Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Archívum
Keresztény Magyarország Portál - Archívum - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Enikő, Melitta napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

Himnusz
Ima
Archív hírek
2015-02-28 Forrás: Magyar Kurír
A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia immár hagyományos módon az idei nagyböjtben is tartósélelmiszer-gyűjtést szervez országszerte. Az adományozásra buzdító körlevelet, amelyet az alábbiakban közlünk, hazánk valamennyi katolikus templomában felolvassák március 1-jén, vasárnap.
2015-02-27 Forrás: Parókia.hu
Felekezetközi összefogással újraindítanák a Mártírok Hangja nevű szervezet magyarországi ágát. Az üldözött keresztyének megsegítése érdekében végzett szolgálathoz önkénteseket keresnek. Nemrégiben hazánkba látogattak az üldözött keresztyének ügyéért síkra szálló Release International, a hazánkban Mártírok Hangja néven ismert nemzetközi szervezet angliai partnerszervezetének képviselői.
2015-02-27 Forrás: Vatikáni Rádió
Pénteken délelőtt véget ért a pápa és a Római Kúria vasárnap délután megkezdődött nagyböjti lelkigyakorlata Aricciában, a Róma közeli település paulinus vendégházában. Az elmélkedéseket Bruno Secondin karmelita atya tartotta az Illés próféta életéből vett eseményekről. A pénteki elmélkedés témája: „Felölteni Illés köntösét: a testvériség prófétái”.
2015-02-26 Forrás: Magyar Kurír
A több hónapos felújítási munkálatokat követően elbontották az állványokat a miskolci Búza téri görögkatolikus templom körül. A felújítás szigorúan követte a templom eredeti, száz évvel ezelőtti külső formáját – számol be a Minap.hu.
2015-02-26 Forrás: Vatikáni Rádió
Illés próféta életének újabb szakaszát elemezte Bruno Secondin karmelita atya Ferenc pápa és a római kúria mintegy 70 fős közössége előtt. „Illés próféta ellentmondásos személy: néha mellét veri buzgósággal és szent haraggal, hogy megvédje az Isten és népe szövetségét, máskor pedig kimerülve, összetörve, félelemmel eltelve húzódik meg Hóreb hegyének barlangjában.
2015-02-26 Forrás: Parókia.hu
Mind a négy egyházkerület képviselteti magát a Magyarországi Református Egyház Zsinatának elnökségében. Szerdán Bogárdi Szabó István dunamelléki püspököt választották meg a zsinat lelkészi elnökének. A lelkészi alelnök Fekete Károly tiszántúli püspök lett. A világi elnöki posztot továbbra is a dunántúli Huszár Pál tölti be, a világi alelnök pedig Ábrám Tibor, a tiszáninneni egyházkerület főgondnoka. Az elnökség tagjait rövid értékelésre kértük megválasztásuk után.
2015-02-25 Forrás: Vatikáni Rádió
A Róma közeli település Isteni Mester házában folytatódik a nagyböjti lelkigyakorlat a Szentatya és a Római Kúria tagjainak részvételével. Kedden az elmélkedés témája: „A szabadság ösvényei”.
2015-02-25 Forrás: Vatikáni Rádió
Megkezdődött Ariccia-ban a római kúria lelkigyakorlata, első elmélkedés:„Rejtőzz el: térj vissza gyökereidhez!” Ferenc pápa vasárnap délután a római kúria munkatársaival együtt megkezdte a nagyböjti lelkigyakorlatát.
2015-02-25 Forrás: Vatikáni Rádió
A hagyománynak megfelelően Nagyböjt első vasárnapján megkezdődött a pápa és a Római Kúria lelkigyakorlata, amelyet idén is a Róma környéki Ariccia városában tartanak. Az elmélkedések szerzője Bruno Secondin kármelita atya, aki Illés próféta lelkipásztori értelmezése köré fűzi prédikációját: „Az élő Isten szolgái és prófétái” – címmel.
2015-02-25 Forrás: Magyar Kurír
Nagyböjt első szombatja a kolivaszentelés ideje a görögkatolikus egyházban. A különleges, mézzel ízesített, gabonából készült édesség történetéről, a szokás hátteréről a Miskolci Apostoli Exarchátus honlapján olvashatunk.
További archív hírek:
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép