Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Archívum
Keresztény Magyarország Portál - Archívum - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Enikő, Melitta napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

Kiállítás képei
Fenyő  (A)
Archív hírek
2014-12-31 Forrás: Magyar Kurír
Egy eseményekben gazdag év híreiből válogattunk olvasóinknak.
2014-12-31 Forrás: Vatikáni Rádió
„Szemet a vaknak, lábat a sántának” címmel írt üzenetet Ferenc pápa a II. János Pál által alapított „Betegek világnapjára”, melyet évente a Lourdes-i Boldogasszony ünnepén tartanak.
2014-12-29 Forrás: Vatikáni Rádió
Ferenc pápa beszéde az olasz nagycsaládosok egyesületéhez: - December 28-án, Szent Család vasárnapján délelőtt Ferenc pápa a vatikáni VI. Pál kihallgatási teremben köszöntötte az Olasz Nagycsaládosok Országos Egyesületének hétezer tagját, akik idén ünneplik a szövetség fennállásának 10. évfordulóját. A találkozón részt vett Márki László, az Európai Nagycsaládos Szövetség elnöke, saját népes családjának egy részével.
2014-12-29 Forrás: Magyar Kurír
2015. január 1-jén, a béke világnapján a Szent Egyed (Sant'Egidio) közösség és az Európai Fiatalok a Békéért csatlakozik Ferenc pápa felhívásához, fáklyásmenetet és imádságot szervez azokért az országokért, ahol háború van, valamint az üldözött keresztényekért – tájékoztatott Szőke Péter.
2014-12-29 Forrás: Magyar Kurír
Lukács szelíd lelke a harmóniát kedveli. Míg a többi evangélista azt mondja el, hogy az ószövetségi választott nép, a zsidók nagy része elutasította Jézust, Lukács inkább azt emeli ki, hogy voltak az ószövetség korában nevelkedett jámbor, hívő zsidók is, akikben már működött a Szentlélek, hittel felismerték Jézust, az Üdvözítőt, és nagy szeretettel befogadták őt.
2014-12-28 Forrás: Vatikáni Rádió
Az evangéliumok karácsonyi történeteit olvasva gyakran eszünkbe juthat: az élet mozgás. Zakariás útja a templomba és vissza a családjához, Mária útja Erzsébethez, azután Józsefé meg Máriáé Betlehembe, ahol angyalok meg pásztorok, ég és föld „egyszerűi” sürögnek-forognak
2014-12-27 Forrás: Vatikáni Rádió
Kedves fivérek és nővérek, áldott Karácsonyt! - Jézus, Isten Fia, a világ Üdvözítője megszületett nekünk. Betlehemben született egy szűztől, megvalósítva az ősi próféciákat. A szüzet Máriának hívják, jegyese József.
2014-12-26 Forrás: Magyar Kurír
A Szent Egyed közösség karácsonykor évről évre vendégül látja nehéz sorsú barátait. Idén december 25-én Magyarországon Budapesten, Pécsen, Monoron, Balatonalmádiban és Balatonfűzfőn rendeztek ünnepet intézetben élő idősek, hajléktalanok, nehéz körülmények között élő magányosok és családok számára.
2014-12-25 Forrás: Vatikáni Rádió
Karácsony ünnepi miséjében Szent János evangéliumának bevezető himnuszát olvassuk az Igéről. Ez az Ige „kezdetben”, vagyis öröktől fogva Istennél volt, sőt maga Isten.
2014-12-25 Forrás: Magyar Kurír
December 25-én Isten Fiának, Jézus Krisztusnak földi születését ünnepeljük. Az örömünnep tárgya a megtestesült Ige földi születése a Boldogságos Szűz Máriától Betlehemben.
További archív hírek:
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép