Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Archívum
Keresztény Magyarország Portál - Archívum - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Diána napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Feszület.
VII. Orbán
Archív hírek
2014-09-30 Forrás: Parókia.hu
Gondoljanak most valakire, aki kedves volt szívüknek. Mi az, ami először feldereng? Az arca? A szeme? A keze vagy az érintése, esetleg a hangja? Miként mesélnének róla azoknak, akik nem ismerték? Miként idézzük fel a rég voltakat, és felidézzük-e? – tették fel a kérdést a Kispest-rózsatéri reformátusok, akik a hétvégén ünnepelték a gyülekezet alapításának hetvenedik évfordulóját.
2014-09-30 Forrás: Vatikáni Rádió
Szeptember 30-án, kedden reggel, a Szent Márta házban bemutatott szentmisén Jób könyvének (Jób 3,1-3.11-17.20-23) soraiból kiindulva, homíliájában Ferenc pápa hangsúlyozta: az élet sötét pillanataiban a panasz is imává válik, de kerüljük a „teátrális” sopánkodásokat.
2014-09-30 Forrás: Magyar Kurír
A világ minden ferences, kapucinus és minorita templomában megemlékeznek október 3-án vagy 4-én Szent Ferenc boldog haláláról. A Ferences Sajtóközpont közleménye a budapesti ferences templomok programjáról is tájékoztat.
2014-09-30 Forrás: Magyar Kurír
38 diáknak szolgáltatta ki a keresztség szentségét Papp László plébános szeptember 28-án, a Szentírás vasárnapján a Hajdú-Bihar megyei Egyeken – tájékoztatta szerkesztőségünket a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye sajtószolgálata.
2014-09-29 Forrás: Vatikáni Rádió
Szeptember 29-én, a Szent Márta Házban mondott szentbeszédében Ferenc pápa hangsúlyozta, hogy a sátán mindig úgy állítja be a dolgokat, mintha azok jók lennének, de valódi célja az, hogy tönkretegye az embert.
2014-09-28 Forrás: Magyar Kurír
A két fiúról szóló példabeszéd a lelkesen, képmutatóan igent mondó, de semmit sem tevő testvért és a nemet mondó, de aztán mégis engedelmeskedő testvért állítja szembe egymással. A Máté-evangélium aztán összekapcsolja ezt a példabeszédet egy másik krisztusi tanítással a Keresztelő Jánosra hallgatókról, illetve az őt elutasítókról.
2014-09-28 Forrás: Vatikáni Rádió
Az évközi 26. vasárnapot az Egyház a Szentírásnak szenteli. A szentmisében a húsvéti misztériumot, Krisztus kereszthalálát és feltámadását jeleníti meg hathatósan a Szentlélek, amelyre a vasárnapi szentlecke, a Filippi levél 2. fejezetéből vett ősi himnusz emlékeztet. A szentmise első részében, az igeliturgia során szentírási szövegeket olvasunk fel, és a homília ezeket magyarázza.
2014-09-28 Forrás: Magyar Kurír
A Máltai Mentőszolgálat M28-as hívójelű mentőautója megérett a cserére. A szervezet külön erre a célra létrehozott honlapon keresztül gyűjt az új rohamkocsira – tájékoztat a Máltai.hu.
2014-09-28 Forrás: Vatikáni Rádió
Jézus Társasága az idén emlékezik arra, hogy VII. Piusz pápa 200 évvel ezelőtt, 1814. augusztus 7-én visszaállította az 1773-ban XIV. Kelemen pápa által feloszlatott rendet.
2014-09-27 Forrás: Vatikáni Rádió
Szeptember 26-án péntek reggel mondott szentbeszédében a pápa kifejtette, nem érthetjük meg Krisztust, a Megváltót a kereszt nélkül. A keresztény ember olyan, mint Cirenei Simon. Akkor tartozunk Jézushoz, ha vele hordozzuk a kereszt súlyát. Különben látszólag jó úton járunk, de nem valódi úton.
További archív hírek:
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép