Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Archívum
Keresztény Magyarország Portál - Archívum - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Diána napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Angyalka r.rózsával.jpg
Húsvét
Archív hírek
2014-06-27 Forrás: Vatikáni Rádió
Szeretettel emlékeztetlek benneteket arra, hogy a júniusi hó végi magyar szentmisét most vasárnap, 29-én 10.30-kor tartjuk a bolognaiak nemzeti templomában (Via Mascherone). Somorjai Ádám atya lesz a főcelebráns. - Mindnyájatokat szeretettel hívlak és várlak! - Üdvözlettel Németh László atya
2014-06-27 Forrás: Magyar Kurír
Az idén húszéves jubileumát ünneplő Egyházi Könyvtárak Egyesülete közgyűlésének és szakmai továbbképzésének a váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola adott otthont június 23. és 25. között – tájékoztatta szerkesztőségünket Balogh Ferenc.
2014-06-26 Forrás: Magyar Kurír
Egykori szolgálati helyén, a Pécsi Székesegyházban adhatott hálát Bíró László negyvenéves papi és húszéves püspöki szolgálatának jubileuma alkalmából. Az egyházmegye hívő közössége az úrnapi szentmise és körmenet alkalmából köszönthette a főpásztort.
2014-06-26 Forrás: Vatikáni Rádió
A nép követi Jézust, mert felismeri, hogy ő a Jó Pásztor. Ezt a gondolatot hangsúlyozta Ferenc pápa a reggeli szentmise homíliájában, amikor óva intett attól, aki a hitet moralizmusra redukálja és a politikai szabadulás nyomába szegődik, vagy éppen megegyezést keres a hatalommal.
2014-06-26 Forrás: Magyar Kurír
A Magyar Katolikus Egyház június 29-én, vasárnap Szent Péter és Pál apostolok ünnepe alkalmából tartja a péterfillérek gyűjtését az ország katolikus templomaiban. A befolyt összeget a Szentatya karitatív céljaira fordítják. Az MKPK közleményét olvashatják.
2014-06-25 Forrás: Magyar Kurír
2014. június 23-án hajnalban elhunyt Baróti István nemzetközi hírű orgonaművész – tájékoztatta szerkesztőségünket az Esztergomi Főszékesegyházi Plébánia.
2014-06-25 Forrás: Vatikáni Rádió
Keresztelő Szent János, a „próféták legnagyobbika” születésének ünnepén Ferenc pápa az „Előfutár” hármas hivatásáról elmélkedett, mely „előkészíti az Úr érkezését, megkülönbözteti az eljövetelét és kisebbedik, hogy az Úr növekedjék”. - „Keresztelő Szent János, a keresztény ember örök modellje, úgy készítette elő az Úr útját, hogy semmit sem vesztett el maga számára.
2014-06-24 Forrás: Parókia.hu
Hogyan lehet egy hamburgerezőben hagyni a gondokat? Be kell menni Marika nénihez! Nála nemcsak az óriás méretű hamburgerekkel, de a családias hangulattal is jól lehet lakni. Nem csoda, hogy rendszeres vendégei rajongva beszélnek a hamburgerezőről, így jutottunk el mi is a főváros egyik jól megközelíthető, csendes utcájában megbújó falatozóba.
2014-06-24 Forrás: Magyar Kurír
A Szeretet Misszionáriusai érd-parkvárosi házában tartott koncelebrált ünnepi szentmisét Spányi Antal megyéspüspök Teréz anya nővérei magyarországi letelepedésének 25 éves jubileumán – tájékoztat a Székesfehérvári Egyházmegye. - Az albán származású Agnes Gouxha Bojaxhiu, Kalkuttai Boldog Teréz, közismertebb nevén Teréz anya, 1928-tól szerzetes nővérként tanított Indiában.
2014-06-23 Forrás: Vatikáni Rádió
Ferenc pápa a vasárnap déli Úrangyala imádság előtt mondott beszédében az Úrnap jelentőségéről beszélt. „Az egyházi közösség az Eucharisztia köré gyülekezik, hogy imádja a legdrágább kincsét, melyet Jézus hagyott ránk. A kafarnaumi zsinagógában tartott beszédében Jézus az „Élet kenyerének” nevezi önmagát: „Aki eszi ezt a kenyeret, örökké élni fog és a kenyér, amit adok, az én testem a világ életéért” (Jn 6,51).
További archív hírek:
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép