Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Keresztény Magyarország Portál - Fórum - Vakok lehetnek lelkipásztorok? - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek Aladár, Álmos napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

9. - drága Nagymamám is így állhatott lábainál kb. 120 éve...
Mária ábrázolás
Fórum

Oldalak: [1]
4. hozzászólás
Létrehozva: 2009-09-15 20:26
László5
Hozzászólások: 2
Köszönöm válaszát!
Továbbra is várom, minden kedves fórumozó megtisztelő válaszát!
3. hozzászólás
Létrehozva: 2009-09-07 00:07
Ili
Hozzászólások: 729
Március 28-án Nyíregyházán gyűltek össze azok a Testvérek, akik a húsvét jegyében akartak együtt lenni. A tunyogmatolcsi vak lelkész, Lucski István hirdette az igét,és a felesége segített az úrvacsoraosztásban.
2. hozzászólás
Létrehozva: 2009-09-06 23:59
Ili
Hozzászólások: 729
Kedves László!

Arról nem tudok, hogy az egyetemen fel lennének készülve erre, hiszen ez elég speciális oktatást igényel. De arról tudok, hogy több pap, lelkész is aktív maradt szeme-világa elvesztése után.Számítógép segítségével misézik a vak pap

Az 59 éves Ric Saelzler műtéti komplikáció következtében elvesztette a látását, de megmaradt a hite és a humorérzéke.

„Igaz, hogy nem látok, de azért világosan látok! A látás még nem hit. A hit az hit" – mondta múlt heti interjújában Saelzler atya, akit 2002 januárjában nyelőcsőtumorral műtöttek. A műtét után komplikáció lépett fel, amelynek következtében szív- és agyműködése négy percre leállt. Saelzler 21 napig kómában volt, és amikor felébredt, nem tudta mozgatni a lábát, és nem látott. A látóideg és a láb idegei maradandóan sérültek – írja a toledoblade.com internetes újság.

„A Miatyánkot és az Üdvözlégyet kezdtem imádkozni. Nagyon sötét időszak volt. A vakság sötétebb, mint az éjszaka. Olyan, mintha az óceán fenekén lenne az ember, ahová semmi fény nem szűrődik be. Félelem fogott el; de ahogy tudomásul vettem, szinte már túl is tudtam lépni rajta. Az első igazi tavaszi nap, az borzasztó volt. Szerettem fényképezni, sportolni, kertészkedni – egyik sem megy látás nélkül. Szóval néha nagyon nehéz. S szinte a vakságnál is nehezebb, hogy egyfolytában fáj a lábam" – mondta az ohiói pap.

„De azért mindig igyekszem felülemelkedni a nehézségeken. Hogy kártyás hasonlattal éljek, az embernek olyan lapokkal kell játszania, amilyeneket kapott, nem olyanokkal, amilyeneket szeretne. Roppant nyomasztó lenne, ha mindig arra gondolnék, hogy mit szeretnék. A vakság a személyiségem részévé vált, éppúgy, mint az ősz haj, vagy ez az anyajegy az arcomon."

Saelzler immár három éve az orsolyita nővérek káplánjaként szolgál. „Kérdeztem, hasznát tudják-e venni egy vak papnak. Mert ha nem, kiállok az utcasarokra egy táblával, hogy imával fizetek az alamizsnáért..."

A lelkipásztor ma egy beszélő számítógép segítségével naponta misézik a nővéreknél, valamint kisegítőként szolgál az Ohio állambeli toledói Corpus Christi Egyetem lelkészségén. A liturgia aktuális részeit és az előre megírt szentbeszédet a számítógépről fülhallgató segítségével hallja, és néhány másodperc késéssel hangosan elismétli. A gép gombnyomásra továbblép a liturgia soron következő részére.

„Sohasem haragudtam Istenre azért, ami történt. De az biztos, hogy nem volt könnyű. Sokan mondták, gondoljak arra, hogy Isten nem tesz rám nagyobb terhet, mint amit elbírok. Elgondolkodtam rajta, aztán mondtam, hogy ez aztán nem túl vigasztaló! Bizony előfordul, hogy az élet nehezebb helyzet elé állít, mint amit meg tudunk oldani, de engem a hit segített át a nehézségeken" – vallja Saelzler atya, aki Jim Bacik egyetemi lelkész szerint „a diákok és valamennyiünk számára példakép, mert elfogadta és lelki fejlődése eszközévé tette a testi megpróbáltatást".

Magyar Kurír
1. hozzászólás
Létrehozva: 2009-09-06 16:32
László5
Hozzászólások: 2
Várom megtisztelő írásaitokat!
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép