Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Keresztény Magyarország Portál - Fórum - Karolj fel egy papot - lelki kampány - Imaszándék - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek Aladár, Álmos napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Neked
Egy érdekes, eldugott részlet, Topor M.
Fórum

Oldalak: [1]
5. hozzászólás
Létrehozva: 2009-08-11 17:28
Jakab
Hozzászólások: 171
„Imáiddal fogadj örökbe egy papot”

„Les Marguerites„ elnevezésű mozgalom célkitűzése, hogy világiak, szerzetesek és szerzetesnők lelkileg fogadjanak örökbe egy papot és támogassák imáikkal. A mozgalmat 1978-ban alapította Margaret O’Donnald Kanadában.
Margaret egy fiatal mozgássérült nő volt, akinek az 50-es évek elején az az elképzelése támadt, hogy minden papot fogadjon örökbe egy világi, szerzetesnő, vagy diakónus. A mozgalom ma különösen aktív a montreali egyházmegyében. A tagok két szibériai egyházmegye 70 papját támogatják lelkileg. Hét személy, mint a margaréta szirmai, azon munkálkodnak, hogy imáikkal és áldozatvállalásaikkal támogassák a papokat a hét minden napján.

Ugyanezeket a célokat követik a „Lazos de Amor Mariano” elnevezésű kolumbiai mozgalom tagjai is. A kezdeményezés alapítása 1999. július 16-ához a Kármelhegyi Boldogasszony ünnepéhez köthető. A mozgalom a napokban ünnepelte alapításának 10. évfordulóját. A papság éve jegyében XVI. Benedek pápa meghirdette a „Fogadj örökbe egy papot” kezdeményezést, bátorítva ezáltal a híveket, hogy imáikkal és erőfeszítéseikkel kérjék Krisztust, hogy adjon erőt és kitartást papjainak küldetésük teljesítésében.

Vatikáni Rádió
4. hozzászólás
Létrehozva: 2009-07-30 00:55
Linda
Hozzászólások: 197
Lelkiatyámért!

Imádság a papokért

Mária, Jézus Anyja és a papok Anyja, engedd, hogy így szólítsunk téged, hogy ünnepelhessük anyaságodat, s Fiad és fiaid papságát szemlélhessük nálad, Istennek szent anyja! Krisztus Anyja, aki a Szentlélek fölkenése által a pap Messiásnak embertestet adtál, hogy üdvözítse a szegényeket és a megtört szívűeket; őrizd meg szívedben és Egyházadban a papokat, Megváltónknak Anyja! Hitnek Anyja, aki elkísérted a templomba az Emberfiát, hogy beteljesítse az atyáknak adott ígéreteket, ajánld az Atyának az ő dicsőségére Fiadnak papjait, Szövetség Szent Szekrénye! Egyháznak Anyja, aki az utolsó vacsora termében a tanítványok között az új népért és pásztoraiért imádkoztál, eszközöld ki a papoknak az ajándékok teljességét, Apostolok Királynője! Jézus Krisztus Anyja, ki Fiad mellett álltál élte kezdetén és küldetésében, kerested őt, a Mestert a sokaságban, mellette álltál, amikor felmagasztalták a földről, s odaadta magát egyetlen és örök áldozatul, aki fiadként kaptad meg Jánost, fogadd el az öröktől fogva meghívottakat, oltalmazd növekedésüket, kísérd életükben és szolgálatukban a te fiaidat, Papok Édesanyja! Ámen.


II. János Pál pápa Pastores Dabo Vobis kezdetű apostoli buzdítása, 1992.
3. hozzászólás
Létrehozva: 2009-07-28 22:21
Manó
Hozzászólások: 173
Én azért imádkozom, hogy a papok tudják megtartani a cölibátust.
2. hozzászólás
Létrehozva: 2009-07-28 21:41
Ili
Hozzászólások: 729
Ima jó papokért

Urunk, adj nekünk jó papokat,
ne olyanokat, amilyeneket megérdemlünk!

Akik Neked szolgálni szeretnének,
és nem uralkodni helyetted.

Akik a Te igazságodat hirdetik,
és nem a sajátjukat erőltetik ránk.

Akik nem szégyellnek rólad mindenütt beszélni,
de tudnak tapintatosan magukról hallgatni.

Akik nem akkor nyugtalanok, ha miattad bántás éri őket,
hanem amikor miattuk Téged ócsárlás ér.

Akik hiszik mindazt, amit tanítottál,
és azt nem csak velünk elhitetni akarják.

Akik nem velünk versenyezve gyűjtik az anyagiakat,
hanem velünk együtt járják a göröngyös utakat.

Végül kérünk, Urunk,
engedd megértenünk, hogy ők is csak emberek,
s hogy ők is minél jobban megértsék,
mi bennük keressük jóságos arcod fényét.

Ámen.


Én egy idős beteg paptestvérért ajánlom fel imámat aki így betegen is szolgál minden nap.
1. hozzászólás
Létrehozva: 2009-07-27 22:11
Jakab
Hozzászólások: 171
A Pápai Missziós Művek Karolj fel egy papot! címmel „lelki kampányt” hirdet a Papság Évében.

Amint tudjuk, a Szentatya, XVI. Benedek pápa, a 2009-2010-évet a papság évének nyilvánította. Ebben az időszakban különösen is fordítsuk figyelmünket pásztorainkra azzal, hogy mindennapi imánkba foglalunk az egyházi hierarchia bármely fokán álló papok vagy szerzetesek közül egyet.

Ő is ember, és tudjuk, hogy milyen nagy szüksége van arra, hogy a hívek szeretetét megtapasztalhassa. Ő is ebben a világban él, sok küzdelem, megpróbáltatás és kísértés közepette. Mindennapi imánk vigaszt és erőt adhat neki hivatásában. Ezzel tudjuk megmutatni neki, hogy az Isten rajtunk keresztül is szereti őt; az Egyház által a papoknak szentelt évben ez lehet a legnagyobb ajándék, amit adhatunk.

Nemcsak egyénenként, de imacsoportban is végezhetjük felajánlásunkat, hiszen: „ha ketten közületek valamiben egyetértenek a földön, és úgy kérik, megkapják mennyei Atyámtól. Ahol ugyanis ketten vagy hárman összegyűlnek a nevemben, ott vagyok közöttük. (Mt 18,19-20)
Szeretettel várjuk a híradásokat imacsoportok megalakulásáról, vállalásaikról, hogy láthassuk: milyen fogadtatásra tudott találni a Karolj fel egy papot! missziós imamozgalom felhívása.


A Pápai Missziós Művek egyik ágazata a Missziós Unió, melyet boldog Paolo Manna alapított 1916-ban. Paolo Manna számára nem létezett különbség ’missziós hivatás’ és papi vagy keresztény hivatás között; mottója: „Mindenki misszionárius!” A Missziós Unió mai elsődleges célkitűzései közül talán a legfontosabb, hogy elősegítse a keresztény egységet, hogy „tökéletesen egy legyenek, hogy megismerje a világ, hogy Te küldtél engem …” (Jn 17:23).

II. János Pál a Redemptoris missio kezdetű enciklikájában így ír: „Az Egyház természeténél fogva missziós jellegű”. A mai, látható egyházban Szent Péter és az apostolok utódai a hívekkel együtt folytatják ezt a feladatot. Így természetes, hogy mi mindnyájan - hívek és papok – utunkat egymás kezét fogva kell járnunk, küldetésünket egymást segítve kell folytatnunk. Ebben a közös cél megvalósításában tudunk mi mindnyájan: laikusok, hívek, megkereszteltek és keresők részt venni.

A Pápai Missziós Művek különös feladatának tartom, hogy felhívjam a hívek figyelmét erre a „lelki kampányra”, és kérjem, hogy minél többen csatlakozzanak az imamozgalomhoz, támogassák papjaikat, lelki vezetőiket, és a szerzeteseket. Aki imádkozik egy papért vagy szerzetesért, a saját lelki fejlődését is szolgálja, és nem marad el a jutalma. Az Isten különleges módon megfizet minden jóakaratú hívőnek, aki ebben a „lelki kampányban” részt vesz.

Forrás: Virtuális Plébánia Portál
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép