Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Archívum
Keresztény Magyarország Portál - Archívum - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Diána napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

:)
Hegyek
Archív hírek
2015-06-28 Forrás: Magyar Kurír
Ebben az évben Szent Iréneusz püspök emléknapja a vasárnap miatt elmarad. Annak a nagy hitvédő püspöknek, aki Adversus haereses, avagy az Eretnekségek ellen c. művének 5. könyvében vehemensen védelmezi a gnosztikos tanokkal szemben az emberi test feltámadásáról szóló keresztény tanítást.
2015-06-28 Forrás: Vatikáni Rádió
Az évközi 13. vasárnap evangéliumának hosszabb változata két történetet fűz egybe: a vérfolyásos asszony gyógyításának, és egy kislány feltámasztásának elbeszélését. Tizenkét éve szenved az asszony, tizenkét éves a lány is. Az asszony hittel lép Jézushoz – „Ha csak a ruháját érintem is, meggyógyulok!”.
2015-06-21 Forrás: Vatikáni Rádió
Márk evangéliumában Jézus háromszor is bárkába száll tanítványaival, hogy átkeljen a Galileai tenger túlsó partjára. A három átkelés külső körülményei változnak: a vihar lecsendesítését a vízen járás, majd a csónakban folytatott hosszabb beszélgetés követi.
2015-06-21 Forrás: Magyar Kurír
Márk evangéliumának 4. fejezetében Jézust hallgatjuk, aki a bárkából tanítja a parton összesereglett tömeget, példabeszédekben szól hozzájuk, hogy azt mindenki megértse (Mk 4,33). Ez az ő módszere: nem bonyodalmasan kifejtett ideákat és elveket ad elő, nem csupán a hallgatóság értelmi képességeit akarja megmozgatni, ...
2015-06-14 Forrás: Magyar Kurír
Tanév végén, nyár elején vagyunk. Egyik oldalon számvetés, értékelés, szorongás a bizonyítványtól és annak fogadtatásától, gyerekeink eredményei feletti öröm vagy nem, a másik oldalon a megszabadulás, indulás a határtalan lehetőségek felé, környezetváltozás, új tájak, barátok, kalandok. országáról tanít: olyan, mint a magvetés.
2015-06-14 Forrás: Vatikáni Rádió
Az egyházi év körforgása Isten országának valóságát ünnepli. Beleszokunk és beleszédülünk a titokba: a bűnbánatba és bűnbocsánatba, a halál és feltámadás, sőt saját kisebb-nagyobb meghalásaink és feltámadásaink sorozatába, az Eljövendő várásába. Minden értelmes idő a hit, a remény és a szeretet kibontakozása.
2015-06-07 Forrás: Vatikáni Rádió
Úrnapján az Oltáriszentséget köszöntjük: Jézus Krisztust, aki jelen van közöttünk a kenyér és a bor színében. Az Úr valóságos jelenléte kimeríthetetlenül gazdag, ezért az Oltáriszentséghez is megannyi módon közelíthetünk, az élet és üdvösség szinte minden titkával összekapcsolhatjuk.
2015-06-07 Forrás: Magyar Kurír
A mai ünnep régi magyar neve – Úrnapja – nem egészen pontosan fejezi ki az ünnep tartalmát. Más nyelvek általában a latin „Krisztus Teste” kifejezést veszik át, magyarul így részletezhetnénk: Krisztus szent testének és vérének ünnepe.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép