Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Archívum
Keresztény Magyarország Portál - Archívum - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Enikő, Melitta napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

VIII. Orbán
Gyertyák
Archív hírek
2015-01-31 Forrás: Magyar Kurír
A piarista rend 300 éves kecskeméti múltját mutatja be az a kiállítás, amely január 30-án nyílt meg Kecskeméten, a Cifrapalotában – Labancz Zsolt, a Piarista Rend Magyar Tartományának provinciálisa hangsúlyozta: az iskolának ma is arra van szüksége, hogy meg tudja álmodni azt, hogy az előírtakon túl mire van szüksége a gyerekeknek.
2015-01-31 Forrás: Vatikáni Rádió
„A kereszténynek mindig meg kell őriznie a Krisztussal való találkozás „emlékezetét” és a belé vetett „reményt”, amely arra ösztönzi őt, hogy a hit „bátorságával” haladjon előre az életben” – állapította meg Ferenc pápa a Szent Márta ház kápolnájában péntek reggel tartott szentmise homíliájában.
2015-01-29 Forrás: Vatikáni Rádió
Nem a Jézus által kijelölt új úton járnak azok, akik kisajátítják a hitet, egyfajta elit-körbe zárkóznak és lenézik a többieket: ezt állapította meg Ferenc pápa csütörtökön reggel a Szent Márta-házban bemutatott szentmisén.
2015-01-29 Forrás: Magyar Kurír
A 2014. évi Lenau-díj kitüntetettje Mayer Mihály, a Pécsi Egyházmegye nyugállományba vonult püspöke. Mayer Mihály a magyarországi németségért végzett munkásságáért vehette át a kitüntetést 2015. január 23-án – tájékoztat a Pécsi Egyházmegye.
2015-01-28 Forrás: Vatikáni Rádió
Ferenc pápa szerdán délelőtt a zsúfolásig telt VI. Pál aulában tartotta meg szokásos szerda délelőtti általános kihallgatását. Katekézisében visszatért az őszi szinódusra felkészítő témájához, a „családhoz”. - Az apa-atya szó áldott titka a keresztény hitünk szíve
2015-01-28 Forrás: Parókia.hu
A református egyház egyik meghatározó alakja Sípos Ete Álmos. A hetvennyolc esztendős lelkipásztorral tápiószelei otthonában beszélgettünk az életéről, a szolgálatáról, a hitről, és a lelkipásztor legfontosabb feladatáról.
2015-01-28 Forrás: Magyar Kurír
„Adj innom!” mottóval rendezték meg az idei ökumenikus imahetet január 18-a és 25-e között. A nyolc nap alatt nyolc különböző templomban tartottak közös imádságokat Veszprémben. Az imaórákon Márfi Gyula érsek is részt vett – tudósít a Veszprémi Főegyházmegye.
2015-01-28 Forrás: Vatikáni Rádió
Életének ragyogó példája ébresszen megújult kezdeményezéseket a Krisztushoz való hűség terén. Így fogalmazott Ferenc pápa üzenetében, amelyet a Fokoláre Mozgalom alapítója boldoggá avatási eljárásának megnyitása alkalmából írt. A Róma közeli Frascati székesegyházában megtartott szertartást Raffaello Martinelli püspök vezette.
2015-01-27 Forrás: Magyar Kurír
Idén Isten országának kérdése áll az Országos Lelkipásztori-Teológiai Napok középpontjában. Székely János püspök „Ti keressétek először Isten országát és annak igazságát” címmel tartott előadást január 27-én.
2015-01-27 Forrás: Vatikáni Rádió
Január 27-én kedden közzétették Ferenc pápa idei nagyböjti üzenetét, melynek címe: „Erősítsétek meg a szíveteket!” (Jak 5,8). A február 18-án, Hamvazószerdával induló nagyböjti időszakra Ferenc pápa a „világméretű közömbösséggel” szemben három különböző szinten három témát ajánl megfontolásra: az egyház, a plébániai közösség és az egyéni hívő ember feladatai összefüggésében.
További archív hírek:
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép