Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Keresztény Magyarország Portál - Fórum - Teológus segítségét kérném! - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek Zsuzsanna napja
7 felhasználó online
0 tag, 7 vendégKépek a galériából

Ezüstszál
Munkácsy Mihály: Ecce Homo
Fórum

Oldalak: [1]
1. hozzászólás
Létrehozva: 2012-10-06 17:05
vardaikr
Hozzászólások: 2
Tisztelt Teológus!
A segítségét szeretném kérni, a KEK alábbi pontjához:
KEK
2207 A család a társadalmi élet őssejtje. Természetes közösség, melyben a férfi és a nő önmaga ajándékozására hivatott a szeretetben és az élet továbbadásában. A családon belüli tekintély, a kapcsolatok stabilitása és elevensége adja az alapot a társadalomban a szabadsághoz, a biztonsághoz és a testvériséghez. A család az a közösség, amelyben az ember kisgyermekkortól kezdve megtanulhatja az erkölcsi értékeket, megkezdheti Isten tiszteletét és a szabadság helyes használatát. A családi élet beavat a társadalmi életbe.

Ebből a szakaszból a következő mondatot szeretném megvizsgálni bölcseleti szempontból, de nem találok hozzá forrást:
" A családon belüli tekintély, a kapcsolatok stabilitása és elevensége adja az alapot a társadalomban a szabadsághoz, a biztonsághoz és a testvériséghez. "

A másik, az utolsó mondata: "A családi élet beavat a társadalmi életbe." Azt szeretném megvizsgálni, hogy ezt a kijelentését mire alapozza az egyház. Ehhez is forrásra lenne szükségem!
Nagyon köszönöm a segítségét!
vardaikr
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép