Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Zsófia napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

himnusz kezdősora
Mezeivirág
Amikor szegénység sújtja az embereket, a keresztények nem maradhatnak közömbösek
2009-02-28 Forrás: Vatikáni Rádió
Tárjuk ki szívünket azok felé, akiket nehézség sújt és nagylelkűen küzdjünk a szegénység ellen, mert a keresztények nem maradhatnak tétlenek, amikor hiányzik a kenyér az emberek asztaláról. Ezzel a buzdítással fordult a pápa a „Pro Petri Sede” és az „Etrennes Pontificales” jótékonysági szervezetek tagjaihoz, akiket pénteken délelőtt fogadott.
Köszönetét fejezte ki nekik a Benelux-államokban végzett tevékenységükért, amelyet a pápa szeretetszolgálata támogatására folytatnak. A „Pro Petri Sede” a Benelux-államok adományozót fogja egybe, míg az „Etrennes Pontificales” a belga újságírók korábbi kezdeményezése.

A két szervezet tagjai elhozták Rómába az általuk kezdeményezett két jótékonysági gyűjtés összegét. Az Apostoli Palota Konzisztóriumi termében fogadott 50 személyhez szólva a Szentatya beszédét az Evangélium szelleme szerinti szeretetszolgálat értékére összpontosította. A Szent Pál-év alkalmából emlékeztetett a Népek Apostolának tanítására a Krisztus misztikus testében való egységre. Ugyanabból az eucharisztikus kenyérből táplálkozva a megkereszteltek nem maradhatnak közönyösek, amikor hiányzik a kenyér az emberek asztaláról. Idén elhatároztátok, hogy kitárjátok szíveteket a hátrányos helyzetű személyek felé. így Krisztus Testének, vagyis az egyháznak tagjai, akiket a szegénység sújt megkönnyebbülnek, valamint erősebbé és szabadabbá válnak, hogy tanúságot tegyenek az Örömhírről – hangsúlyozta a pápa.

Szent Péter utódára bízva a gyűjtések eredményét, lehetővé teszitek számára, hogy aktív és konkrét szeretetcselekedetet gyakoroljon. Ez szerető gondoskodásának jele az egész egyház, minden keresztény és nem keresztény számára – fogalmazott a pápa. Beszéde végén a Szentatya háláját és köszönetét fejezte ki a „Pro Petri Sede” és az „Etrennes Pontificales” jótékonysági szervezetek képviselőinek azok nevében, akik támogatást nyernek majd a gyűjtés összegéből az emberi méltóságot fenyegető gonoszságok elleni küzdelemben. A szegénység ellen harcolva nagyobb lehetőséget adunk a béke megvalósulásának és a szívekben való meggyökerezésének – zárta XVI. Benedek a Benelux-államok két jótékonysági szervezetének tagjaihoz intézett beszédét.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép