Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Archívum
Keresztény Magyarország Portál - Archívum - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Enikő, Melitta napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Boticelli: Vénusz születése
Kinyitható medál
Archív hírek
2014-03-27 Forrás: Váciegyházmegye.hu
A Váci Egyházmegye püspöke, a székeskáptalan, a felsővárosi plébánia hívei, valamint a gyászoló rokonság Urunk akaratában megnyugodva tudatja, hogy Zavetz József Szent Balázs püspök-vértanúról nevezett Zsidói c. prépost, olvasókanonok, felsővárosi plébános, aranymisés áldozópap 2014. március 23-án életének 77., papságának 53. évében visszaadta lelkét Teremtőjének.
2014-03-27 Forrás: Parókia.hu
Isten Igéjének szép helyen kell hangzania, és ha szép helyen hangzik, megvan a reményünk arra, hogy a szívünket is széppé teszi – mondta igehirdetésében Bogárdi Szabó István püspök a Verőcei Református Egyházközség ünnepi istentiszteletén. A falu református templomának új templombelsőjét az elmúlt vasárnap áldotta meg a dunamelléki püspök és a közeli településekről érkező lelkipásztorok.
2014-03-26 Forrás: Magyar Kurír
A tizennyolc éves korában elhunyt Kaszap Istvánra emlékeztek március 25-én a székesfehérvári Jó Pásztor-templomban, ahol a szentéletű kispap sírjánál ma is sokan imádkoznak. Bertáné Pintér Kata, a Székesfehérvári Egyházmegye sajtóreferense tudósít.
2014-03-26 Forrás: Vatikáni Rádió
A tavaszi változékony időben, a szemerkélő esőben is megtelt több mint százezer hívővel a Szent Péter tér az általános kihallgatásra, ahol a pápa heti rendszerességgel találkozik a zarándokokkal. Katekézise elején a Szentatya felidézte, hogy a keresztség, a bérmálás és az Oltáriszentség együtt alkotják a keresztény beavatás misztériumát, a kegyelem egyedülálló nagy eseménye, amely új életet ad nekünk Krisztusban.
2014-03-25 Forrás: Magyar Kurír
Voltál már úgy, hogy az ország egy kevésbé ismert pontján töltötted a hétvégét és szívesen részt vettél volna egy szentmisén, de azt sem tudtad, merre vannak a környéken katolikus templomok? Vagy kerestél már esti szentmisét egy átrohant vasárnapon kora este?
2014-03-25 Forrás: Vatikáni Rádió
Az Úr úton van velünk, hogy meglágyítsa szívünket. Az Angyali Üdvözlet ünnepén a pápa kiemelte, hogy Máriához hasonlóan csak alázatos szívvel közelíthetünk Istenhez. Az üdvösség nem adás-vétel kérdése, hanem ajándék – nyomatékosította kedd reggeli szentmiséjén a Szentatya, amelyet szálláshelyének kápolnájában tartott meg a szokások szerint.
2014-03-25 Forrás: Magyar Kurír
Március 22-én, szombaton találkoztak egymással az önkéntesek, akik rendszeresen látogatják a kórházakban fekvő betegeket – a szolgálat honlapja írt a rendezvényről. Ez a nap nemcsak arról szól, hogy az új önkéntesek megismerhessék a betegek felkeresésének és a velük való beszélgetésnek módját, hanem ilyenkor találkozik az összes beteglátogató önkéntes és a kórházaknál szolgáló lelkigondozók is.
2014-03-24 Forrás: Magyar Kurír
Március 28-án, pénteken vesznek végső búcsút Szőnyi Zsuzsától. Szőnyi István festőművész lányától, a Vatikáni Rádió egykori magyar munkatársától a zebegényi Havas Boldogasszony plébániatemplomban délután 16 órakor szentmisén búcsúznak, majd a zebegényi temetőben helyezik végső nyugalomra - tudatta a család pénteken az MTI-vel.
2014-03-24 Forrás: Vatikáni Rádió
Az Úrangyala elimádkozása után Ferenc pápa két mondatra hívta fel a Szent Péter teret a szakadó eső ellenére megtöltő mintegy 40 ezer hívő figyelmét. Az első: minden találkozás Jézussal megváltoztatja életünket; a második: minden találkozás Jézussal, örömmel tölt el bennünket.
2014-03-24 Forrás: Keresztény Magyarország
Március 25. Gyümölcsoltó Boldogasszony napja, Krisztus urunk fogantatásának napja. Ezen a napon, március 25-én köszöntsük hát a lányokat, asszonyokat, édesanyákat. Legyen áldás minden leányon és asszonyon különösen ezen a napon!
További archív hírek:
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép