Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Luca, Otília napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Angyalka imája (A)
Murillo: A Szent család
A Szentatya elfogadta a nemrég kinevezett linzi segédpüspök lemondását
2009-03-03 Forrás: Magyar Kurír
A Szentszék ma hivatalosan közölte, hogy „XVI. Benedek pápa elfogadta Gerhard Wagner azon kérését, hogy mentse fel őt a linzi segédpüspöki hivatal átvétele alól.”
A Szentatya ez év január 31-én nevezte ki az 54 éves Gerhard Wagner windischgarsteni plébánost a Linzi Egyházmegye segédpüspökévé. A kinevezés azonban heves vitákat és ellenállást váltott ki Ausztriában. Több püspök, pap és világi szervezet túlzottan konzervatívnak nevezte az újonnan kinevezett segédpüspököt, és tiltakozásuk igen nagy médiavisszhangot kapott. Gerhard Wagner az ellenállást látva február 15-én levélben arra kérte a pápát, hogy ne kelljen átvennie hivatalát. A levelet Ludwig Schwarz linzi püspök nyilvánosságra hozta, és nemhivatalos hírek szerint a Vatikán már akkor közölte, hogy a Szentatya eleget tesz a kérésnek. Az elmúlt két hétben a Szentatya döntésének előkészítéséhez szükséges eljárás zajlott – áll a hivatalos szentszéki közleményben.

Ludwig Schwarz püspök kifejezte reményét, hogy a ma nyilvánosságra hozott döntés pontot tesz a vitákra, és ismét helyreáll az egység az osztrák egyházban.

Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép