Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Archívum
Keresztény Magyarország Portál - Archívum - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Enikő, Melitta napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

Mária ábrázolás
Szűz Mária szobor
Archív hírek
2015-05-31 Forrás: Vatikáni Rádió
Szentháromság vasárnapján Máté evangéliumának befejező jelenetét olvassuk. Jézus ünnepélyesen elküldi tanítványait: menjenek el az egész világra, tegyenek tanítványává minden népet, és kereszteljék meg őket az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Vajon milyen kapcsolatot találunk a Szentháromság titka és a missziós parancs között?
2015-05-17 Forrás: Vatikáni Rádió
Jézus tanítását, személyének titkát különleges módon foglalta össze az utolsó vacsora emléke. A keresztre feszítés emlékével együtt ez lett a kereszténység legfontosabb jelképe.
2015-05-17 Forrás: Magyar Kurír
„Galileai férfiak! Miért álltok itt égre emelt tekintettel? Ez a Jézus, aki közületek az égbe emelkedett, úgy jön el ismét, ahogyan most szemetek láttára a mennybe ment” – két fehér ruhába öltözött férfi, angyal szólította meg ezekkel a szavakkal az égre meredő tekintetű apostolokat, akik tekintetükkel a fölemelkedő Jézust kísértek.
2015-05-13 Forrás: Christianae
A templomi „illemszabályok” az Isten és a hívő közösség iránti tiszteletből következnek. Az alábbi szempontok segítségével átgondolhatod, van-e olyasmi, amire jobban kellene figyelned:
2015-05-10 Forrás: Magyar Kurír
Elrendelem azok megkeresztelését, akik szemünk láttára most beteltek Szentlélekkel, és ennek jeleként nyelveken beszéltek és magasztalták Istent – mondta Péter, az Anyaszentegyház első feje, és úgy is lett. Milyen alapon tehette ezt ez az egykori halászember, kitől kapott Péter ilyen jellegű és ekkora hatalmat, hogy akár emberek megkeresztelését (olyanokét, akik akarják) csak úgy, egyik pillanatról a másikra elrendelhette? Válaszomat nem nyújtom el: Krisztustól.
2015-05-10 Forrás: Vatikáni Rádió
A tanítványok emlékezetében különleges erővel maradtak meg az utolsó este, a búcsúvacsora szavai és gesztusai. A keresztre feszítést többségük nem élte át személyesen. A feltámadás utáni találkozások azt erősítették meg bennük, azt tették érthetővé, amit lényegében már tudtak, de mégsem értettek.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép