Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Bertalan napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Makkosmária kegytemplom oldalról
Krasznai református templom
Folytatódik a püspöki szinódus
2008-10-11 Forrás: Magyar Kurír
Folytatódik a püspöki szinódus a Vatikánban, a világ minden részéről érkezett küldöttek részvételével. Az október 10-én, pénteken felszólalók érintették az evangelizálás problémáit olyan területeken, mint Kelet-Európa, Burma és a Szentföld.
Az október 10-i, péntek délelőtti ülésen felszólalt többek között Angelo Scola bíboros velencei pátriárka, aki a "Sacramentum Caritatis" kezdetű, 2007-es szinódus utáni apostoli buzdítás jelentőségét hangsúlyozta. Mint mondta, a pápai dokumentum fogadtatása reményre ad okot.

A felszólalók érintették az evangelizálás problémáit olyan területeken, mint Kelet-Európa, Burma és a Szentföld, ahol a totalitárius rendszerek múltbeli üldöztetései, a természeti katasztrófák, valamint az izraeli-palesztin konfliktus következtében küzdenek gondokkal. Az arab keresztényeknek például nehézséget okoz az Ószövetség olvasása a hozzá kapcsolódó politikai és ideológiai megközelítések miatt. III. Gregorios Laham antióchiai görög-melkita pátriárka bemutatta a szinódusi atyák előtt új kezdeményezését. Olyan fórumot kíván létrehozni, ahol keresztények és muzulmánok találkozhatnak egymással, beszélgethetnek és elmélkedhetnek Isten szaváról.

A Vatikáni Rádiónak ezzel kapcsolatban a pátriárka így nyilatkozott:

- Azt szeretném, hogy muzulmánok és keresztények találkozzanak. Ez már évek óta működik Jeruzsálemben, ahol a nehéz helyzet ellenére a Notre-Dame központban keresztények, muzulmánok és zsidók gyűlnek össze, és vita nélkül elmélkednek Isten igéjéről. Először a keresztények nevében elmélkedem és imádkozom, aztán következnek a zsidók és a muzulmánok. Ezt az elképzelést szeretném megvalósítani a joghatóságom alá tartozó Szíriában és Libanonban is. Hiszen amikor Isten szól, minden emberhez intézi szavát. Valamennyien arra vagyunk meghívva, hogy találkozzunk Istennel és a képére és hasonlatosságára teremtett emberrel.

Vatikáni Rádió/Magyar Kurír
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép