Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Vanda, Paula napja
8 felhasználó online
0 tag, 8 vendégKépek a galériából

Imádkozó férfi
Jézus Krisztus
Fontos dokumentum XII. Piusz boldoggáavatási eljárásához
2009-03-06 Forrás: Magyar Kurír
Fontos dokumentumra bukkantak egy római kolostorban a közelmúltban. Az 1943 novemberéből származó irat szerint a pápa arról rendelkezik, hogy 24, a nácik által üldözött személyt a kolostorban kell elrejteni.
A listán szereplő csaknem mind a 24 személy kétséget kizáróan zsidó volt. Peter Gumpel jezsuita, XII. Piusz pápa boldoggáavatási perének posztulátora szerint a most megtalált dokumentum „ritka tanúbizonyság”. Már eddig is többen jelentkeztek, akik szóban tanúskodtak arról, hogy életüket éppen XII. Piusz pápának köszönhetik, de ez a jegyzék – írásos volta miatt – még fontosabb.

A dokumentum az ágostonrendi nővérek Santi Quattro Coronati kolostorában (képünkön) került elő. Ezzel együtt most már két írásos nyoma van XII. Piusz mentőtevékenységének. A másik, amely már korábban is ismert volt, egy olyan rendelkezés, amely az Assisi Püspökség területén történő akcióra vonatkozott.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép