Archívum - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Enikő, Melitta napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Fényben
Guido Reni: Dávid és Abigél
Archív hírek
2014-02-28 Forrás: Görögkatolikus.hu
Kétéves jogvita után 2014. február 28-án a Nyíregyházi Törvényszék ítéletet hirdetett a Huszár telepi Sója Miklós Görögkatolikus Általános Iskola ügyében. A bíróság a felperes, az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány az egyenlő bánásmód követelményének megsértése miatt benyújtott keresetének részben helyt adva határozatában megállapította, hogy a Huszár-telepi gyerekek számára nem indulhat újabb első osztály. Nem indulhatna, ha az ítélet jogerőre emelkedne.
2014-02-27 Forrás: Magyar Kurír
XVI. Benedek levélben válaszolt Andrea Torniellinek, a La Stampa olasz napilap újságírójának arra a három kérdésére, amelyeket a lemondásához vezető feltételezett nyomásgyakorlásról és összeesküvés-elméletekről szóló hírekkel kapcsolatban tett fel. Az olasz újság szerdai, február 26-i számában Tornielli részletesen ismertette Ferenc pápa levelét és annak előzményeit, csütörtökön pedig magát levelet is közzétette.
2014-02-27 Forrás: Magyar Kurír
XVI. Benedek pápa lemondását követően zsákszámra kaptunk levelet, és ma is időnként azt érezzük: soha nem lesz vége a levéláradatnak – mondta Georg Gänswein érsek, XVI. Benedek pápa magántitkára a pápa lemondása egy éves évfordulóján. Másik feladatkörében, a Pápai Ház prefektusaként azt kellett megtanulnia, miként lehet helyesen, gyorsan, merészen és humorral reagálni a hirtelen változtatásokra.
2014-02-27 Forrás: Magyar Kurír
Március 4-én ötödik alkalommal ünnepli idén a magyar egyház Meszlényi Zoltán vértanú püspök emléknapját. A Magyar Kurír ennek kapcsán Budapest tizenegyedik kerületébe látogatott, ahol Magyarország első Meszlényi Zoltánról elnevezett temploma épül.
2014-02-27 Forrás: Vatikáni Rádió
Február 27-én reggel, a Szent Márta-házban bemutatott szentmisén a pápa kiszolgáltatta a bérmálás szentségét. Aki részesül ebben a szentségben, az kinyilvánítja, hogy keresztény akar lenni – hangsúlyozta a Szentatya. Kereszténynek lenni azt jelenti, hogy tanúságot teszünk Jézus Krisztusról.
2014-02-26 Forrás: Magyar Kurír
Erdő Péter bíboros – különféle hivatalos kötelezettségeinek eleget téve – közel három hetet töltött Rómában. Először a Nevelésügyi Kongregáció plenáris ülésén vett részt, majd az Istentiszteleti Kongregáció kongresszusán, amelyet a Sacrosantum Concilium kezdetű liturgikus konstitúciónak, a II. Vatikáni Zsinat első dokumentumának 50 éves évfordulójára rendeztek. Ezt követően a bíborosi konzisztóriumon, végül pedig a szinódusi általános titkárság munkaülésén is tanácskozott. A főpásztor a találkozókon szerzett tapasztalatait osztotta meg a Magyar Kurírral.
2014-02-26 Forrás: Vatikáni Rádió
A Szentatya február 26-án szerdán folytatta a szentségekről szóló katekézis-sorozatát. A múlt héten a bűnbánat szentségéről, míg ez alkalommal a betegek szentségéről elmélkedett. Régen ezt utolsó kenetnek nevezték, mivel úgy tekintették, mint lelki vigaszt a halál közeledtével. A betegek kenete elnevezés azonban segít, hogy a betegségre és a szenvedésre Isten irgalmasságának távlatában tekintsünk – magyarázta Ferenc pápa.
2014-02-25 Forrás: Erdély.ma
Böjte Csaba ferences szerzetessel és Gergely István római katolikus pappal próbálta erősíteni a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) európai parlamenti jelöltlistáját a szövetséggel választási megállapodásra törekvő Magyar Polgári Párt (MPP) – értesült a Krónika erdélyi magyar napilap.
2014-02-25 Forrás: Parókia.hu
Népviseletbe öltözött református lelkész; parókia egy nagymamával és egy kisfiúval; falusi gyülekezet, ahová férfi igehirdetőt várnak, ehelyett fiatal nő érkezik - megannyi összeilleszthetetlen kép és számos alkalmas pillanat. A dunaszentbenedeki református gyülekezetben jártunk.
2014-02-25 Forrás: Magyar Kurír
Varjú Imre atya, a pestszentlőrinci Ibolya utcai kápolna nyugalmazott plébánosa tavaly novemberben ünnepelte 81. születésnapját. Azok között a papok között volt, akik 1956-ban a kórházakban segédkeztek, iratokat sokszorosítottak, és akik a megtorlás idején börtönbe kerültek. Szerkesztőségünk a súlyos történelmi pillanatokban átélt tapasztalatairól kérdezte. Az ő történetével emlékezünk meg a kommunista diktatúrák áldozatairól a február 25-i emléknapon.
További archív hírek:
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép