Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Archívum
Keresztény Magyarország Portál - Archívum - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Diána napja
5 felhasználó online
0 tag, 5 vendégKépek a galériából

III. Piusz
XVI. Benedek
Archív hírek
2014-10-31 Forrás: Vatikáni Rádió
Egy héttel ezelőtt itt műsorunkban hallhatták P. Szabó Ferenc jegyzetét a Mária-jelenésekről és magán kinyilatkoztatásokról. Hivatkozott Boldog VI. Pál pápa 1974-es Marialis cultus kezdetű körlevelére, amely a II. Vatikáni zsinat tanítása alapján kifejti a katolikus Mária-tisztelet lényeges szempontjait.
2014-10-31 Forrás: Magyar Kurír
A templomszentelés a fények ünnepe, hiszen itt ragyog fel Krisztus, a világ világossága – mondta október 31-én, Mindenszentek ünnepének előestéjén Erdő Péter bíboros a Budapest-Lágymányosi Boldog Meszlényi Zoltán-templomot felszentelő szentmisében.
2014-10-30 Forrás: Vatikáni Rádió
A keresztény élet folyamatos küzdelem a gonosz, a világ, és a test szenvedélyei ellen. Ezt állapította meg csütörtökön reggel Ferenc pápa a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott szentmisén. A Szentatya az Efezusi levélről szólva emlékeztetett rá, hogy az ördög létezik, és nekünk harcolnunk kell vele az igazság fegyverzetével.
2014-10-30 Forrás: Magyar Kurír
A budapesti Szent Adalbert Plébánia közössége október 30-án szentmisén búcsúzott el attól az üzlethelyiségből átalakított kápolnától, amelyet évtizedekig használtak. A szertartás után Erdő Péter bíboros megszentelte a holnap felszentelendő Boldog Meszlényi Zoltán-templom harangjait.
2014-10-29 Forrás: Magyar Kurír
A Váci Egyházmegye püspöke és a gyászoló rokonság Urunk akaratában megnyugodva tudatja, hogy Tarnai Imre kanonok, tereskei címzetes apát, kerületi esperes, Nagyoroszi nagyközség díszpolgára 2014. október 27-én életének 87., papságának 62. évében visszaadta lelkét Teremtőjének.
2014-10-29 Forrás: Vatikáni Rádió
Október 29-én, szerdán délelőtt Ferenc pápa folytatta katekézisét az egyházról, az egyház, látható és spirituális valóság címmel. Az előző katekézisekben az egyház spirituális természetére világítottunk rá: az egyház Krisztus teste a Szentlélekben – mondta.
2014-10-28 Forrás: Magyar Kurír
A katolikus egyház gyakorlatilag védőhálót nyújtott a holokauszt idején – hangsúlyozták az előadók október 28-án, Budapesten, „Az egyház tevékenysége Magyarországon a holokauszt idején” címmel megrendezett konferencián.
2014-10-28 Forrás: Vatikáni Rádió
Az egyházat Jézus kétezer évvel ezelőtt alapította, amikor kiválasztott 12 oszlopot, hogy felépítse rá az egyházat, saját magát téve meg alapnak és szegletkőnek. Azután szélesre tárta az egyház kapuit mindenki számára, megkülönböztetés nélkül, mert Krisztus számára az a fontos, hogy szeressen és meggyógyítsa a szíveket, nem pedig az, hogy a bűnöket méricskélje – mondta október 28-án, kedden reggel a Szent Márta házban bemutatott szentmisén Ferenc pápa.
2014-10-27 Forrás: Vatikáni Rádió
Az embereket szavaikról ismerik meg. Szent Pál arra szólítja fel a keresztényeket, hogy viselkedjenek úgy, mint a világosság gyermekei, nem pedig úgy, mint a sötétség gyermekei – utalt a hétfői szentlecke, Szent Pál Efezusiakhoz írt levelének szakaszára a pápa (Ef 4,32-58) október 27-én reggel, a Szent Márta házban bemutatott szentmisén mondott homíliájában.
2014-10-27 Forrás: Magyar Kurír
Boldog Sándor István születésének századik évfordulóján a Tisza-parti város védőszentjének választotta az egy éve boldoggá avatott huszadik századi vértanút.
További archív hírek:
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép