Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Menyhért, Mirjam napja
5 felhasználó online
0 tag, 5 vendégKépek a galériából

Kikötő
Tintoretto: Krisztus bemutatása a templomban
Ülésezett a püspökök testülete
2009-03-05 Forrás: Katolikus Egyház
A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia március 3-án megtartotta tavaszi rendes ülését. Ezen a testület tárgyalt arról, hogy a Vatikán útmutatása és jóváhagyása alapján egy helyen változik a magyar nyelvű szentmise szövege.
A változásról – amely pünkösdkor lép életbe – a konferencia körlevélben fogja tájékoztatni a lelkipásztorokat.

Az Isteni irgalmasság ünnepéhez kapcsolódóan, április 18-án első alkalommal kerül megrendezésre a „Bizalom az irgalmas Istenben” című országos konferencia a budai ciszterci Szent Imre-templomban. A konferencia fővédnöke Katona István egri segédpüspök.

Immár hagyományosan a mátraverebély-szentkúti nemzeti kegyhely ad otthont a szlovák-magyar engesztelő imanapnak, amelyre idén június 6-án kerül sor. Az ünnepi szentmisét 12 órakor Tomáš Galis megyéspüspök, a Zsolnai Egyházmegye főpásztora mutatja be.

A püspöki konferencia az ülés során nagy figyelmet szentelt a Nyugat-Európában és Amerikában élő magyar ajkú hívek anyanyelvi lelkipásztori gondozásának és az ezzel kapcsolatban felmerülő gyakorlati kérdéseknek.

Március 3-án a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia nyilatkozatot adott ki az utóbbi időben elharapódzott erőszakos cselekményekkel kapcsolatban.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Pro Ecclesia Hungariae-díjat adományozott P. Izmindy Antal lelkipásztornak. A kitüntetéssel a testület tiszteletét fejezi ki Izmindy atyának több évtizedes, áldozatos munkájáért, amelyet az Olaszországban élő magyar hívek lelkipásztori szolgálatában végzett. A díjat a püspöki kar nevében Cserháti Ferenc, a külföldi magyarok püspöke adta át március 1-jén Milánóban.

A püspöki kar nevében Erdő Péter bíboros Pro Cultura Christiana-díjat adott át Udvardi Erzsébet festőművésznek március 3-án elkötelezett művészi munkájáért, amelyet áthat a keresztény hit és a Katolikus Egyházhoz való gyermeki ragaszkodás.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép