Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Gabriella napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

Kapu
Fegyverünk az ima, a böjt és a bűnbánat
2009-03-03 Forrás: Magyar Kurír
„A nagyböjt nem pusztán vallási hagyomány, hanem az elmélyülés és a megtérés ideje. A megtérés pedig a teljes személyt érintő szellemi harc a bűn és végső soron a sátán ellen" – mondta Norberto Rivera Carrera bíboros a mexikóvárosi székesegyházban hamvazószerdán bemutatott szentmise alkalmával.
„A nagyböjt arra emlékeztet, hogy a keresztény élet állandó küzdelem, amelyben a fegyverünk az ima, a böjt és a bűnbánat" – idézi a bíborost a CNA.

Norberto Rivera arra buzdította a mexikói híveket, hogy vegyék fel a harcot „az önzés és a gyűlölet minden formája ellen. Meghalni önmagunknak, hogy Istenben éljünk: Jézus valamennyi tanítványa arra kapott meghívást, hogy ezen az úton járjon alázattal és türelemmel, nagylelkűen és állhatatosan. A keresztény ember nem viszonozhatja a világban tapasztalható rosszat bosszúval, gyűlölettel vagy azzal, hogy hamis spiritualizmusba menekül. A rosszat jóval, a hazugságot igazsággal, a gyűlöletet szeretettel kell viszonoznunk."
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép