Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Archívum
Keresztény Magyarország Portál - Archívum - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Diána napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

XVI. Benedek
Jézus kiűzi a kalmárokat a templomból
Archív hírek
2015-08-30 Forrás: Váci egyházmegye
Hosszan tartó, türelemmel viselt betegsége után, augusztus 23-án, vasárnap visszaadta lelkét Teremtőjének Szekeres Mihály atya. Temetését Dányban tartják augusztus 31-én. Az Egyházmegye közleményét és utolsó szolgálati helye, Újhatvan online újságjának gyászjelentését közöljük: Szekeres Mihály plébános 2015. augusztus 24-én életének 56., papságának 27. évében megérkezett Teremtőjéhez.
2015-08-30 Forrás: Vatikáni Rádió
Miután János evangélistával Krisztusról, az élet kenyeréről elmélkedtünk, az évközi vasárnapok sorában most újra visszatérünk Márk híradásához. János valamiképpen elvezetett már az evangélium szívéhez, Krisztus odaadó szeretetéhez. Márk valamivel több időt hagy olvasójának, megengedi, hogy fokozatosan vegyük észre, milyen az a változás, amelyet Jézus hoz az életünkbe.
2015-08-30 Forrás: Magyar Kurír
Nyáron a Balatonfelvidéken kerékpároztam. Felfelé csak a helyzeti energia növelésére összpontosítottam, azonban amikor egyenes úton, vagy lejtőn tekertem, élveztem a tájat, a hegyeket, dombokat, erdőt, mezőt, a távoli Balatont, a simogató levegőt. És boldognak éreztem magamat. A nyári szabadságról mindenkinek lehet hasonló tapasztalata: a környezetváltozás, kellemes táj és élmény belső hangulatváltozást, boldogságérzést okozott.
2015-08-23 Forrás: Magyar Kurír
A választott nép honfoglalása összetett és hosszú eseménysorozat eredménye volt. Mindenképpen szükség volt azonban arra, hogy elmenjenek, Mózest követve útnak induljanak, és vállalják az út minden fáradalmát. A vándorlást követően újabb lépést kellett megtenniük, miután eljöttek Egyiptomból, és maguk mögött hagyták azt, el kellett foglalniuk Palesztinát.
2015-08-23 Forrás: Vatikáni Rádió
János evangélista a hosszú párbeszédek, a lassan, de monumentálisan kibontott képsorok mestere. Nem pillanatfelvételeket közöl, mint Márk, Máté és Lukács, akiknél még az egy helyen, szinte egy időben történő események is önálló életet élnek. Mondatai, amelyeket Jézustól idéz, önmagukban is súlyosak, de azután sűrű szövetté, fokozódó drámává állnak össze. Egy-egy ilyen képsor szinte magától elindít minket a hit útján.
2015-08-17 Forrás: Magyar Kurír
Életének 89. évében, augusztus 17-én reggel Paskai László bíboros, nyugalmazott esztergom-budapesti érsek visszaadta lelkét Teremtőjének – tájékoztatta szerkesztőségünket Kovács Zoltán, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye irodaigazgatója. Szegeden született 1927. május 8-án. Apja Paskai Ádám, anyja Ördög Mária.
2015-08-16 Forrás: Vatikáni Rádió
„Én vagyok az élet kenyere.” „Az én testem valóban étel, és az én vérem valóban ital.” Jézus kenyérbeszédének végéhez közelítünk. Az Úr didaktikus tömörséggel fogalmaz. Úgy szól, hogy azt mindenki meg tudja jegyezni. Amit viszont megjegyzünk, azzal együtt érvényes, amit a „szemünkkel láttunk”, a „fülünkkel hallottunk” (vö. 1Jn 1,1-4).
2015-08-16 Forrás: Magyar Kurír
Tudatlanok, oktalanok, balgák, éretlenek! Csupa-csupa egyáltalán nem hízelgő jelző, amelyekkel valakikre utalnak ennek a vasárnapnak szentírói, kiken keresztül az üzenet, a tanítás ma is el akar jutni katolikus keresztények millióihoz. Katolikus keresztények millióihoz, akik elmennek az Örök Bölcsesség hét oszloppal fenntartott, megerősített házába és részt vesznek Testnek és Vérnek misztikus, kultikus lakomáján.
2015-08-09 Forrás: Magyar Kurír
Egy vita kellős közepén találjuk magunkat az évközi 19. vasárnapi evangéliumot olvasva. János könyvének hatodik fejezete egy nagy hullámzást mutat: szinte minden mozzanatnál birokra kél a hit és hitetlenség, a bizalom és gyanakvás, az önzetlenség és az érdek, s hol egyik, hol a másik győz – egyelőre. A kenyérszaporítással kezdődik a fejezet, amely a csodálkozás mellett az önérdek és a haszonlesés húrjait pendíti meg a népben.
2015-08-09 Forrás: Vatikáni Rádió
János evangéliumának 6. fejezetét nem könnyű részekre tagolni, és éppen ezért nehéz egyik részletet a többi nélkül értelmezni, illetve megérteni is. Amikor vasárnapról vasárnapra, összesen öt alkalommal felolvassuk ezt a fejezetet, Jézus tetteit, illetve tanítását az élet kenyeréről, a szöveg jelentős részét halljuk, de sokfélesége, gazdagsága szinte nyugtalanít is. Hogyan őrizhetnénk meg a teljes gazdagságát, hogyan sodorhatna magával ez a különleges tanítás, hogyan lehetne miénk az egész?
További archív hírek:
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép