Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Archívum
Keresztény Magyarország Portál - Archívum - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Diána napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Szent György templom  si.
Fáklyás zarándoklat
Archív hírek
2014-05-30 Forrás: Vatikáni Rádió
Május 30-án, pénteken reggel a Szent Márta házban bemutatott szentmisén a pápa mintegy himnuszt zengett a keresztény örömről, amelyet nem lehet megvásárolni, hanem csak a Szentlélek ajándékaként kaphatjuk meg. A keresztények öröme a reménységgel teli öröm.
2014-05-30 Forrás: Magyar Kurír
Templombejárással egybekötött sajtótájékoztatót tartott a soproni Árpád-házi Szent Margit-plébánián május 29-én Bognár István plébános, Supka-Kovács Tamás vezető tervező és a kivitelező képviselője – tájékoztat a Győri Egyházmegye.
2014-05-30 Forrás: Parókia.hu
Anyagi erőközpontok diktálnak, Európában mégis demokráciáról beszélünk. Tíz analfabéta leszavazhat kilenc Nobel-díjast, ennek ellenére a demokráciát tartjuk a legigazságosabb társadalmi berendezkedésnek. Keresztyénségről és a demokráciáról beszélgetünk neves közéleti személyiségekkel a következő hetekben. Szerdánként jelentkező sorozatunkban elsőként Tőkéczki László történész professzor, a Dunamelléki Református Egyházkerület főgondnoka mondta el gondolatait Fekete Zsuzsa mikrofonja előtt.
2014-05-30 Forrás: Vatikáni Rádió
- Ferenc pápa üzenete az ENSZ Nemzetközi Munkaügyi Szervezetéhez - Május 28. és június 12. között tartja Genfben 103. közgyűlését a nemzetközi szervezet. A tanácskozás alkalmából a Szentatya levelet küldött Guy Ryder-nek, az ENSZ ügynökség főigazgatójának. Ebben érinti a munkanélküliség, a tömeges elvándorlás és az emberkereskedelem témáját. Figyelmeztet, hogy összefogásra és a szolidaritás kiszélesítésére van szükség a jelenlegi helyzetben.
2014-05-29 Forrás: Magyar Kurír
Május 25-én, vasárnap Beer Miklós váci megyéspüspök beöltöztette liturgikus ruháikba a Váci Székesegyházi Kórusiskola (Choralschola Cantorum) gyermek énekeseit és a székesegyház Szent Cecília Kórusának új tagjait – tájékoztatta szerkesztőségünket Varga László.
2014-05-29 Forrás: Magyar Kurír
Böjte Csaba ferences testvér Szederkényi Károly plébános meghívására május 25-én szentmisét mutatott be Gazdagréten a Szent Angyalok-plébániatemplomban – tájékoztatta szerkesztőségünket Dr. Szabó Antal.
2014-05-27 Forrás: Vatikáni Rádió
Imatalálkozó az izraeli és a palesztin vezetőkkel a Vatikánban, a keresztények egysége, a szexuális visszaélések esetei, a Római Kúria reformja, a családról szóló szinódus az elváltak és újra házasodottak áldoztatásáról és a papi nőtlenségről, majd közelgő ázsiai utazásai Dél-Koreába, Srí Lankára és a Fülöp-szigetekre, végül pedig egy esetleges lemondása a pápaságról – ezek voltak azok a főbb témák, amelyekről az újságírók kérdezték a pápát.
2014-05-27 Forrás: Magyar Kurír
Május utolsó vasárnapján, hősök napján Pákozdon a Katonai Emlékpark doni kápolnájánál gyűltek össze állami, katonai és egyházi vezetők, hogy tiszteletüket fejezzék ki az elesett katonáknak, akik a legtöbbet áldozták szeretteikért, hazájukért – tájékoztat a Székesfehérvári Egyházmegye.
2014-05-26 Forrás: Vatikáni Rádió
A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Nostra Aetate konferenciája délutáni részében a keresztény–zsidó, keresztény–muzulmán és a katolikus–evangélikus párbeszédről, valamint az aktív együttműködésről esett szó.
2014-05-26 Forrás: Vatikáni Rádió
Május 26-án, helyi idő szerint reggel 9 órakor Ferenc pápa Jeruzsálemben felkereste a Siratófalat (más néven Nyugati Falat). A Szentatya néhány percig csöndes imába mélyedt a fal előtt, jobb kezével megérintve azt.
További archív hírek:
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép