Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Archívum
Keresztény Magyarország Portál - Archívum - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Diána napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

Koronázási jelképek
Debreceni református Nagytemplom (A)
Archív hírek
2015-03-28 Forrás: Vatikáni Rádió
Virágvasárnap, vagyis „Az Úr szenvedésének vasárnapján” az Egyház hosszabb és rövidebb változatban készíti az evangéliumot, Jézus szenvedésének történetét, Márk evangéliuma szerint. A rövidebb változat Jézusnak a római hatósággal való találkozását, tényleges kereszthordozását, a keresztre feszített haldoklását és halálát beszéli el.
2015-03-28 Forrás: Magyar Kurír
Gondolatok az evangéliumhoz (Mk 14,1 – 15,47) - A virágvasárnap tartalma nemcsak gazdag, de ívelt is az öröm és a szenvedés, az ünneplés és a gyász, a „Hozsanna!” és a „Keresztre vele!” kiáltások között. Az egyház ma odaáll a tömeg mögé, és maga is pálmaágak lengetésével ünnepli a Jeruzsálembe szamárháton érkező Krisztust, barkát szentel a bevonulás emlékére, de a felcsendülő szenvedéstörténet gyászát és fájdalmát is átéli.
2015-03-24 Forrás: Vatikáni Rádió
A Hajdúdorogi Görögkatolikus Érsek-Metropólia közleménye - 2015. március 23-án hétfőn a hajdúdorogi görögkatolikus székesegyházban ünnepélyes keretek között kihirdették Kocsis Fülöp érsek-metropolitai kinevezését.
2015-03-24 Forrás: Magyar Kurír
Március 15-én Széchenyi-díjat kapott Rózsa Huba a „teológia területén elért kiemelkedő tudományos eredményei, valamint a Szentírás javított szövegű kiadása érdekében végzett magas színvonalú és odaadó munkája elismeréseként”.
2015-03-15 Forrás: Vatikáni Rádió
Valakitől azt hallottam, sohasem szabad megkérdezni a másiktól, miért szeret. Talán mert megsértődik? Nem, inkább mert ez egyszerűen rossz kérdés. Szeretet az Isten. Ezért mindenféle szeretet, még a gyarló, a fogyatékos, a nem tökéletes szeretet is hordoz valamit Isten önmagáért valóságából. Isten megmagyarázhatatlan, mert nem szorul magyarázatra, önmagában van oka és célja is.
2015-03-15 Forrás: Magyar Kurír
A Nikodémussal történt éjszakai beszélgetés során hangzik el Jézus egyik legszebb és legmegrendítőbb mondata, amelyet nagyböjt negyedik vasárnapján János könyvéből hallunk: „Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta oda, hogy aki benne hisz, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.” (Jn 3,16)
2015-03-12 Forrás: Vatikáni Rádió
Ferenc pápa szerdán délelőtt a Szent Péter téren tartotta meg a szokásos általános kihallgatást és tovább folytatta a családról szóló katekézisét. A mostani hetedik alkalommal ismét az idősek világát érintette.
2015-03-12 Forrás: Magyar Kurír
Ferenc pápa nagyböjti üzenetében felhívást tett arra, hogy március 13-án és 14-én egyházmegyei szinten is tartsanak huszonnégy órás szentségimádást, imanapot. Összeállításunkban közreadjuk, hazánk egyházmegyéi hogyan kapcsolódnak a „24 óra az Úrért” kezdeményezéshez.
2015-03-03 Forrás: Magyar Kurír
Majnek Antal munkácsi megyéspüspököt kérdeztük arról, hogyan élnek Kárpátalján az emberek, milyen félelmeik és reményeik vannak, hogyan tudunk segíteni gondjaikon ebben a nehéz időszakban.
2015-03-03 Forrás: Vatikáni Rádió
„Ha megtanulod a jót tenni, Isten nagylelkűen megbocsátja minden bűnödet! Amit nem bocsát meg, az a képmutatás, a színlelt életszentség” – tanította Ferenc pápa a kedd reggeli szentmise homíliájában, a Szent Márta ház kápolnájában.
További archív hírek:
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép