Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Archívum
Keresztény Magyarország Portál - Archívum - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Diána napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

A Szt.Pál bazilikánál, Topor M.
Nagyiváni templom
Archív hírek
2015-07-26 Forrás: Magyar Kurír
Az evangélium történeteit olvasva három időréteg fejlik fel előttünk. Akkor értjük őket jól, ha rá tudunk pillantani mind a háromra. Így vagyunk a mai vasárnap evangéliumával, a csodálatos kenyérszaporítás történetével is. Az első réteg: maga az esemény, az abban résztvevőkkel együtt. A második: ahogy ezt a történetet később leírták és a századokon át újra meg újra értelmezték, elmélkedve róluk. Végül a harmadik: hogyan olvassuk ma? mit üzen vele Jézus a mi korunknak, nekünk?
2015-07-26 Forrás: Vatikáni Rádió
Vasárnapi evangéliumunkat, a kenyérszaporítást János változatában, olvashatjuk úgy, mint egyfajta bevezetőt, figyelmeztető jelet: mindjárt Jézus csodálatos beszéde következik az élet kenyeréről, és kísér minket három vasárnap. Vagy: olvashatjuk párbeszédben Márk evangéliumával, amelyet János valószínűleg már ismert, s amelyet saját hangsúlyaival gazdagított. Utóbbin fáradozunk kissé most.
2015-07-19 Forrás: Vatikáni Rádió
Jézus pihenni hívja tanítványait egy magányos helyre, de az emberek megelőzik őket. Vége az egyedüllétnek, Jézus újra tanít. A tanítványok helyében talán egyfajta csalódást is éreznénk. Kétségtelen, hogy a dolgok nem úgy alakultak, ahogy Jézus várta vagy tervezte. Tetteinek ugyanakkor a megváltozott körülmények közepette is érvényes belső logikája van: törődik a tanítványaival, majd törődik az utána siető emberekkel.
2015-07-19 Forrás: Magyar Kurír
1. Nem szorul bizonygatásra: nagyon hangos világban élünk. Zajos maga a környezetünk: az autóáradat, a riasztók hangja, a repülők, a szomszéd ajtajának rendszeres becsapása, stb. Ezt a zajt tovább növel(het)jük mi magunk is: állandó beszéd; akkor is megy a televízió, miközben étkezünk; tömegközlekedési eszközön vagy utcán akaratlanul halljuk mások telefonbeszélgetését, stb.
2015-07-12 Forrás: Magyar Kurír
Visszagondolok az elmúlt vasárnapi evangéliumi szakaszra (Mk 6, 1–7) – a názáretiek „csodálkoztak”, hogy „miféle bölcsesség ez, mely neki adatott”, és lassan bezárult a szívük. „Megbotránkoztak benne”. Előítéletük miatt elmulasztották a találkozás lehetőségét az Istennel.
2015-07-12 Forrás: Vatikáni Rádió
Márk evangélista szerint Jézus arra választotta ki a tizenkettőt, „hogy vele legyenek, és hogy prédikálni küldje őket” (3,14). Eddig „vele voltak” szárazon és vízen, gyógyítások, ördögűzések, sőt halottak feltámasztásának tanúiként. Most „elküldi” őket, hogy prédikáljanak.
2015-07-04 Forrás: Vatikáni Rádió
Márk evangélista szívesen mutatja be, mennyire szereti a tömeg Jézust. Kafarnaum környékén újra meg újra szinte moccanni sem lehet Jézus körül, alig lehet hozzáférni, hozzá elérni, az emberek annyira keresik a vele való találkozást (vö. Mk 1,33; 2,2; 4,1párh.; 5,25köv), útjának végén, Jeruzsálemben pedig egy ideig a nép iránta tanúsított szimpátiája az, ami feltartóztatja a nép vezetőinek gonosz tervezgetését (vö. Mk 11,18; 14,1-2).
2015-07-04 Forrás: Magyar Kurír
A mester mellett tanulással eltöltött hosszú évek után három növendék útnak indult, hogy teljesítsék küldetésüket. Évek múltán visszatértek, hogy beszámoljanak az elért eredményekről. A megöregedett mester maga mellé ültette a fiatalokat, mert fájós lába miatt már nem tudott állni.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép