Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Jácint napja
6 felhasználó online
0 tag, 6 vendégKépek a galériából

Lassan
A gáton, még tavasszal, Topor M.
A kameruni püspöki konferencia sajtótájékoztatója a pápa márciusi látogatása kapcsán
2009-03-01 Forrás: Vatikáni Rádió
Victor Tonye Bakot, Yaoundé érseke, a kameruni püspöki kar elnöke pénteken bemutatta a pápa március 17-e és 20-a között esedékes látogatásának részleteit. A főpásztor a médiához fordult felhívással, hogy a tömegtájékoztatás tartsa tiszteletben az etikai szabályokat a pápa látogatás kapcsán.
A yaoundéi egyházmegye rádiójának jelentése szerint Bakot érsek a sajtótájékoztató során az újságírók figyelmébe ajánlotta, hogy megfelelő érzékenységgel kezeljék a történelmi eseményt és a lehető legjobb szakmaisággal közvetítsenek az eseményekről.

A yaoundéi érsek bemutatta a fővárosban zajló előkészületeket a Szentatya fogadására. Kamerun készül arra, hogy méltóképpen fogadja a pápa kíséretét, az 52 püspöki konferencia képviselőit, a több mint 120 bíborost és püspököt, valamint az ország 25 egyházmegyéjének 800 hivatalos küldöttjét a szomszédos országok delegációival együtt. Több mint ezer liturgikus öltözetre lesz szükség a szertartásokra és ugyanennyi polgári öltözetre a logisztikai szolgáltatások biztosításához. A püspöki konferencia elnöke továbbá tájékoztatta az újságírókat a pápai találkozókon való részvétel lehetőségeiről és arról, hogy a szertartásokra szóló jegyek természetesen ingyenesek.
Különös áldás, hogy Kamerun a béke és a sokszínűségben való egység országa, ahol vallásszabadság uralkodik, tehát ideális hely ahhoz, hogy a pápa Afrikához forduljon – nyilatkozta Eliseo Antonio Ariotti c. érsek, Kamerun és az Egyenlítői Guinea apostoli nunciusa. Növekszik a várakozás és a lelkesedés az országban XVI. Benedek közelgő érkezése miatt. A szerzetes intézetek, az egyházi mozgalmak, a konfraternitások és a világi társulatok is nagy örömmel élik meg ezt az időszakot. Konferenciákat, találkozókat, rádió és televíziós közvetítéséket szerveznek, hogy felkészítsék Kamerunt a pápa szavainak befogadására.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép