Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Szilárda napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

Szt. Lásznó, Nagyboldogasszony, Szt. István
Angyal virághintán (A)
Adománygyűjtést kezdeményez az MKPK a rászorultak megsegítésére
2009-03-05 Forrás: Evangélikus Egyház
Adományok fizetésére buzdítja a hívőket a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK), amivel az egyház hozzájárulhat a legelesettebb társadalmi rétegek felkarolásához a pénzügyi válság idején – mondta az MKPK tavaszi ülésének sajtótájékoztatóján Erdő Péter, az MKPK elnöke Budapesten szerdán.
Az úgynevezett havi megajánlások a rászorulók megélhetését könnyítik majd meg, így segítenek abban, hogy egyebek mellett élelmiszert, gyógyszert vásároljanak, vagy kifizessék lakbérüket, fűtésszámlájukat – közölte Erdő Péter.

A pénzügyi válság kapcsán arról is beszélt Erdő Péter, hogy „a szocializmus időszakában az állam a fizetéseket mesterségesen alacsony szinten tartotta, így az életen keresztül végzett munka után ezeknek az embereknek joguk van a megfelelő színvonalú állami szociális ellátáshoz. Nem szabad engedni, hogy ezeket a rétegeket a pénzügyi válságból fakadó megszorítások aránytalanul sújtsák” – tette hozzá.

Az MTI kérdésére az utóbbi időszak erőszakhullámával kapcsolatban a bíboros megjegyezte: nem tartaná szerencsésnek, hogy tematikus politikai ügyekben „díszletként" liturgikus imát tartson a katolikus egyház. Ugyanakkor kijelentette, hogy a nagyböjt időszakának megvan a maga liturgikus rendje, ami segítséget nyújt a hívőknek az elmúlt időszak erőszakos cselekményeinek feldolgozásában.

Beszámolt arról is, hogy csütörtökön néhány napon keresztül Törökországban vesz részt az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsának elnökeként a délkelet-európai országok püspöki konferenciáinak tanácskozásán. Itt szó lesz többek között a muzulmánok és keresztények, valamint a katolikusok és az ortodoxok közötti vegyes házasságokról, valamint szolidaritásukról biztosítják a Törökországban élő keresztényeket.

Mohos Gábor, az MKPK titkára beszámolt arról, hogy április 18-án először rendezik meg a Bizalom az irgalmas Istenben című országos konferenciát Budapesten, ami egy új, az Isteni irgalmasság elnevezésű egyházi ünnephez kapcsolódik.

Közölte: Mátraverebély-Szentkúton június 6-án tartják a nemzeti kegyhelyen a szlovák-magyar engesztelő imanapot, amelyen Tomaš Galis szlovákiai megyéspüspök mutatja be az ünnepi szentmisét.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép