Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Archívum
Keresztény Magyarország Portál - Archívum - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Diána napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Angyalka galambbal (A)
Gyertya
Archív hírek
2015-12-19 Forrás: Magyar Kurír
A mai vasárnapon az evangélium egy találkozást tár elénk. S noha tapasztalhatjuk, hogy a mi mindennapi életünk is tele van találkozásokkal, sőt, úgy is lehetne fogalmazni: az emberi élet találkozások sorozata, egészen addig, míg az életutunk végén bekövetkező Nagy Találkozásig eljutunk, mégis sokat tanulhatunk Mária és Erzsébet találkozásából, ha a történet mélyére nézünk.
2015-12-19 Forrás: Vatikáni Rádió
Jézus születésének és gyermekségének evangéliuma sokféle módon beépült a keresztény emlékezetbe. Saját nevet kapott Jézus születésének hírüladása, az „Annunciáció”, vagyis „Angyali üdvözlet”. Ezután pedig „Mária útra kelt, és a hegyek közé, Júda egyik városába sietett”, hogy meglátogassa rokonát, Erzsébetet. Ezt a történetet hívjuk „Vizitációnak”, „Látogatásnak”.
2015-12-19 Forrás: Magnificat
Isten fizesse minden egyes fohászt, könyörgést, imát mit drága édesanyámért mondatok! - Adjon az Úr örök nyugodalmat édesanyámnak!
2015-12-17 Forrás: Magyar Kurír
Szeretettel köszönöm mindazok jóságát kik imádkoztak és imádkoznak drága édesanyámért! Külön köszönöm Szász János főesperes úrnak és a paptestvéreknek az édesanyámért felajánlott dévai szentmisét, és Bernardin testvérnek a szívből jövő őszinte, vigasztaló szentbeszédét! Hálás szeretettel, Csaba t.
2015-12-17 Forrás: Magnificat
Kedves Gyerekek! Juci néni kedves unokái! Végtelenül jólesik, hogy gyászomban mellém álltok, és imádságos szeretettel vagytok édesanyám iránt aki valóban, mint egy jó nagymama, halála előtt is a sok-sok "unokája" iránt nagy szeretettel érdeklődött, annak ellenére, hogy minden levegővétel fájdalommal járt!
2015-12-17 Forrás: Magnificat
Édesanyámmal elhagytuk a kórházat, ahol mindent megtettek érte, ahol szakszerűen, lelkiismeretesen kezelték, s ahol több mint egy évvel meghosszabbították az életét.... A kórház épület a lemenő nap fényében csodálatos színben ragyogott! Előtte hófehér márványba faragva az önmagába zárt, változó, végtelenséget szimbolizáló üzenet:
2015-12-17 Forrás: Magnificat
Édesanyám, gyermekeink drága Juci nénije, porladó kezével elengedte a kezünket, elengedte sok-sok ezer árva gyermek kezét akiket mostanig oly nagy szeretettel gyámolított, de csak azért, hogy fentről, Isten országából még biztosabb fogással segítsen bennünket!
2015-12-17 Forrás: Magnificat
Édesanyámmal itt a földön elmondtuk az utolsó rózsafüzért! Ma, 2015 dec. 15-én 13.11 perckor a mennyek országába költözött! Köszönöm szépen az édesanyámért mondott imákat! Biztos vagyok benne, hogy a mennyek országából kamatosan viszonozni fogja jóságotokat!! Gyermekei Csaba és Katika
2015-12-12 Forrás: Vatikáni Rádió
Advent 3. vasárnapi evangéliumában Keresztelő János először a megtérés gyümölcseiről, vagyis konkrét jeleiről beszél. Az igehirdetés második részében arra tereli a figyelmet, aki majd eljön, és „Szentlélekkel és tűzzel keresztel”.
2015-12-12 Forrás: Magyar Kurír
Adventi készületünk harmadik vasárnapjához értünk. Mennyire vagyunk készek a karácsonykor közénk jövő Istengyermek fogadására? A számunkra fontos várakozások megváltoztatják életünket, akár egy emberre, akár egy eseményre vagy ünnepre várunk. Vajon mit vár el tőlünk az érkező Messiás? Hogyan készüljünk? Mit cselekedjünk?
További archív hírek:
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép