Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Archívum
Keresztény Magyarország Portál - Archívum - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Enikő, Melitta napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

VIII. Sándor
Borromei Szent Károly
Archív hírek
2014-07-31 Forrás: Vatikáni Rádió
Gyulai Endre nyugalmazott szeged-csanádi megyéspüspök megemlékezése - Az egyházmegye nyugalmazott főpásztora mindenkit szeretettel hív arra a szentmisére, amelyet Szegeden a Fogadalmi templomban július 31-én este 6 órai kezdettel mutatnak be. A szertartáson megemlékeznek Isten Szolgája, Bálint Sándor születésének 110. évfordulójáról és kérik az Urat, hogy minél előbb a boldogok között tisztelhessük őt is.
2014-07-31 Forrás: Magyar Kurír
Ha hiszünk a jó szó, a szeretet gyógyító erejében, ha, mint Szent Kristóf, vállunkra merjük venni a gyámolításra szorulókat, akkor van remény – idéz a Sonline Böjte Csaba beszédéből, melyet Szántódpusztán, a járművek megáldása alkalmából mondott.
2014-07-31 Forrás: Vatikáni Rádió
62 éves papi és 58 éves szentszéki szolgálatát mindig módszeresen és csöndben végezte. Többek között így jellemezte a három napja elhunyt Francesco Marchisano bíborost temetési szertartásán a bíborosi kollégium dékánja.
2014-07-28 Forrás: Váciegyházmegye.hu
Dr. Beer Miklós váci megyéspüspök döntése értelmében, 2014. augusztus 1-jei hatállyal az alábbi személyi kinevezések és szervezeti átszervezések lépnek érvénybe a Váci Egyházmegyében:
2014-07-27 Forrás: Magyar Kurír
Évközi 17. vasárnap – Gondolatok az evangéliumhoz (Mt 13,44–52) - A növekedés példabeszédei (a jó föld, a konkoly, a mustármag, a kovász) után kicsit magukban állnak a kincsről szóló példázatok. Magukban, hiszen nem tudjuk, hogy kiknek és milyen kontextusban mondta ezeket Jézus, pedig ez mindig sokat segít az értelmezésben.
2014-07-27 Forrás: Vatikáni Rádió
Jézus példabeszédekben, hasonlatokban szólt üzenete központi titkáról, Isten országról (Máté mennyek országát mond). A magvetőről, a konkolyról, a mustármagról szóló példabeszédek azt érzékeltetik, hogy Isten országának története van, csírája a hívők gyülekezete: az Egyház.
2014-07-24 Forrás: Vatikáni Rádió
Meriam Ibrahim, a 26 éves fiatal szudáni nő, akit hitehagyás miatt halálra ítéltek, végre kiszabadult és július 24-én, csütörtökön reggel Rómába érkezett amerikai állampolgárságú férje és két kisgyermeke kíséretében. Két hónapos kislánya Kartúm börtönében született. Róma Ciampino repülőterén Matteo Renzi miniszterelnök és felesége, valamint az olasz külügyminiszter fogadták a családot, hangsúlyozva, hogy ez a nap „ünnepnap”.
2014-07-24 Forrás: Magyar Kurír
A Mátraverebély-Szentkúti Nemzeti Kegyhelyen július 27-én, vasárnap tartják a hagyományos Szent Anna-búcsút és a nagyszülők zarándoklatát. Az ünnepi szentmisét Ternyák Csaba egri érsek celebrálja a megújult szabadtéri misézőhelyen – közölte Szerdahelyi Csongor a Ferences Sajtóközponttól.
2014-07-23 Forrás: Parókia.hu
Csobánkai gyülekezetünkben van egy átlagosnak nem mondható család, akiket talán kevesen ismernek. Azért különlegesek, mert Isten különlegesen nehéz útra hívta, mondhatni kényszerítette őket. Kívülálló számára Kriszta, János és a gyermekeik története tragikusnak tűnik, ők mégis hálát tudnak adni Istennek mindenért.
2014-07-23 Forrás: Magyar Kurír
Orosch János nagyszombati érsek mondja a szentbeszédet augusztus 20-án a budapesti Szent István-bazilika előtt. A Szent István-napi ünnepi szentmisét Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom–budapesti érsek vezetésével mutatják be
További archív hírek:
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép