Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Menyhért, Mirjam napja
12 felhasználó online
0 tag, 12 vendégKépek a galériából

Cavaraggi: Szent András keresztre feszítése
Mariazelli kegykép un. Schatzkammerbild
Volt muzulmánok kezdeményeztek imát a pápáért
2009-02-28 Forrás: Magyar Kurír
Az AsiaNews hírügynökség tette közzé a muzulmán vallásról áttért keresztények egy csoportjától származó kezdeményezést, hogy nagyböjtben imádkozzunk a támadások kereszttüzében lévő XVI. Benedek pápáért. Az ima általi megerősítésre különösen nagy szükség van most, amikor mindenfelől oly sok támadás éri a Szentatyát.
Mint ismeretes, a Püspöki Kongregáció 2009. január 21-i határozatával XVI. Benedek feloldotta a Szent X. Piusz Testvériség négy püspöke, köztük Williamson püspök kiközösítését. Ez számos politikusnak és az egész világsajtónak alkalmat adott arra, hogy Williamson püspöknek a holokausztot kisebbítő megjegyzése miatt antiszemitizmussal vádolja XVI. Benedek pápát, figyelmen kívül hagyva, hogy a kiközösítés feloldásának pillanatában nem tudott az ominózus kijelentésről, ugyanakkor évek óta fáradhatatlanul munkálkodik a zsidósággal való kapcsolat erősítésén.

Miközben Európa nagy léptekkel halad az eutanázia és az eugenika elfogadtatásának útján, a pápa szüntelenül hangsúlyozza, hogy „az ember több, mint a testét alkotó anyagok összessége", és elítéli a véleményformálók által hangoztatott felfogást, amely szerint az élet és az emberi méltóság kizárólag az egyéni vágyakban és a szabadságban gyökerezik, és amely az adottságokat, a képességeket, a kifogástalan testi felépítést, a szépséget tekinti elsődlegesnek – írja az AsiaNews, majd így folytatja:

A testvéregyházakkal való kapcsolat, az ökumené ügye sem egyszerű. A pápa imái és figyelmes odafordulása sokszor elutasító vagy közömbös fogadtatásra találnak. Az új moszkvai pátriárka például a megválasztása utáni napon azt mondta: XVI. Benedek pápa moszkvai látogatása belátható időn belül nem lehetséges.

Végül magán a katolikus egyházon belül is számos ellentét feszül. A CNS híradása szerint Hans Küng tübingeni teológus, akitől 1979-ben megvonták a katolikus teológia oktatásának jogát, február 24-én a francia Le Monde című lapnak adott interjújában éles hangon bírálta a pápát. Véleménye szerint XVI. Benedek elszigetelten él, és nem tud megoldást adni olyan kérdésekben, mint pl. a születésszabályozás és a papi nőtlenség ügye. A világi lapnak adott nyilatkozat kapcsán Angelo Sodano bíboros közölte: „A testvéri kritikára Szent Péter és Pál óta mindig volt lehetőség az egyházban. A bántó kritika azonban, különösen ha ilyen széles nyilvánosság előtt hangzik el, nem építi az egyház egységét, amiért Benedek pápa oly sokat küzd."

A hívek imái megerősítik a Szentatyát, aki február 22-én, Szent Péter székfoglalásának ünnepén, a déli Úrangyala-imádság alkalmával mondott beszédében maga is imát kért, hogy Szent Péterhez hűen gyakorolhassa feladatát.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép