Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Adél napja
5 felhasználó online
0 tag, 5 vendégKépek a galériából

Kalazanci Szent József
II. Gyula
Növekszik az áldozatok száma Srí Lankán
2009-03-04 Forrás: Magyar Kurír
A szűnni nem akaró Srí Lanka-i erőszak már több mint hetvenezer áldozatot követelt. A tamil lázadók és a kormányerők közötti több mint 25 éve dúló polgárháború tragikus következményekkel jár a polgári lakosságra nézve, amely nem tudja elhagyni a régiót. A Srí Lanka-i katolikus közösség és 25 papjuk még a régióban tartózkodik.
Bár kitartanak a lakosság – különösen a sebesültek – segítésében, a szükséges gyógyszerek és orvosi felszerelés hiánya azonban jelentősen megnehezíti munkájukat – olvasható a h2onews weboldalon. A közelmúltban kinevezett szíriai apostoli nuncius, a Srí Lanka-i nunciatúra jelenlegi régense, Mario Zenari érsek nyilatkozott a konfliktusról a Vatikáni Rádióban. Hangsúlyozta: annak ellenére, hogy a colombói polgári hatóságok „konfliktusmentes zónát” hoztak létre a tenger közelében, incidensekre került sor, amelyek 200 ember halálát okozták és sokan megsebesültek. Zenari érsek szerint „dolgozni kell a konfliktus okainak feltárásán, hogy békés megoldást találjunk”. „Ez 25 évi háború, igazságtalanság orvoslását jelenti. Az ösvény felfelé vezet, és az egyház munkája nagyon fontos, mert a kiengesztelődést kínálhatja fel.”

Srí Lankán 2002 februárjában vette kezdetét a legutóbbi fegyverszünet, de eredménytelenné vált, mivel mindkét fél folyamatosan megszegte a megállapodást. Jelenleg a tamilok az ország észak-keleti régiójában egy 300 km2 kiterjedésű dzsungelben kerestek menedéket. Srí Lanka lakosságának nagy része buddhista, a katolikus közösség kisebbséget alkot a régióban.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép