Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Archívum
Keresztény Magyarország Portál - Archívum - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Enikő, Melitta napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

galamb
Békés ünnepeket
Archív hírek
2015-04-26 Forrás: Vatikáni Rádió
„Én vagyok a jó Pásztor” – mondja Jézus. Szavait János evangélista tolmácsolja, a szeretett tanítvány, aki nem szűnik meg elmélkedni, szívében imádkozni azon a titkon, hogy ki is az ő Mestere. Evangéliumában sorra olvassuk Jézus válaszait: „én vagyok”, mondja, „az élet kenyere”, „a feltámadás és az élet”, „a szőlőtő”, „az út, az igazság és az élet” és így tovább.
2015-04-26 Forrás: Magyar Kurír
Jó pásztor vasárnapján az evangélium mindig olyan „pásztoros”, János evangéliuma azonban mélyebbre vezet bennünket a pásztor képbe. Tudjuk: a pásztor a Szentföldön előtte jár a nyájának, kurjantásaival, „szavával” vezeti őket, szaktudásán múlik, hogy találnak-e egy kis legelni valót, időben vízhez jutnak-e. A pásztor ismeri a rá bízott nyájat, védelmezi, számon tartja. Fontos neki.
2015-04-18 Forrás: Vatikáni Rádió
Lukács evangélista egyetlen hosszú napba sűríti a Feltámadottal való találkozások történetét: reggel a sírnál „csak” egy angyal ad hírt az asszonyoknak, viszont délután az emmauszi úton, majd este újra Jeruzsálemben, maga a Feltámadt Jézus jelenik meg a tanítványoknak.
2015-04-18 Forrás: Magyar Kurír
Számomra egyik népénekünk fogalmazza meg a legtömörebben, hogyan is játszódhattak le a feltámadt Jézus találkozásai övéivel. „Jelenti magát Jézus háromszor esztendőben / Jézus magát úgy jelentgeti már…”
2015-04-12 Forrás: Magyar Kurír
Hatodik alkalommal rendezték meg az Isteni Irgalmasság országos konferenciáját április 11-12-én a váci egyházmegyei Nyáregyházán. Az isteni irgalmasság imaközösség meghívására hazánkból és külhonból zarándokok százai ünnepelték Beer Miklós váci püspökkel az első nap szentmiséjét.
2015-04-12 Forrás: Vatikáni Rádió
Fósz hilarion – „szelíd fény”: így kezdődik a keleti egyház egyik ismert himnusza, amely a Feltámadottat szólítja meg. Ez a szelíd ragyogás végül is maga a Feltámadt Krisztus, Isten „kegyelmes” vagy „irgalmas” jelenléte. De ez a szelíd ragyogás, Isten gazdagságának fénye, illetve Isten öröme csillan meg a húsvéti evangéliumokban is.
2015-04-12 Forrás: Magyar Kurír
Gondolatok az evangéliumhoz (Jn 20,19–31) Jól ismert részt hallunk ma az evangéliumból: Tamás apostol kételkedik Jézus feltámadásában. Görögkatolikus testvéreink ezt a vasárnapot Tamás-vasárnapnak nevezik. Mi fehérvasárnapnak hívtuk, de a Szentatya óhajának megfelelően 2000. május 5. óta, az Isteni Irgalmasság vasárnapja nevet viseli.
2015-04-05 Forrás: Barsibalazs.hu
Szívből kívánom minden Kedves Testvérem számára ennek az életadó, szomorúságon, szenvedésen átragyogó, halált és kárhozatot legyőző Jelenlétnek a tudatát és örömteli tapasztalatát! Szeretettel, áldással: Barsi Balázs atya
2015-04-05 Forrás: Magyar Kurír
A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia és a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa közös üzenetet adott ki húsvét alkalmából.
2015-04-04 Forrás: Vatikáni Rádió
Húsvét reggel Péter és a szeretett tanítvány együtt futott Jézus sírjához. Vajon hosszú volt az útjuk? - Az evangélisták szerint Jézus és tanítványai szállása Betániában, vagyis mintegy 4-5 kilométerre volt Jeruzsálemtől.
További archív hírek:
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép