Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Archívum
Keresztény Magyarország Portál - Archívum - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Diána napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Szent Kinga (1224-1292)
Ima, Topor M.
Archív hírek
2014-04-30 Forrás: Vatikáni Rádió
Ferenc pápa szerdán délelőtt a Szentlélek hét ajándékáról szóló sorozatában ez alkalommal az értelemről elmélkedett. Nem az emberi értelemről, az ember értelmi képességéről van szó, amelyből többet – kevesebbet kaptunk. – magyarázta a Szentatya. Olyan kegyelem ez, amelyet egyedül a Szentlélek tud belénk önteni, és amely képesé teszi a keresztényt arra, hogy kikutassa Isten gondolatainak és üdvösségtervének mélységeit.
2014-04-30 Forrás: Vatikáni Rádió
A világegyház immár szentként tiszteli XXIII. János és II. János Pál pápákat. Fényes tanúságtételük példa minden hívő és jóakaratú ember számára. A szentté avatás előestéjén, április 26-án Rómában Mindszenty bíboros egykori címtemplomában gyűlt össze a magyar közösség, hogy szentmisével adjon hálát a nagy eseményért.
2014-04-30 Forrás: Magyar Kurír
Szent II. János Pál azt a reményt éltette az emberekben, hogy nem a gonoszé az utolsó szó, nem a pusztulás, az értelmetlenség határozza meg életünket, hanem a mindenható és irgalmas Isten szeretete – fogalmazott Erdő Péter bíboros a budapesti Szent II. János Pál-kápolna megáldásakor.
2014-04-29 Forrás: Magyar Kurír
A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tavaszi ülésén úgy határozott, hogy eddigi munkáját megköszönve, Écsy Gábor atyát, a Katolikus Karitász országos igazgatóját a 2014. május 1-től 2019. május 1-ig terjedő ötéves időtartamra meghosszabbítja tisztségében – írja közleményében a segélyszervezet.
2014-04-29 Forrás: Vatikáni Rádió
Minden keresztény közösségnek össze kellene hasonlítania saját életét az ősegyház életével, és önvizsgálatot kellene tartania, hogy képes-e összhangban élni, tanúságot tenni a Feltámadt Krisztusról és segíti-e a keresztényeket – mondta Ferenc pápa április 29-én, a Szent Márta házban bemutatott reggeli szentmiséjén.
2014-04-29 Forrás: Magyar Kurír
A Szent István-bazilikában a plébánia korábbi multifunkcionális termét kápolnává alakították át. Megnyitásával azt szeretnék elősegíteni, hogy a Szent Jobb minél többek számára látható legyen – tájékoztatta szerkesztőségünket a plébánia.
2014-04-28 Forrás: Vatikáni Rádió
Hol tart Mindszenty bíboros boldoggá avatási eljárása? A kérdésre stúdióbeszélgetésben válaszol Habsburg-Lotharingiai Mihály főherceg, a Mindszenty alapítvány elnöke és Kovács Gergely, Mindszenty bíboros boldoggá avatási eljárásának vice-posztulátora.
2014-04-28 Forrás: Parókia.hu
Bagdy Emőke, a Magyar Érdemrend Tisztikeresztjével kitüntetett klinikai szakpszichológus és Zán Fábián Sándor kárpátaljai püspök vállalta a 2014-es Szeretethíd – Kárpát-medencei Református Önkéntes Napok fővédnöki tisztségét. Bagdy Emőke elmondta, a kelet-közép-európai régióban Magyarországon a legmagasabb az individualizmus, nem akarjuk észrevenni a másik ember szenvedését, miközben, ha segítünk másoknak, az az örömérzeten túl az immunrendszerünket is erősíti.
2014-04-28 Forrás: Vatikáni Rádió
Szent II. János Pálnak erre a buzdítására emlékeztetett Ferenc pápa vatikánvárosi helynöke, Comastri bíboros azon a szentmisén, amelyet április 28-án, hétfőn délelőtt mutatott be a lengyel zarándoknak a Szent Péter téren. A mintegy 80 ezer hívő között magyar csoportok is jelen voltak. Zászlóik elvegyültek a Lengyelország számos városából érkezett hívek piros-fehér lobogói között.
2014-04-28 Forrás: Magyar Kurír
Szeptemberre elkészül a bátaszéki Nagyboldogasszony-templom új toronysisakja, amelyet a régi, életveszélyessé vált épületrész helyett emelnek – jelentette be a Pécsi Egyházmegye vezetősége április 23-án Bátaszéken. Az MTI hírét közöljük.
További archív hírek:
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép