Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Archívum
Keresztény Magyarország Portál - Archívum - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Enikő, Melitta napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Gödöllöi templom
1849-es honvéd lovassági zászló a trónfosztás után
Archív hírek
2015-10-25 Forrás: Vatikáni Rádió
Sokszor igyekeztem már elképzelni a vasárnapi evangélium jelenetét: a kisebb porfelhőt kavaró tömeget Jerikó határában, amint a pálmák városából, Jerikó oázisából Jeruzsálem felé veszi útját a homoksárga Judeai sivatagon át.
2015-10-25 Forrás: Magyar Kurír
Akinek a szeme meggyengült s egyre rosszabbul lát, az igazán tudna arról beszélni, hogy milyen értékes kincs a látás. Nem véletlenül mondjuk, ha valamit féltünk, hogy „úgy vigyázz rá, mint a szemed fényére”. A mai evangéliumi szakaszban is egy vakról hallunk: Bartimeusról.
2015-10-17 Forrás: Vatikáni Rádió
Márk az egyház ősi hagyománya szerint Péter apostol elbeszélése alapján írta meg evangéliumát, örömhírét Jézus útjáról. Az elbeszélés szerzője ugyan nem mutatkozik be, és hasonlóképpen forrását sem jelöli meg, annyi azonban bizonyos, hogy rendkívül életszerűen mutatja be Jézus első tanítványainak közösségét. Pétertől hallotta, vagy valaki mástól? Mondataiban élettapasztalata és Jézusról szerzett ismerete, iránta és az egyház közössége iránt érzett szeretete sűrűsödik össze.
2015-10-17 Forrás: Magyar Kurír
A múlt vasárnapi evangéliumban hallottuk Péter mondatát: „Nézd, mi mindent elhagytunk, és követtünk téged.” (Mk 10,28) Szent Máté szerint még ezt is hozzá tette: „Mi lesz a mi jutalmunk?” (Mt 19,27) A mai vasárnapon pedig Zebedeus fiai mennek Jézushoz, hogy kérjenek tőle valamit: „Add meg nekünk, hogy egyikünk a jobbodon, másikunk a balodon üljön a te dicsőségedben.” (Mk 10,37)
2015-10-13 Forrás: Erdély.ma
A 98. évébe lépett nemrég elején Bíró Antal atya, aki ma Böjte Csabának segít: a szászvárosi ferences kolostorban berendezett gyermekotthonban él, rendszeresen misézik, prédikál. Nézem a kezét. Ujjai helyén mintha görcsösen, szeszélyes könnyűséggel kanyargó szőlőkacsok, erősen kapaszkodó, szép erezetű öreg fa gyökerei lennének. Finoman a karomra fonódnak; ha nyomatékosabban mond valamit, nemcsak a hangját emeli meg, szorít egyet az ingemen.
2015-10-11 Forrás: Vatikáni Rádió
Van néhány evangéliumi szakasz, amelyiket szívesen újraírnék. Nem az egészet, csak a befejezést, talán. Ilyen az irgalmas atya, illetve az idősebb testvér között zajló beszélgetés, amely a tékozló fiú történetét zárja: de szép is lenne, ha kiderülne, hogy a makacs, sértődött testvér később meggondolta magát, és mégis bement az ünnepre!
2015-10-11 Forrás: Magyar Kurír
Csak azt tudjuk megtalálni, amit elveszítünk, és ahhoz, hogy valamit megtaláljunk, előbb el kell veszítenünk azt. Jézus tanításában komoly hangsúlyt kap ez az igazság, és az egész emberi létre vonatkozó értelmet nyer: ha valaki követni akarja Krisztust, annak saját magát meg kell tagadnia, keresztet kell hordoznia és úgy kell Krisztust követnie.
2015-10-04 Forrás: Magyar Kurír
Az évközi 27. vasárnappal ismét elindítunk egy hetet gondviselő Istenünk ajándékaként. Tele teremtményekkel: idővel, térrel, szellemi és anyagi létezőkkel. S ha mindez kevés lenne, isteni jelenlétet is kapunk hozzá bőven, a kegyelem megannyi formáját, hogy a nekem, nekünk ajándékozott évközi 27. hétből kihozzunk valami „istenit”. A szentírási részeken keresztül „sírva” kér Isten európai „jeruzsálemeink” kapuinál:
2015-10-04 Forrás: Vatikáni Rádió
Farizeusok kérdezik Jézust a házasság felbonthatatlanságáról. Tudnunk kell, hogy Jézus korában a zsidó és a pogány társadalom is abból indult ki, hogy a házasság értékes, de felbontható. A vita elsősorban arra vonatkozott, milyen indokkal bocsáthatja el valaki a feleségét. A többség voltaképpen igen laza álláspontot képviselt, amely elsősorban a férfiak számára volt előnyös: feleségüket a legapróbb indokkal is elbocsáthatták, ezért a válással könnyen fenyegethették is őket.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép