Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Ilona napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

A másik oldalról
Temetői kápolna  sgy.
Biológiai evolúció: tények és elméletek
2009-03-04 Forrás: Vatikáni Rádió
Keddtől szombatig (március 3-7) tart Rómában a rangos találkozó, amelyen neves szakértők cserélnek eszmét az evolúció történetéről, fejlődéséről, a hozzá kapcsolódó legújabb kutatásokról. Három szempontból közelítik meg a kérdést: tudományos, filozófiai és teológiai szinten.
A cél az, hogy az ideológiai beállítottságon felülemelkedve helyreállítsák a párbeszédet e három megközelítés között. Az összejövetelt a Pápai Gergely Egyetem és az amerikai Indiana állambeli Notre Dame egyetem közösen szervezte.

Idén számos jeles évfordulóra emlékezünk: kétszáz évvel ezelőtt született Charles Darwin, akinek főműve: "A fajok eredete" százötven évvel ezelőtt, 1859-ben jelent meg. A most megkezdődött konferencián megvizsgálják a rendelkezésre álló tudományos adatokat: a paleontológia (őslénytan), a bioszisztematika, a molekuláris biológia eredményeiből kiindulva eljutnak a fajfejlődésre vonatkozó legújabb elméletekig (a darwini természetes szelekció, Lamarck evolúciós elmélete, neodarwinizmus Mendel, de Vries kutatási eredményei...). Filozófiai szinten az ismeretelmélet és a természetfilozófia kritikai nézőpontjából járják körül a különböző evolúciós megközelítéseket. Ami a teológiai szintet illeti, a keresztény hit a teremtésre vonatkozó bibliai szövegek magyarázatából indul ki, a teremtés könyvének első két fejezetétől kezdve. A konferencián megvizsgálják az egyes evolúciós elméletek egyházi fogadtatását, valamint a teológusok értékelését egyaránt.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép