Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Archívum
Keresztény Magyarország Portál - Archívum - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Diána napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

VIII. Orbán
Circus Maximus.
Archív hírek
2014-08-31 Forrás: Magyar Kurír
Jó oka volt Jézusnak, hogy „a tanítványainak a lelkére kötötte, hogy senkinek se mondják, hogy ő a Messiás” (Mt 16,20). Mert, bár kérdésére – „hát ti kinek tartotok engem?” (Mt 16,15) – Péter a többiek nevében is helyesen válaszol: „Te vagy a Messiás, az élő Isten Fia”, kiderül, hogy a kimondott szavakat – valószínűleg a többi apostollal együtt – nem érti, sőt, ami még rosszabb, rosszul érti, magabiztosan félreérti.
2014-08-31 Forrás: Vatikáni Rádió
Múlt vasárnap Péter ünnepélyes vallomásáról olvastunk Máté 16. fejezetéből. A mostani evangélium annak folytatása: Jézus megjövendöli szenvedését, és a benne hívőket követésére hívja: „Ha valaki utánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye föl keresztjét, és kövessen engem. Aki …érettem elveszíti életét, megtalálja azt.”
2014-08-30 Forrás: Vatikáni Rádió
P. Ciro Benedettini, a Szentszék Sajtótermének igazgatóhelyettese megerősítést kapott Ferenc pápa titkárától, hogy a Zenit hírügynökség által augusztus 29-én közölt hír megfelel a valóságnak: Ferenc pápa augusztus 19-én, délelőtt telefonált egy iraki menekülttáborba, és beszélt Benoka atyával, aki egy Moszul melletti keresztény kisváros papja.
2014-08-30 Forrás: Magyar Kurír
Idén tizedik alkalommal gyűltek össze Bodajkon lelki, közösségi napra a Székesfehérvári Egyházmegye papjai, azon a helyen, ahová a hagyomány szerint István király és fia, Imre herceg együtt jártak imádkozni – közli az egyházmegye honlapja.
2014-08-30 Forrás: Parókia.hu
Megtartották az első egyházmegyei jelölő közgyűlést a Dunamelléki Református Egyházkerületben, ezzel kezdetét vette az egyházkerületi, valamint egyházmegyei vezetőségek jelöltállítási folyamata a következő, hatéves ciklusra. A dunamelléki egyházkerület püspöki tisztségére Balla Pétert és Bogárdi Szabó Istvánt jelölte a Vértesaljai Református Egyházmegye jelölő közgyűlése.
2014-08-29 Forrás: Magyar Kurír
A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Karának Vitéz János Tanárképző Központja augusztus 26-án esztergomi térségi tanévnyitó konferenciát szervezett – tájékoztatott Kissné Csorba Erika kapcsolat-és rendezvényszervező referens.
2014-08-29 Forrás: Vatikáni Rádió
Az első világháború kitörésének centenáriumán, szeptember 13-án Ferenc pápa a Gorizia közelében, a Redipuglia-i temetőben rója le tiszteletét a harcokban elesett katonák emléke előtt. A látogatás fél napot vesz igénybe.
2014-08-28 Forrás: Református.hu
Értékelvű kapcsolattartás az állammal. Az Egyházi Jövőkép Bizottság szeptemberig minden héten egy-egy egyházunk életét érintő témában hívja imaközösségre a gyülekezeteket. A felhívások a bizottság zsinati előterjesztésében megfogalmazott huszonnyolc témakört követik.
2014-08-28 Forrás: Vatikáni Rádió
Augusztus 27-én, Szent Mónika, Szent Ágoston édesanyja liturgikus ünnepén Ferenc pápa a Szent Péter téren tartotta meg a szokásos szerda délelőtti általános kihallgatást, amelyre ez alkalommal is több mint 10 ezer hívő gyűlt össze a világ minden részéből.
2014-08-28 Forrás: Magyar Kurír
A ferences rend átveszi a jászberényi Terplán Zénó Műszaki és Közgazdasági Szakképző Iskola működtetését – tájékoztatta a Magyarok Nagyasszonya Ferences Rend tartományfőnöke augusztus 26-án az MTI-t.
További archív hírek:
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép