Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Archívum
Keresztény Magyarország Portál - Archívum - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Diána napja
5 felhasználó online
0 tag, 5 vendégKépek a galériából

Nagy Sándor.  Madonna
Mariazelli Bazilika
Archív hírek
2014-11-30 Forrás: Vatikáni Rádió
„Vigyázzatok és virrasszatok!” – mondja Jézus a vasárnapi evangéliumban. Szavai sürgetnek, felszólítanak, valójában parancsot adnak még akkor is, amikor példázatokban beszél. Advent első vasárnapján Jézust sejtjük az idegenbe indulóban, aki éberséget rendel, amíg vissza nem tér.
2014-11-30 Forrás: Magyar Kurír
Ahogy Jézus felkészíti tanítványait a közelítő utolsó időkre, úgy lesz számunkra is egyre fontosabb figyelni minden megelőző apró jelre. Erre pedig csak az éber szolga képes, akiről ma is, mint mostanában annyiszor, példázatot olvasunk (Mk 13).
2014-11-30 Forrás: Vatikáni Rádió
Az üdvösségre szomjazó embernek Jézus az evangéliumban úgy mutatkozik meg, mint a forrás, amelyből meríthet, mint a szikla, amelyből az Atya az élő víz folyamait fakasztja mindazok számára, akik hisznek Benne (vö. Jn 7,38).
2014-11-29 Forrás: Magyar Kurír
Joulupukki december 1-jén Debrecenben a Szent Efrém Görögkatolikus Óvoda és Általános Iskola diákjaival, óvodásaival, majd 2-án a hodászi cigánytelepen lévő Angyalok Kertje Görögkatolikus Óvodában a hodászi óvodásokkal és vendégeikkel találkozik – tájékoztat a Hajdúdorogi Egyházmegye.
2014-11-27 Forrás: Magyar Kurír
Ötszáz tonna, azaz 24 kamion almát juttat el a rászoruló családoknak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Magyar Református Szeretetszolgálat – tájékoztat a Máltai.hu.
2014-11-27 Forrás: Vatikáni Rádió
A keresztények a nehézségek közepette sem válnak depresszióssá – hangsúlyozta Ferenc pápa november 27-én, reggel, a Szent Márta házban bemutatott szentmisén mondott homíliájában. A pápa figyelmeztetett rá, hogy a „korrupció” és a „szórakozottság” eltávolítanak bennünket az Úrral való találkozástól.
2014-11-26 Forrás: Vatikáni Rádió
Az egyházi év utolsó szerdai általános kihallgatásán Ferenc pápa a végső dolgokról, az egyház jövőjéről, az új égről és az új földről tanított. Az egyház nem statikus jelenség, hanem a történelem útján halad végső célja, a Mennyek Országa felé, melynek az egyház itt a földön csírája és kezdete.
2014-11-26 Forrás: Magyar Kurír
A veszprémi Boldog Gizella Szeminárium elsőéves papnövendékei november 23-án, Krisztus, a mindenség királya főünnepén ölthették magukra először a reverendát, valamint sor került a felsőbb évesek lektorrá és akolitussá avatására is – tájékoztat a Veszprémi Főegyházmegye.
2014-11-25 Forrás: Magyar Kurír
Erdő Péter bíboros, az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsának (CCEE) elnöke, Ferenc pápa hivatalos kíséretének tagja volt a november 25-i strasbourgi látogatás során. A bíboros a Vatikáni Rádiónak adott interjújában röviden összefoglalta Ferenc pápa elmondott két beszédét.
2014-11-25 Forrás: Parókia.hu
Másként olvasnak és másként is gondolkodnak azok a gyerekek és kamaszok, akik számára a legújabb technikai eszközök, valamint az internet használata már természetes. Az első magyar fejlesztésű, interaktív gyermekbiblia már az ő igényeiket figyelembe véve jelent meg.
További archív hírek:
A fal
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép