Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Archívum
Keresztény Magyarország Portál - Archívum - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Diána napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

Misézőhely az udvaron
Január 1
Archív hírek
2015-09-27 Forrás: Vatikáni Rádió
A tanítványok nemrég még csak zavartan hallgattak, most végre kérdeznek Jézustól. Ez akkor is előrelépés, ha Jézus – mint sok más esetben – másként gondolkozik, mint ők. A tanítványok köre megtiltaná, hogy egy idegen Jézus nevében ördögöt űzzön, mert „nem tart velük”.
2015-09-27 Forrás: Magyar Kurír
Aki nincs ellenünk, velünk van – jelenti ki Jézus a mai evangéliumban. Ennek a mondatnak a változatait és hatástörténetét hosszasan lehetne elemezni, vizsgálni, hogy a történelem folyamán hányan és milyen formában éltek vele, csűrték-csavarták, nem kifejezetten evangéliumi környezetben…
2015-09-19 Forrás: Magyar Kurír
Valahol olvastam ezt a kis történetet: Egy kisgyermek kezdi az iskolát, nagy örömmel, lelkesedéssel. Első napokban kérdezik a szülei: „Szeretsz iskolába járni?” – „Nagyon!” Két hét múlva a fiú kiábrándult. „Már nem szeretek iskolába járni.” – „Miért? Sok a tanulnivaló?” – „Nem, de a többiek bántanak, durvák, csúnyán beszélnek, elveszik a dolgaimat és gúnyolnak, mert nem vagyok verekedős.”
2015-09-19 Forrás: Vatikáni Rádió
Márk evangélista nagyon szerette azt a Jézust, aki nem sajnálta az időt a tanítványokra. Kiválasztotta őket, „hogy vele legyenek” (3,14), hívta őket, hogy pihenjenek egy kicsit (6,31), és most, anélkül, hogy útját félbeszakítaná vagy feladná, külön időt fordít rájuk.
2015-09-13 Forrás: Vatikáni Rádió
Vasárnapi szakaszunk Márk evangéliumának jól ismert fordulópontja. Isten országának meghirdetése után Jézus megkérdezi a tanítványoktól, hogy kinek tartják őt. A kérdés nyilván arról is szól, hogyan látják szerepét, „címét” az Isten országában, de jellemzi Jézus és a tanítványok kapcsolatának jövőjét is. Ha megismerték mesterüket, vajon szeretik-e is őt?
2015-09-13 Forrás: Magyar Kurír
Jézus nemcsak hirdette az Isten országát, de olykor kérdéssel is fordult hallgatóihoz, főleg tanítványaihoz. (Tanulságos lenne egyszer összegyűjteni magunknak Jézus kérdéseit az evangéliumokból: kitől mit kérdez és miért?) A mai evangéliumban két kérdés is elhangzik. Az első objektívnek mondható érdeklődés: információt kér arról, hogyan vélekednek róla az emberek. A második kérdés viszont személyes állásfoglalásra, hitvallásra késztet.
2015-09-05 Forrás: Magyar Kurír
Az ember életét súlyosan megterhelik a fogyatékosságok. A vakot teljes sötétség veszi körül, a néma nem képes szavait közvetlenül közölni másokkal. A süket is lényegesen kevesebbet érzékel a környezetéből. A rövidlátáson, a nagyothalláson legtöbbször lehet segíteni, de a teljes vakság vagy a süketnémaság csak ritkán, kivételes esetekben gyógyítható.
2015-09-05 Forrás: Vatikáni Rádió
Az Apostolok cselekedetei mesél arról, hogyan ment el Péter Liddából Joppéba, hogy halálos álmából felkeltse Tabítát, más néven Dorkászt, aki „teljesen a jócselekedeteknek és az alamizsnálkodásnak szentelte életét” (vö. ApCsel 9,36köv). Amikor Péter megérkezik, a Dorkász halálán sopánkodó özvegyek, vagyis szegény, rászoruló emberek „a köntösöket és ruhákat” mutogatják neki, amelyeket Dorkásztól kaptak.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép