Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Fórum - Felhívás olvasóinkhoz
Keresztény Magyarország Portál - Fórum - Felhívás olvasóinkhoz - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Zsuzsanna napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Veszprém a Várnegyedben.  Topor M.
Múlik a nyár
Fórum

Oldalak: [1]
23. hozzászólás
Létrehozva: 2012-11-28 16:07
Keresztény Magyarország
Hozzászólások: 3028
Köszönöm a bizalmatokat, de ne a "Magyar Család" számlájára küldjetek támogatást, hanem erre amit most teszek fel.
Ez közvetlenül a torony felújításra kerül.
Ma lett kész a számlaszám.


Isten Áldásával Ili

Köszönjük szépen, Kedves Ilike,

imádságos és áldozatos érdeklődésedet, segítségedet.
Éppen most készült el a számlaszám,
- máris küldöm.
Ölelő szeretetünket is:

Editke, - Árpád

http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/374546_26029881068330...


A helyzet rendkívül súlyos...

BE KELLETT ZÁRNI

AZ ORSZÁG 2. LEGMAGASABB TORNYÚ TEMPLOMÁT!

A hétköznapi szentmiséket, - reggel 7 órakor,
a Plébánia mögötti FERENC HÁZBAN tartjuk

A szombat esti és a vasárnapi szentmisék (de. fél 9 ó. és este 17 ó.)

a POLGÁRMESTERI HIVATAL DÍSZTERMÉBEN lesznek.

SIESSÜNK A GYÖNYÖRŰ TEMPLOM MEGMENTÉSÉRE,
- IMÁDKOZÓ SZERETETTEL,
ÉS ÁLDOZATOS, ADAKOZÓ SEGÍTSÉGGEL!


http://www.cikador.hu/pg017.html


Elkülönített számla száma: 11746122 20003050

Elkülönített számla megnevezése: BÁTASZÉKI TEMPLOMTORONY FELÚJÍTÁS

Nyitás napja: 2012. 11. 28.


Külföldről küldött segély számlaszáma: HU90 11746122 20003050 0000 0000

SWIFT: OTPVHUHB

22. hozzászólás
Létrehozva: 2012-11-27 18:51
Keresztény Magyarország
Hozzászólások: 3028
A helyzet rendkívül súlyos... :( :( :( SOS!!! - BE KELLETT ZÁRNI AZ ORSZÁG 2. LEGMAGASABB TORNYÚ TEMPLOMÁT!


A bátaszéki templom száz évvel ezelőtt az itt élők munkáját hirdetve épült meg.
A monumentális épület karbantartása az utódokra nagy terhet ró, és ezt a terhet a bátaszékiek időről időre képesek felvállalni.
Templomunk az elmúlt évtizedekben kívül-belül megújult. A 80-as években újjáépült a teljes tetőzet, a templombelső festése is ebben az időben készült el. A belső térben a főoltár, mellékoltárok tisztítása, a stációk felújítása, az orgona újjáépítése, új vetítőrendszer és harangvezérlés mind-mind a helyi lakosok összefogásának és áldozatkészségének eredményeképpen jöhetett létre.
A templom karbantartása az Egyházközséget újabb hatalmas feladat elé állította.
A torony annyira rossz állapotba került, hogy ma már szemmel láthatóan megdől. Korábbi beázások eredményeképpen a tartógerendák elkorhadtak és ez statikailag is veszélyezteti a torony stabilitását. Tavasszal egy pályázat kapcsán felmérettük az állapotát és részletes szakvéleményt valamint költségvetést készíttettünk. A pályázat nem sikerült, és októberben ismét megvizsgáltattuk. Kiderült, hogy az állapota tarthatatlan, sürgős beavatkozásra van szükség.
A tartógerendázat tavasz óta 12 cm-t süllyedt. A felújítás költsége 50 millió Forint, ez messze meghaladja az Egyházközség lehetőségeit. Gyűjtést kezdeményezünk azért, hogy legalább a pályázathoz szükséges önerőt, és kisebb költségeket tudjunk finanszírozni.
Nehezítette életünket, hogy szeptember elején egy villámcsapás miatt túlfeszültség keletkezett. Ez károsította a riasztóberendezést, az orgonát, a harang vezérlését, az erősítő berendezést és az elektromos hálózatot. A javításra ki kellett fizetnünk 350.000 Ft-ot. Bár van biztosítás a templomra, de nem tudjuk, mikor fizet a biztosító és mennyit.
Az Egyházközség az egyházi hozzájárulásból és a hívek adományából tartja fenn magát.

Az utóbbi időben a kiadások megnőttek, és egyre kevesebb az az összeg, amelyet az emberek képesek vállalni közösségük fenntartása érdekében. Ugyanakkor szárnyra kaptak olyan alaptalan rágalmak, amelyek az egyházi alkalmazottak dőzsöléséről szólnak, valamint arról, hogy a kántor az egyház pénzén építkezik. Ez nem igaz, az Egyházközség anyagi lehetőségei nem engednek meg fölösleges kiadásokat, kántor úr az építkezést teljes mértékben saját erőből végzi, az Egyházközség ehhez semmiféle összeggel nem járult hozzá.
Mivel a fent vázolt okok miatt az Egyházközség anyagi helyzete kritikussá vált, kérjük azokat, akik fontosnak tartják közösségünket, hogy az egyházi hozzájárulás befizetésével legyenek szívesek csökkenteni anyagi terheinket.Herendi János
apát-plébános

A Római Katolikus Egyházközség közleménye

Cím: 7140 Bátaszék, Szabadság u. 1.
Tel: 06-74-492-90321. hozzászólás
Létrehozva: 2011-08-17 23:23
Keresztény Magyarország
Hozzászólások: 3028


Évike nagy bajban van, segítsünk!
Az élet pénzbe kerül. Akkor döbbenünk rá, amikor közeli ismerősünk életének megmentésére kell rengeteg pénzt összevakarni.

Madaras Évikét Székelykeresztúron sokan ismerik, de ezeknél a személyeknél sokkal több jószívű ember segítségére van szükség. Leukémiát diagnosztizáltak egy görögországi kórházban, onnan, Thesszalonikiből várja az itteniek összefogását. Élete most úgy néz ki, 120.000 euróba kerül. Együtt talán sikerül begyűjteni, együtt azokkal is, akik nem ismerik. Mi, akik szeretjük, annyit mondunk róla, hogy egy életvidám, roppantul talpraesett huszonnégy éves és végtelenig kedves lány, aki bejárta Európát, és akinek segélykiáltása is most egész Európába el kellene jusson. Segítsünk hát!

Székelykeresztúr Város Önkormányzata, a Kistérség Szövetség és Évike barátai adománygyűjtő akciókat, kampányt szerveznek, melyhez mindenki kis segítségével társulhat.


Anyagi segítséget a következő bankszámlákra lehet küldeni:


Banca Comercila Romana, Agentia Cristuru-Secuiesc, str. Libertatii, nr. 44.
SWIFT: RNCB ROBU
EUR RO 11RNCB 0154015310360011
HUF RO 54RNCB 0154015310360013
RON RO 38RNCB 0154015310360010
USD RO 81RNCB 0154015310360012


A számlákat Évike édesanyja nyitotta, tehát Madaras Ibolyka névre szólnak.

20. hozzászólás
Létrehozva: 2011-07-07 15:07
ancsapancsa
Hozzászólások: 2
Kedves Testvérek!
A világsikerű "Elragadtatás"(Left Behind)könyvsorozat 12 kötetét kínálom eladásra tragikus anyagi helyzetünk miatt.Szó szerint gyógyszerre(pszichiátriai betegnek)és élelemre kell az ára.
Ár:10 ezer ft/12 kötet+esetleges postaköltség.Alkudni lehet!
Budapestre fel tudom vinni július 12-én,vagy postázom.
Kérlek Benneteket,segítsetek!
Érdeklődni:ancsapancsa@tvn.hu
Köszönöm!
19. hozzászólás
Létrehozva: 2011-04-28 11:08
Keresztény Magyarország
Hozzászólások: 3028
Kedves olvasóink!

Egy kedves kéréssel fordulunk hozzátok. Mentovics Éva A " Mókás állatsereg" című könyve továbbjutott az „Aranykönyv 2010” szavazás Top 10 listájába, a döntő körbe, ahol a május 5.-ig leadott szavazatok alapján kialakulnak a kategóriánkénti végső helyezések.. Kérlek benneteket szavazzatok a könyvére.

A http://www.libri.hu/aranykonyv/ oldalon - ahol regisztráció nélkül lehet szavazni - a Gyermek és ifjúsági kategóriában rákattintasz a könyve mellet található „Ajánlom” szövegre. Barátaid, ismerőseid szavazatát is köszönettel fogadjuk.

A szavazók között értékes jutalmakat sorsolnak ki.

Előre is köszönöm, ha megteszed.

Verseit megtaláljátok a gyerekverseknél oldalunkon.Napsütéses, szép tavaszi napokat kívánok.
18. hozzászólás
Létrehozva: 2011-04-06 23:09
Ili
Hozzászólások: 729
"Hajléktalan óvoda" – tájékoztatás az intézményt fenntartó egyház elnökétől

A "hajléktalan óvoda" iránti sajtóérdeklődésre tekintettel a (más oktatási és szociális intézményeket is) fenntartó Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség nevében, mint ennek az egyháznak az elnöke, a következő tájékoztatást adom.

Örvendetes, hogy a szegény sorsú gyerekek helyzete sokak érdeklődését felkeltette. Hálásan köszönök minden támogatást és jó szándékú figyelmet.
Ugyanakkor kénytelen vagyok néhány pontosítással élni. A szóban forgó óvodát – mely a Wesley János Lelkészképző Főiskola néhány tantermében és szociális helyiségében kezdte működését 2005-ben – az a szükség hívta életre, hogy a külső Józsefvárosban élő szegény családok nem minden esetben tudták gyermekeiket megfelelő oktatási intézménybe bejuttatni. Az érintettek státusza különféle. Vannak olyanok, akik itt kaptak szükséglakás minőségű otthont, mások albérletben élnek, szívességi lakáshasználók, vagy egyszerűen csak találtak olyan, lakhatásra még éppen alkalmas gazdátlan helyiséget, melyben legalább átmenetileg meghúzhatták magukat. Vannak, akiknek még ennyi sem jutott. Élt például fél évig az Oltalom menhely előtt egy Lada kombiban egy, a vidéki nyomorúság elől elmenekült héttagú család, akik intézményünkbe jártak be étkezési, mosási, mosakodási és egyéb egészségügyi célokból. Szociális munkásaink minden gondjukat körüljárva arra jutottak, hogy előző, vidéki lakhelyük lakhatatlan és az élhetetlen körülmények közé bűn lenne visszaszorítani őket. Így, amikor őszre fordult az idő, a kicsiket óvodába, a nagyobbakat pedig a X. kerületben lévő esélyteremtő iskolánkba vittük.

Az óvodában (mint egyéb, vidéken is fenntartott óvodáinkban, iskoláinkban) valóban találkoztunk megrendítő jelenségekkel. A gyerekek majdnem mindenhol alultápláltak (nem tudjuk, ki találta ki, hogy „csak a krumplit ismerték, a káposztát nem”), de az biztos, hogy többen közülük nemigen ettek korábban húst, és hétvégéken is gyakran nélkülöztek. Ha az önerőből létrehozott óvodába készek voltunk is mindenféle, a kerületi jogosultsághoz alapvetően szükséges, itt mégis hiányzó szempontokat nélkülöző gyermeket befogadni, semmiképpen nem állíthatunk olyat, hogy a napot fürdetéssel kell kezdeni, vagy a szülők ne tennének meg mindent azért, hogy – minden nyomorúságuk ellenére – megpróbálják gyermekeiket megfelelően öltöztetni. A hiányokat (olykor ruha, de főleg cipő) természetesen segítünk pótolni, és minden ilyenfajta adományt csakúgy, mint a tartós élelmiszert vagy a játékot és bármi egyebet, külső támogatóinknak hálásan köszönünk.

A Budapest VIII. kerület, Dankó utca 11. szám alatti kis intézmény (melybe ez időben negyven gyermek jár), a normatívából nem fenntartható. A szülők képtelenek anyagi áldozatot vállalni, sokakat közülük mi magunk vagyunk kénytelenek támogatni. Az is ide kívánkozik, hogy ami ruhát és játékot a felfokozott érdeklődés és segítőkészség következtében helyben nem tudunk szétosztani, azt vidéki (abaújkéri, szegedi, orosházi és több szabolcsi településen lévő, hasonló sorsú gyermekeket fogadó) intézményeinknek továbbítjuk, azok óvodásainak juttatjuk.

Kérjük az érdeklődők megértését abban, hogy (az érintettekre tekintettel is) nem szeretnénk hajléktalan óvodaként megjelölni intézményünket, még ha ez az elnevezés (egy kiváló újságíró nagyszerű felismerésének köszönhetően) alkalmas is arra, hogy a segítőkész emberek érdeklődését és jóindulatát felkeltse.

Iványi Gábor

További információk:
Moldova Ágnes kommunikációs vezető
E-mail: moldova.agnes@gmail.com
Tel.: (06-1) 210-5400/266; (06-70) 372-5936
17. hozzászólás
Létrehozva: 2011-03-28 11:43
Ili
Hozzászólások: 729
Hajléktalan ovisok
Tegnap kaptam!


"Talán sokan nem tudják, de Budapesten működik egy óvoda, melybe hajléktalan gyermekek járnak. A kicsik minden nap tiszta ruhát és élelmet kapnak, és fürdetik is őket. Az óvodának, a gyermekeknek nagy szüksége lenne 98-146-os méretű ruhákra és 24-35-ös cipőkre, mondta el a Bezzeganyának Szabóné Förhétz Krisztina óvodavezető.Nálam épp aktuális a ruhaválogatás, a hétvégén biztosan összeszedek egy zsáknyi kinőtt ruhát a lányok szekrényéből. Arra biztatom a Bezzeganya olvasóit, nézzék át a gyerekholmikat ők is, és a fölöslegessé vált, ám használható ruhákat, cipőket küldjék el az óvodának.


Az ovi 2004-ben szükségből nyílt, hiszen a szabályok szerint az óvodákba csak olyan gyermek vehető fel, akinek lakcíme, tartózkodási helye van. A szakemberek szerint a fedél nélküli gyermekek száma Magyarországon közel ezer fő, ők lakásnak nem minősülő helyiségekben, például pincékben húzzák meg magukat. A pesti hajléktalanóvodába egész Budapestről viszik a gyerekeket. Az ovi reggel hétkor nyit, a gyerekeket először megfürdetik, aztán tiszta ruhába öltöztetik, és enni kapnak, mert nagy részük délután négytől másnap reggelig nem eszik. Nincs mit.


Az óvodavezető szerint az ő kis óvodásainak az a legnagyobb örömük, ha van mit enni. Minden ételt megmutatnak nekik, ha lereszelnek egy káposztát, azt is, mert volt olyan kicsi például, aki úgy érkezett hozzájuk, hogy kizárólag a krumplit ismerte.


Aki tud ruhákat és cipőket küldeni, az alábbi címre juttassa el:

Wesley János óvoda
1086 Budapest, Dankó u. 11.

Reméljük, megkönnyítjük az óvoda életét, és minél több hajléktalan kisgyermeknek tudunk örömet szerezni.


UPDATE: Tartós élelmiszernek és játékoknak is örülnének az óvodábans16. hozzászólás
Létrehozva: 2011-03-12 23:24
Ili
Hozzászólások: 729
Imafelhívás a japán földrengés áldozataiért

Az MKPK Titkársága Erdő Péter bíboros megbízásából közleményt adott ki, amelyben imádságra kéri a papokat és híveket a Japánban pusztító földrengés áldozataiért és a természeti csapással küzdőkért. A közlemény szövegét az alábbiakban olvashatják.

Japánból óráról órára megrázó hírek, képek, kisfilmek érkeznek hozzánk a romboló erejű természeti csapásról: a földrengés és a szökőár pusztításáról, valamint az atomerőmű balesetről.

Erdő Péter bíboros úrnak, Püspöki Konferenciánk elnökének megbízásából buzdítjuk egyházunk papjait és híveit, hogy a különböző ima alkalmakon, lehetőség szerint a szentmisékben is emlékezzenek meg az áldozatokról és a természeti katasztrófa következményeivel küzdő embertársainkról.

MKPK Titkársága
15. hozzászólás
Létrehozva: 2011-01-29 21:40
Ili
Hozzászólások: 729


Kedves barátaim!


Mindannyiunk nagy örömére megjelent a Családok imakönyve. Az aktualitást mindannyian tudjátok: most tart a Család éve. 270 oldal tele imával a gyerekek, az édesanyák, a feleségek, az apák, a férjek, a jegyesek, a nagyszülők és mindenki számára, aki imádkozni szeretne családjáért, szeretteiért.


Ajánlom mindenkinek, akinek van családja! És azoknak is, akiknek lesz! Ajánlom a szülőknek, a fiataloknak, az idősebbeknek, a hitoktatóknak és papoknak is!


Megrendelhető a Szombathelyi Egyházmegye kiadójánál, a Martinus Kiadónál az info@martinuskiado.hu címen.Ára 1200 Ft/db + 400 Ft postaköltség Magyarországra.Küldjétek el neveteket, postacímeteket és a kért darabszámot.


Imádkozzunk együtt a magyar családokért!


Szeretettel: István atya

14. hozzászólás
Létrehozva: 2010-10-21 02:28
Ili
Hozzászólások: 729Devecserbe értek a paplan csomagok

Mindenekelőtt köszönöm a devecseri károsultakért és a helyszínen segítőkért végzett imákat!

Kedden (október 19.) ismét Devecserben voltam, s átadtam az evangélium lista tagjainak adományát. Gyorsak voltunk, hiszen a katasztrófa után 2 héttel már célba is ért adományunk első része. 200 ágynemű csomagot sikerült eljuttatni a helyszínre, Mód Miklós devecseri plébános úrnak. Az ő köszönetét is tolmácsolom ezúton az adakozóknak. A karitász munkatársak megkezdték az osztást. A jövő hétfőn még ugyanennyi csomag érkezik, s ez talán elég is lesz. Kolontárra is jut belőle. Az Edelényben kipróbált módszert most is sikerrel alkalmaztuk: az egységcsomagokban az ágynemű és a huzatok, valamint a törölközők voltak, s így egyetlen mozdulattal át lehetett adni a rászorulóknak.

Az adakozók közül többen jelezték, hogy hasznosabbnak tartják az ilyen konkrét tárgyi adományt annál, hogy egy feneketlen kútba öntjük a pénzt. Engem is pontosan ez a megfontolás vezetett. Köszönöm minden adakozó bizalmát és adományát!

Miklós atya megkért továbbá, hogy háztartási berendezések és gépek, valamint technikai eszközök beszerzésében is segédkezzek, hiszen nagyobb tételben igen kedvező ajánlatokat kaphatunk. Ígéretet tettem neki, hogy a rendelkezésre álló keretből minden szükségessel segítünk. Devecserben több mint száz lakóház vár bontásra. Ez ennyi család otthonának ledózerolását jelenti. És még ennél is többen kényszerülnek régi házukban tovább élni. Ezekben a házakban minden berendezés teljesen tönkrement, tehát van még mit segítenünk.

Az emberek most kezdenek ráébredni, hogy mindenüket elveszítették. Kilátástalansággal és reménytelenséggel találkoztam. A hangulat, az emberek lelkiállapota rosszabb, mint egy héttel ezelőtt. De láttam azt is, hogy még egy paplan csomag is reményt tud adni az újrakezdéshez.
És ezt a reményt Ön adta és a többi evangélium olvasó.
Hálásan köszönöm!

Szeretettel: István atya

Aki még csatlakozni szeretne, itt olvasható az eredeti felhívás:
http://zalalovo.plebania.hu/list/news/Segitseg_Devecsernek
Üdvösséget!
Horváth István Sándor

Zalalövői Plébánia
H-8999 Zalalövő, Szabadság tér 6.
Tel.: (+36)92-371-049
13. hozzászólás
Létrehozva: 2010-10-11 10:24
Ili
Hozzászólások: 729
Segítség DevecsernekPénteken Devecserben voltam, és a vörösiszap katasztrófa helyszínén igyekeztem segíteni és tájékozódni a helyzetről. Délelőtt én mondtam a Magyarok Nagyasszonya napi szentmisét, logisztikai segítséget adtam, aztán "terepre" mentem felszereléseket osztani és jó szót adni. Beszéltem jónéhány családdal. Az egy hete még házaknak nevezett kilúgozott romok abszolút lakhatatlanok, és teljes mértékben megértem, hogy oda nem akar senki visszaköltözni.

A 100 paplan Edelenénybe akcióhoz hasonlóan károsultak megsegítésére meghirdetem a 100 paplan Devecserbe akciót. A segélyakció keretében új ágynemű és huzat garnitúrákat, meleg takarókat, törölközőket juttatunk el Devecserbe 12-15 ezer Ft értékben csomagonként. Csecsemő- és gyermekruhára is szükség van, ezt is keresek nagy mennyiségben ezen a héten.

Minden adományozó neve az alábbi oldal listájában olvasható. Külön értesítést e-mailben nem lesz időm küldeni senkinek adománya megérkezéséről.
Adományozók listája

Köszönjük a támogatásokat!

István atya

Adományát elküldheti

1. On-line utalással plébániánk honlapján: http://zalalovo.plebania.hu/tamogatas
Kérem, válassza az adomány lehetőséget, majd az adomány céljánál jelölje meg: Devecser

2. Átutalással:
Számlatulajdonos neve: Zalalövői Plébánia
Számlaszám: 10402355-00026472-00000003
Kérem a közlemény rovatban feltüntetni: Devecser
IBAN (nemzetközi számlaszám): HU25 1040 2355 0002 6472 0000 0003
BIC (SWIFT) kód: OKHBHUHB

3. Postai utalvánnyal:
Cím: Zalalövői Plébánia, H-8999 Zalalövő, Szabadság tér 6.
Kérem a közlemény rovatban feltüntetni: Devecser

Üdvösséget!
Horváth István Sándor

Zalalövői Plébánia
H-8999 Zalalövő, Szabadság tér 6.
Tel.: (+36)92-371-049Ilona

12. hozzászólás
Létrehozva: 2010-07-22 15:59
Ili
Hozzászólások: 729
Meg szeretnék gyógyulni
Kétgyermekes édesanya vagyok. 2003 februárban született Dorottya kislányom, 2007 februárban Laura. Négy korai vetélésem volt, hatalmas lelki teherrel. 6-10 hetes magzatokat vetéltem el. Életem árán hittem, egyszer anya leszek!

Az álom valóra vált! Két tüneményes kislányom tett értelmet az életnek! Imádom őket!

2009 NYARÁN LAURÁNAK HULLOTT A HAJA, VITAMINHIÁNYRA GONDOLTAM, EZÉRT KÉRTEM EGY LABORVIZSGÁLATOT A GYERMEKORVOSUNKTÓL.

A lavina ezzel elindult. Az orvos vírusra gyanakodott, de a kontroll labor nem változott. Beutaltak a nyíregyházi haematológiára, ahonnan továbbutaltak 2009. szept. 7-én Debreceni klinika haemato-onkológiájára leukémia gyanúval. Életem legfájóbb pillanata a kór ismertetése szept. 10-én. ALL leukémia. Azt mondták jó eséllyel gyógyítható. 80-90 %. Az esélyek számokban adtak hitet, hogy meg fog gyógyulni.

Szept.10-én indult a kemoterápia, okt. 7-én megelőzve 2 hetes lázas állapottal kómába esett. Közel 2 hétig nem reagált, szemei csukva voltak. A korábban mozgékony, energikus, beszélő, szobatiszta kislányom emlék maradt. Nem beszél, nem tud ülni, állni...minden szertefoszlott! Testvére nehezen fogja fel mi lett a játszótárssal, mi lett a kistesóval. Az orvosok nem tudják mi történt. A kezelések mellékhatása, vírus, bakteriális fertőzés, leukémia fellángolása az agyban. Nem tudják a kiváltó okot és az agyból vett szövetminta sem adott egyértelmű választ! Ami biztos, hogy az agy szürkeállománya sérülést szenvedett Ezen az állapoton segíthet az őssejtterápia, ami igen költséges. Helyzetünket nehezíti, hogy fiatal házasok lévén a házunk jelzálog hitelből épült, egy kereső maradt a családban.

A család kettészakadt!

Mi heteket töltünk Laurával a debreceni klinikán, míg Dorottya apával tölti napjait. Neki is nehéz a kettészakadt családi élet, a "hol van anya és mi lett kistesóval" felfoghatatlan egy 7 éves gyermeknek. Én egyet tudok, meg kell gyógyulnia. Nem adhatja fel és én soha nem adom fel. Szeretném, ha egyszer ismét mondaná: "anya!"

És hiszem, álmom valóraválik!

A nagylányom Dorcika ősszel az ovival volt az idősek otthonába és minden gyermek kapott egy virághagymát, hogy ültesse el és kívánjon valamit. Hazajött Dorci és mesélte, hogy hol jártak és kívánni kellett valamit, ha tavasszal kinyílik a virág a kívánság valóra válik. Dorci azt mondta: "Volt aki babát kért,volt aki Pókembert. Én anya azt kívántam, gyógyuljon meg a kistestvérem." Azt mondta, hogy "képzeld anya, minden öreg sírt az otthonban és óvónénik is. És azt mondták tavasszal teljesül!"

Ekkor azt éreztem, hogy az én lányom 7 évesen felnőttebb, mint én!
Soha nem felejtem el!

http://www.kisslaura.fw.hu


Elérhetőség:Kissné Kovács Rita

krita79@citromail.hu

+36 70-9301-764

Nyíregyháza Szőlő u. 59/eOtp számlaszám: 11773449-05464616

11. hozzászólás
Létrehozva: 2010-07-16 19:47
Ati
Hozzászólások: 160
Kedves barátaim!

Az árvíz vagy más természeti csapás által sújtott vidékek papjait és plébániáit szentmisék mondatásával is lehet segíteni, mivel e helyeken a szegényebb híveknek nincs lehetősége miseadományok felajánlására. Az érintettekkel való egyeztetést követően elvállaltam a közvetítést a szentmisét mondatni szándékozók és a miséző papok között. Aki ilyen módon szeretne segíteni, részletes információkat itt talál:

Miseadomány

Az alábbiak NEM arra vonatkoznak, hogy Zalalövőn hogyan lehet szentmisét mondatni.


Magyarország szegényebb részein a híveknek kevés lehetőségük van arra, hogy papjaikat és helyi egyházközségüket szentmise mondatással támogassák, miközben az ország más területein a hívek oly sok szentmisét mondatnának, amelyet papjaik helyben nem tudnak elvégezni.

Jelen módon lehetőséget adunk arra, hogy a hívek saját szándékukra szentmisét mondassanak, s ezzel támogassák a szegényebb helyeken szolgáló papokat.

A miseadomány összege: 2100.- Ft szentmisénként. (Érvényes a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia rendelkezése szerint 2010. január 1-től az MKPK további rendelkezéséig.) A szentmiséért felajánlott teljes összeget, tehát a 2100.- Ft feletti részt is továbbítjuk a szentmisét elvégző papnak. Ha a felajánlott összegből több szentmise adománya is kijön, értelemszerűen annak megfelelő számú szentmisét mond érte a pap. Ezen szabály alól akkor van kivétel, ha az adományozó a többi összeget támogatásnak szánja, s ezt kifejezetten jelzi.

Miseadomány felajánlása: Az a hívő, aki szentmisé(ke)t szeretne mondatni saját szándékára (elhunyt családtagjaiért vagy más szándékra) e célra szánt adományát (misénként 2100.- Ft) elküldheti a Zalalövői Plébánia alább található számlájára. Több szentmisét is lehet mondatni akár egy, akár külön szándékokra. A miseadományokat (és az esetleg hozzájuk kapcsolódó szándékokat) továbbítjuk olyan papoknak, akik a szentmisét elvégzik.

Miseszándék:
1. A szándékra vonatkozó külön közlés nélküli szentmiséket a pap "az adakozó szándékára" mutatja be.
2. A konkrét szándékra vonatkozó kéréseket (elhunyt neve vagy egyéb szándék megnevezése), kérjük, küldje a következő címre: zalalovo@gmail.com.
3. Ha valaki azt is szeretné tudni, hogy pontosan mikor és hol végzik el azt a szentmisét, amelyért ő adományt ajánlott fel, kérjük, jelezze ezt e-mailben a zalalovo@gmail.com címen, s ebben az esetben olyan papnak továbbítjuk szándékát és miseadományát, akivel e-mailben előzetesen egyeztetni tud erről.

Miseadományt elfogadó papok a zalalovo@gmail.com címen jelezhetik, hogy szentmisék végzését vállalják. Kérem annak jelzését, ha valaki vállalja, hogy a felajánló személlyel előzetesen e-mailben egyeztet a szándékokról és az időpontokról. A szentmisék elvégzéséről a szokásos igazolást postai úton a Zalalövői Plébánia 8999 Zalalövő, Szabadság tér 6., elektronikus úton a zalalovo@gmail.com címre kell küldeni. Az igazolás letölthető innen: Testimonium letöltése.

A Miseadományra szánt összeget a Zalalövői Plébánia számlájára küldheti. A közlemény rovatban kérjük feltüntetni: "miseadomány". Az adomány összege lehetőleg 2100, 4200, 6300, 8400 stb. Ft legyen!

1. Átutalás: Számlatulajdonos: Zalalövői Plébánia
Számlaszám: 10402355-00026472-00000003 Közlemény rovat: miseadomány

2. On-line bankkártyás adomány: A www.zalalovo.plebania.hu honlap Támogatás oldalán (http://zalalovo.plebania.hu/tamogatas). Az adomány céljánál, kérjük válassza a "Miseadomány" lehetőséget!

A miseadományok kezelését (elfogadását és továbbítását) Horváth István Sándor zalalövői plébános végzi, s annak ellenőrzésére személyesen vagy megbízottja révén a szombathelyi megyés püspök illetékes. A miseadományok kezelését végző személy, valamint a miseadományokat elfogadó papok kötelesek maradétalanul megtartani az Egyházi Törvénykönyv miseadományokra vonatkozó előírásait (CIC 945-958. kánon), s az azokban foglalt szabályok szerint elvégezni a szentmiséket.

A miseadományok kezelője közvetítő szerepet végez a felajánlók és a miséző papok között, amely tevékenységért a legcsekélyebb adományt sem fogad el egyik féltől sem.

Köszönjük, hogy miseadományával támogatja az árvíz vagy más természeti csapás által sújtott falvakban szolgáló papokat!

Horváth István Sándor plébános
10. hozzászólás
Létrehozva: 2010-06-25 00:35
Ili
Hozzászólások: 729
Ötszáz csomagnál tart a segélyakció

Száz paplan Edelénybe mottóval indított segélyakciót Horváth István Sándor zalalövői plébános, a napi evangélium levelező lista vezetője június 10-én. Az akció keretében 7 részes új ágyneműgarnitúrákra (paplan, nagypárna, kispárna, mindháromhoz huzatok és lepedő) érkeznek az adományok. A sikeres akció során 2 hét alatt eddig 500 ágyneműcsomagra érkezett adomány.

Az első szállítmány hétfőn már megérkezett Edelénybe, ahol a római katolikus plébánián még aznap kiosztották a csomagokat a károsultaknak. Ezen a héten további 300 csomag érkezik célba az árvíz-sújtotta térség más településeibe, így például Felsőzsolcára és Szendrőre.Megérkeztek a paplanok Edelénybe

2010. június 21-én személyesen kísértem el az első 100 ágyneműcsomagot tartalmazó szállítmányt Edelénybe és adtam át azt az adakozók nevében Kovács László helyi plébánosnak.

A kipakolást követően László atya elkísért a várost védő gátszakaszra, majd megmutatta azokat az utcákat, amelyeket elöntött az árvíz. Néhány családhoz személyesen vittem el az adományt, s hallgattam meg a károsultakat az elmúlt hetek eseményeiről. Megdöbbentő volt számomra látni, hogy a házakban csak a falak maradtak meg, mert minden berendezési tárgy teljesen tönkrement és nagy halmokban állt a házak udvarán. Mire visszaértünk a plébániára, már megkezdődött az adományok szétosztása, amely munkát a helyi karitász csoport önkéntesei végeztek. 7 részes egységcsomagokat készíttettem, hogy könnyen lehessen kiosztani és hazavinni. Valamennyi csomag új, kiváló minűségű magyar (nem kínai) ágyneműket, huzatokat, illetve lepedőt tartalmazott.

Az adományból részesülők hálásan köszönték és nagyon hasznosnak tartották az ágyneműket, s kérték, hogy köszönetüket tolmácsoljam mindazok felé, akik adományaikkal segítették őket. E kérésüknek ezúton kívánok eleget tenni. Valaki így fogalmazott: "Reményt az az újrakezdéshez, hogy ennyi jószándékú ember segít nekünk a bajban!" Köszönetemet fejezem ki mindazoknak, akik segítettek egy-egy családnak reményt adni!

Mivel két órán belül valamennyi csomagot elvittek a plébániáról a bajbajutottak, bennem az az érzés maradt, hogy ez csupán egy csepp volt a tengerben. Pénteken még 300 csomag indul útnak, amelyet Szokira János atya fogad és gondoskodik arról, hogy más, szintén árvíz sújtotta településeken eljusson a károsultaknak, majd pedig a gyártás függvényében a többit is eljuttatjuk a térségbe. A 100 paplan Edelénybe akció keretében az adományokat június végéig gyűjtjük, hogy legkésőbb július közepéig valamennyi ágynemű-csomagot elküldhessük az árvíz károsultjainak. Már nem csak 100-at gyűjtünk és nem csak Edelénybe kerülnek az adományok, hanem más településekre is.

Horváth István Sándor plébános

9. hozzászólás
Létrehozva: 2010-06-15 00:54
Ili
Hozzászólások: 729100 paplan Edelénybe

Most már nem homokzsákokra van szükség, hanem arra, hogy új életet kezdhessenek az árvíz miatt bajba jutott családok. Íme egy konkrét lehetőség, amelyhez Ön is csatlakozhat.

A Zalalövői Plébánia és az E-vangélium e-mailben levelezőlista a borsodi árvízkárosultak megsegítésére meghirdeti a 100 paplan Edelénybe akciót. A jótékonysági akció keretében ágynemű, illetve ahhoz való huzat garnitúrákra várjuk a felajánlásokat, illetve adományokat. Segítse Ön is a bajba került családokat egy paplan vagy huzat csomag árával, vagy akár mindkettővel. Az adományt Kovács László edelényi római katolikus plébános közreműködésével juttatjuk el a rászorulókhoz.

4.500.- Ft adománya egy huzat csomag, 6.500.- Ft adománya egy paplan csomag, 11.000.- Ft adománya egy teljes garnitúra eljuttatását biztosítja egy edelényi árvízkárosult számára. (Az akció keretében nem használt ágyneműt gyűjtünk, hanem újakat juttatunk el a szerencsétlenül járt emberekhez.)

Paplan-csomag: 1 db paplan, 1 db nagypárna és 1 db kispárna. Értéke: 6.500.- Ft.
Huzat-csomag: 1 db paplanhuzat, 1 db nagypárnahuzat, 1 db kispárnahuzat és 1 db lepedő. Értéke: 4.500.- Ft.

A 100 paplan Edelénybe akcióra
szánt adományát a Zalalövői Plébánia számlájára küldheti.
A közlemény rovatban kérjük feltüntetni: "100 paplan"
Köszönjük támogatását!

1. Átutalás: Számlatulajdonos: Zalalövői Plébánia
Számlaszám: 10402355-00026472-00000003 Közlemény rovat: 100 paplan

2. On-line bankkártyás adomány: A www.zalalovo.plebania.hu honlap Támogatás oldalán (http://zalalovo.plebania.hu/tamogatas). Az adomány céljánál, kérjük válassza a "100 paplan" lehetőséget!

Az első 200 adomány megérkezése után 2010. június 15-én, kedden megkezdtük a következő 100 ágynemű-csomagra a gyűjtést. Ezt az adományt a tervek szerint Felsőzsolca és Szendrő településekre küldjük.

http://zalalovo.plebania.hu/list/news/100_paplan_Edelenybe

Köszönjük az adományokat!

A táblázat csak azokat tartalmazza, akiknek az adománya már megérkezett. Az adatok esetleges kiegészítése igényét a plébánia e-mail címén kérem jelezni.
Utoljára frissítve: 2010. június 14. hétfő 22 óra 40 perc
8. hozzászólás
Létrehozva: 2010-06-12 12:16
Ili
Hozzászólások: 729
100 paplan Edelénybe segélyakció

Kedves barátaim!

Most már nem homokzsákokra van szükség, hanem arra, hogy új életet kezdhessenek az árvíz miatt bajba jutott családok. Íme a konkrét lehetőség:

Azt találtam ki, hogy mi, az e-vangélium lista tagjai segítsünk új életet kezdeni 100 családnak. A segítségeteket kérem, hogy 100 db ágyneműgarnitúrát küldjünk Edelénybe. Bízom benne, hogy találok száz vagy kétszáz jószándékú listatagot, akik mellém állnak.

Előre is köszönöm!

István atya

Részletek: http://zalalovo.plebania.hu/list/news/100_paplan_Edelenybe
7. hozzászólás
Létrehozva: 2010-05-29 21:29
Ili
Hozzászólások: 729


BABBA MÁRIA

Erdélyország áldott földjén tündököl a nyár,


Bontogatja szárnyait a szent Turul madár.


Szívünk, lelkünk igazságra s hitre szomjazik,


Fáradt testünk nyugalomra s csendre vágyódik.


Összefogva őseinkkel szellemünk kiált,


Tisztelve a csodatévő Szép Szűz Máriát.


Abba! – mondjuk az Atyának,


Testvérem! – a Szent Fiának,


S tündökölve ránk tekint a Babba Mária,


Áldott Szűzanya!
„Gyermekeim! Ígéretem nem felejtem el,


Jó anyai szeretetem szívemre ölel.


Tartsatok ki a szent hitben, s nem lesz semmi baj,


Dicsőséges, nagy nemzet lesz ismét a magyar.


Szent palástom oltalmában senki sem vész el,


Imádságos szeretetem egységbe emel!”


Abba! – mondjuk az Atyának,


Testvérem! – a Szent Fiának,


S tündökölve ránk tekint a Babba Mária,


Áldott Szűz anya!
Fényes napunk áldást osztva ontja sugarát,


Földön, vízen, fenyveseken, századokon át.


Csaba atya gyermekei felnőnek hamar,


Egyre több lesz a jó ember és a jó magyar.


Örömkönnyet ejt, ha ránk néz, az egész világ,


S velünk zengi igaz hittel ezt a szent imát:


Abba! – mondjuk az Atyának,


Testvérem! – a Szent Fiának,


S tündökölve ránk tekint a Babba Mária,


Áldott Szűzanya!
Ha valaki tudja a dallamát kérem írja meg!!!
6. hozzászólás
Létrehozva: 2010-05-13 11:35
Ati
Hozzászólások: 160
Versailles: francia hatósági engedély az összmagyar megmozdulásraA Magyarok Világszövetsége küldöttei, Léh Tibor régió-alelnök és munkatársa, Jankovich István, valamint Hompoth Zoltán főszervező és Bottyán Zoltán, a Trianon-petíció szóvivője egyhetes eredményes tárgyalást folytattak a francia hatóságokkal az Igazságot Magyarországnak, Igazságot Európának! című összmagyar megmozdulás engedélyeztetése érdekében. Franciaországból hazatérve sajtótájékoztató keretében ismertették a Versailles-ban elért megállapodásokat. Hompoth Zoltán és Bottyán Zoltán bejelentették: megvan a francia hatósági engedély, lesz magyar megemlékezés Versailles-ban, a trianoni diktátum aláírásának 90. évfordulóján.„Akinek fáj Trianon, velünk tart, és ott lesz Versailles-ban” – mondta Hompoth Zoltán. Bottyán Zoltán bejelentette, hogy az MVSZ és a társszervezők – a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, a Nemzeti Motorosok, a Trianon Társaság – 2010. június 4-én, Versailles-ban, a Nagy-Trianon palota előtti téren délelőtt 9 és 12 óra között megemlékező nagygyűlést, összmagyar megmozdulást tartanak.A szervezők szeretnék, ha Magyarország minden megyéjéből legalább egy busznyi résztvevő utazna Versailles-ba. Az eddig beérkezett adatok szerint máris biztosra vehető egy-egy busz indulása a következő megyékből: Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Pest, Tolna, Vas és Veszprém. A többi megyéből szervezők jelentkezését várják.Várják a Kárpát-medence további magyar közösségeit is.A Budapestről és az ország keleti megyéiből induló buszok június 2-án délután 16.30-kor gyülekeznek Budapesten, később megjelölendő helyszínen, és június 3-án érkeznek Párizs – Versailles környékére. A résztvevők két éjszakát töltenek majd valamely – a busz szervezői által lekötött – Versailles-közeli szállodában (Formula 1, Premiere Classe, Étape).

A Szervezőbizottság a buszok szervezőinek segítséget nyújt a szállásfoglalásban (elnok@mvsz.hu, hargita56@yahoo.com). A két éjszakai szállást magában foglaló útiköltség Budapesttől számítva 35.000 Ft. A szervezett utazás résztvevői június 5-én (egy ajánlott párizsi városnézést követően) ugyancsak 16:30-kor indulnak vissza, és 6-án érkeznek haza.Több szervezet jelezte, hogy teljes busszal csatlakozik az összmagyar megmozduláshoz. Így biztosra vehető, hogy a Hunyadi László főkapitány vezette Történelmi Vitézi Rend, az Összefogás Párt, a várpalotai Trianon Múzeum – és várhatóan a Trianon Társaság is indít buszt Budapestről.A versailles-i megmozdulás iránt Nyugat-Európában is nagy érdeklődés mutatkozik. Természetes, hogy Franciaországból nagyobb létszámban jelentkeznek, de egész autóbusznyi küldöttség indítását jelezték a bázeli és a stuttgarti magyarok is. A szervezők azzal a felhívással fordulnak a nyugat-európai magyar közösségekhez, hogy mindazon települések, ahol szervezett magyar élet folyik, kövessék példájukat. A szervezett csoportokon kívül Nyugat-Európából sok, személygépkocsival, illetve egyéni úton érkező résztvevőre is számítanak.A tengerentúli magyar közösségeket is arra biztatják, hogy anyagi lehetőségeik szerint képviseltessék magukat a trianoni békeparancs 90. évfordulóján, Versailles-ba szervezett összmagyar megmozduláson.„Itt a soha vissza nem térő alkalom, hogy amit az 1945 óta regnáló magyar kormányok elmulasztottak, felhívjuk a békediktátumot ránk kényszerítő nagyhatalmak és a világ közvéleményének figyelmét arra az igazságtalanságra, amit Trianonban a világ magyarsága ellen elkövettek. Ezt a történelmi megmozdulást az első lépésnek tartjuk a 90 éve reánk kényszerített diktátum felülvizsgálatára.Felkérjük a fenti célokkal egyetértő civil szervezeteket a Kárpát-medencében és szerte a nagyvilágban, hogy szervezzenek csoportos utazásokat, baráti köröket a részvételre, hogy minél többen legyünk együtt a Nagy-Trianon palota előtti téren, ezzel is kifejezve, hogy a magyar nép soha nem nyugszik bele a trianoni országcsonkításba” – zárta gondolatait Hompoth Zoltán.

További felvilágosítással telefonon is szolgál v. Hompoth Zoltán (+36-20-933-6294) és Bottyán Zoltán (+36-70-398-3341).


Budapest, 2010. április 20. MVSZ Sajtószolgálat
5. hozzászólás
Létrehozva: 2010-03-09 19:10
Ili
Hozzászólások: 729
INGYEN JÁTSZÓTÉR

http://jatszoter.ro/nyerj-jatszoteret-2010/?lang=hu
A csikszeredai Gordius Plus cég egy internetes szavazást indított, amely szavazás eredményeképpen, amely intézmény megnyeri, annak telepítenek ingyenesen egy játszóteret. Ehhez kérem a segítségedet, hogy segíthessek szülőfalum óvodás gyerekeinek a magam módján én is.

Csak annyit kell tenned, hogy rákattintasz az alábbi linkre, balról kiválasztod Csikbánkfalvát, jobbról a 3 as számú óvodát, szavazol és a postaládádban megjelenő linkre kattintva visszaigazolod a szavazást.

Köszi!

Itt szavazhatsz:
http://jatszoter.ro/nyerj-jatszoteret-2010/?lang=hu
4. hozzászólás
Létrehozva: 2010-02-18 13:41
Judit
Hozzászólások: 614
Mindkét menyemnek elküldtem a linket, hátha tudnak valami megoldást.

Szeretettel: Judit
3. hozzászólás
Létrehozva: 2010-02-18 11:18
Ili
Hozzászólások: 729
Ezt a kérést 2010. február 18.-án éjjel kaptuk.

Segítség kérés

Egy bajbajutott taktakenézi - Borsod-Abaúj-Zemplén megye - család
számára kérem segítségüket.


Kb. 1 hónapja - az addig semmiféle egészségügyi problémával nem
küszködő - 4 éves kisfiú hirtelen nagyon beteg lett.
Most műtik éppen, műszívre állítják, remélve sikerül számára szívdonort találni.

Szülei állattartók - háztáji - most a gyerekükkel vannak Budapesten. A
község lakosai összefogtak - mind szegény emberek -, etetik, gondozzák
az állataikat, kicsi pénzüket összeadva próbálnak könnyíteni a család
sorsán. Ez sajnos nagyon kevés, így a falu egyik lakosa fordult
hozzánk, kérve támogatásunkat.

A kisfiú az Országos Kardiológiai Intézetben van - Bp. IX. ker. Haller
utca 29. -, szülei albérletben napi 5 ezer forintért.

Arra kérem Önöket, aki tudna a szülők számára más lakhatási
lehetőséget - ennél kevesebb pénzért - jelezze. A kezelés akár hosszú
hónapokat is igénybe vehet.


Minden támogatást előre is nagyon köszönünk!

A Jobbik Zempléni szervezetei nevében:

Sármásy Marianna
06-70-392-12-32
sarmasy.marianna@jobbik.hu
2. hozzászólás
Létrehozva: 2010-01-27 14:00
Ili
Hozzászólások: 729
Született június 4.-én.
Az idén lenne 90 éves.


Keressük azokat a magyarokat,akik a trianoni diktátum gyásznapján látták meg a napvilágot.
Keressük az 1920.június 4.-én született honfitársainkat, bárhol éljenek is a nagyvilágban.

Aki hallja adja át, és segítsen nekünk a kutatásban.
Mert a születés mindig a kezdet és nem a vég.
Remény arra,hogy a világ megváltoztatható.
Legyen ez az üzenete ennek a határokon átívelő keresésnek, egymásra találásnak.

Kérjük,lehetőségéhez mérten küldje el minél több helyre ezt a felhívást,hogy 2010 június 4.-én ne csak gyászolni, emlékezni tudjunk, hanem tenni is a közös jövő megszületésének reményében.


Várjuk az érintettek jelentkezését.
Köszönettel és tisztelettel:

Siklósi Beatrix és Matúz Gábor
Éjjeli menedék Szerkesztősége
keressuk@gmail.com
+3630-439-4425

Az ide érkező üzeneteket természetesen továbbítjuk!
1. hozzászólás
Létrehozva: 2010-01-27 12:59
Admin
Hozzászólások: 26
Ha szeretnél megkeresni valakit vagy valakiket, itt lehetőséged van rá. Tedd fel az általad ismert adatokat és olvasóinkkal itt is tarthatod a kapcsolatot, cserélhetsz információkat.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép