Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Fórum - Parainesis
Keresztény Magyarország Portál - Fórum - Parainesis - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Aladár, Álmos napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

A Tiszánál, Topor M.
Mélykúti Szt. Erzsébet templom
Fórum

Oldalak: [1]
5. hozzászólás
Létrehozva: 2009-03-06 22:39
Lotti
Hozzászólások: 68
Tatiosz: A szív erényei

Szavaim időtlenek, márványlapra vésve élnek tovább. Hallgasd meg tanácsom:
1. Ha már tudod, mi végre születtél, megtudtad magadról a legfontosabbat.
2. Bár bánat a szívnek távoli dolgok után vágyódni, vágyaidat ne tekintsd hiábavalónak: ami mára megvalósult, tegnap még képzelet volt.
3. Ember számára nem létezik nehéz helyzet, csupán helyzetek vannak. A nehézség leküzdéséhez kell egy kis idő, a lehetetlennek tűnőhöz valamivel több.
4. Boldog életre vágyik minden ember. Ha élni akarsz, hagyj másokat is élni. Boldogságodat soha ne tedd függővé másoktól, így nem állod útját sem mások, sem a magad boldogságának.
5. Tudd, hogy szavadat félreérthetik. Olykor tetteidet is. A félreértés épp úgy hozzátartozik az emberhez, mint fához a levél, tengerhez a víz, törzshöz a kar, fejhez a gondolat. A félreértés oly természetesen jár-kel a világban, mintha együtt született volna a megértéssel. Ne magyarázkodjunk, ne szépítsük a történetet. Az igazság aranyból van és kiállja az idő próbáját.
6. A hallgatás tudománya: az istenek tudománya.
7. Állj az igazság pártján, de ne védd mindenáron a magad igazát. Semmi sem oltalmaz jobban a tévedéstől a nyitott szemnél, az értő fülnél, a mások iránti figyelemnél.
8. Hallgassunk meg másokat is, mert aki hallgatni tud, azt esetleg mások is meghallgatják.
9. A jót nehéz felismerni, ha nincs mihez viszonyítanunk. Az élet tanít meg erre a tudományra: kezedben a választás lehetősége jó és rossz között.
10. Az öröm képessége: az életrevalóság nagy képessége.
11. A jobb mindig a jó ellensége marad. Ne törekedj elsőségre, a dicsőség önelégültté, pökhendivé, lenézővé tesz. Akiket az élet mások fölé emelt, nagy árat fizettek érte. Légy kiváló hétköznapi életedben, és légy kiváló a szív erényeiben. A tülekedés meghasonlottá teszi a lelket: nem szép elsőség az, amelyet mások vére árán szereztünk meg.
12. Amikor a sors a szerencse trónusára ültet, akkor váltál a legszerencsétlenebbé... Fortuna kegyeltjének lenni múlandó királyság.
13. Vigyük végbe saját jótetteinket, ne várjunk rá, hogy mások tegyék meg helyettünk. A legkisebb jótett is elnyeri jutalmát.
14. Vegyük a dolgokat könnyedén, de mégse vegyük túl könnyen őket. Ami fontos és komoly dolog, az megfontolt döntést igényel. Az élet balgaságain, pedig tudjunk nevetni...
15. Mindennek adjuk meg, ami neki jár. A szemnek a látványt, a fülnek a muzsikát, a gondolatoknak a szárnyalást, a testnek a felüdülést, az igazságnak az elismerést, barátnak a barátot, az embernek a megbecsülést.
16. A nagy lélek megtisztul mások szeretete által és szeretetével másokat a fénybe emel. Élj a nagyság, e mindenki számára hozzáférhető formájával.
17. Nincs csodálatra méltóbb az embernél. Bánj vele ezen érdeme szerint.
4. hozzászólás
Létrehozva: 2008-12-11 16:36
Katang
Hozzászólások: 130
Intelmek

Járj nyugodtan a zaj és rohanás közepette, s ne feledd, mily békét rejt a csend.
Légy jóban mindenkivel, amennyire csak lehetséges, anélkül, hogy feladnád önmagad.
Igazad csendesen és érthetően mondd el, s figyelj a másik szavára akkor is, ha ostoba vagy tanulatlan: neki is megvan a saját története.
Kerüld a hangos és erőszakos embereket, ők csak felzaklatják lelkedet.
Ha másokhoz méred magad, hiúvá és keserűvé válhatsz, mert mindig találsz majd olyat, aki náladnál értékesebb vagy értéktelenebb.
Lelj örömöt sikereidben épp úgy, mint terveidben. Őrizd meg érdeklődésedet a hivatásod iránt, bármilyen szerény legyen is; igazi érték ez forgandó szerencse idején.
Üzleti ügyeidben légy óvatos, mert a világ fondorlattal teli. Mindez azonban ne tegyen vakká az erényekkel szemben. Sokan küzdenek magasztos eszmékért, s az élet tele hősiességgel.
Légy önmagad. Kiváltképp érzelmeket ne színlelj! De cinikus se legyél, ha szeretetről van szó, mert minden közöny és kiábrándulás ellenére örök életű az, mint a fű.
Fogadd szívesen a bölcsességet adó éveket, méltósággal válj meg a fiatalság dolgaitól.
Tápláld lelked erejét, hogy az megóvjon, ha hirtelen balszerencse ér. De ne gyötörd magad képzelgéssel! A félelmek szülőanyja legtöbbször a kimerültség és a magány. Az egészséges fegyelmen túl viseltess jóindulattal önmagad iránt.
A mindenség gyermeke vagy, nem kevesebb, mint a fák és a csillagok. Jogod van itt lenni. Akár tisztában vagy vele, akár nem, kétségtelen, hogy a világ úgy tárul fel előtted, ahogy kell. Ezért légy békében Istennel, bármilyennek is képzeled Őt.
Munkád és vágyaid bármilyenek legyenek is, őrizd meg lelkedben békességét az élet zajos forgatagában.
Minden ámítás, küszködés, szertefoszlott álom ellenére mégiscsak gyönyörű ez a világ! Légy megfontolt. Törekedj a boldogságra.

St. Paul’s Church, Baltimore, 1692
3. hozzászólás
Létrehozva: 2008-11-06 20:30
Jakab
Hozzászólások: 171
" Ugye két fillérért öt verebet is adnak. Mégis, az Isten nem feledkezik meg egyetlen egyről sem. Sőt, még a fejeteken a hajszálakat is mind számon tartja. Ne féljetek hát! Sokkal többet értek ti mint a verebek."
Lk. 12. 6 - 8-ig
2. hozzászólás
Létrehozva: 2008-10-17 21:58
katinka
Hozzászólások: 12
Ne aggódjatok életetekért,hogy mit egyetek
hogy mivel ruházkodjatok.......
Inkább keressétek
az Ő országát és ráadásul
ezek is megadatnak neketek!
1. hozzászólás
Létrehozva: 2008-10-15 21:09
Jakab
Hozzászólások: 171
Gyermekeim! Szilvia, Linda, Diana-Erzsébet, Gábor, Péter, Ádám!

Válaszd a Bölcsességet!
Fiaim, halljátok atyátok intelmét,
Mert jó a tanítás, amelyet adok nektek,
az útmutatásom, csak el ne hagyjátok!
Hisz én is atyám gyermeke voltam,
szelíd és egyetlen anyám szemében,
Nos tanított és így beszélt hozzám:
"Őrizd meg szívedben a szavaimat és
boldogan élsz.
Tégy szert bölcsességre, szerezz okosságot,
ne feledd el és ne térj el számnak szavaitól.
Ne hagyd el, akkor majd megoltalmaz,
szeresd, akkor majd őrködik feletted"
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép